My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
My 1,000
Ideas
e-Book
 
 
40+ activities for this lesson
 LEVEL 3  PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


 See also...
   Level 0
   Level 1
   Level 2


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson

* MP3 (British)

* MP3 (N. America)

* MP3 (20 Qs)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Read
    (3 speeds)

* Jumble 1

* Jumble 2

* No spaces

* Text jumble

* QUIZ 

* Gap-fill

* The/An/A Gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Initials

* Initials only

* No letters

* Blank letters

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

Woman marries a bridge (7th July, 2013)

Many countries around the world are discussing same-sex marriage. No country is discussing the rights and wrongs of marrying a bridge. But that is what an Australian woman has done. Artist Jodi Rose fell in love with the 600-year-old Le Pont du Diable (the Devil's Bridge) in France and got married to it last month. However, France does not recognise marriages between people and bridges. Nevertheless, 14 guests attended the wedding ceremony to see the happy couple become not man and wife, but bridge and wife. The mayor of the nearby town also came to bless the marriage. Jodi wore a white wedding dress for the occasion. She also had a special ring (which is almost one metre high) made for the bridge.


 

Jodi Rose travels the world visiting bridges. She records the sounds and vibrations they make. She then turns these into experimental music for her "Singing Bridges" project. She said it was love at first sight for the Devil's Bridge. She posted on her blog Bridgeland: "Although he is made of stone…I feel at peace in his strong embrace. He makes me feel connected to the earth." She added that the bridge makes her feel comfortable after travelling non-stop around the world. Ms Rose explained why she married the bridge, saying it was symbolic because she values "the spiritual vibration in everything". She also explained her love for it: "The perfect husband… strong and silent," she said.

Source:
http://metro.co.uk/2013/07/04/i-pronounce-you-bridge-and-wife-woman-marries-600-year-old-french-bridge-3869214/
http://bridgeland.be/story


 

WARM-UPS

SHARE THIS LESSON: E-mail this lesson to someone who would like to use it in classroom or study with it.

000's more free lessons.

1. MARRIAGE: Students walk around the class and talk to other students about marriage. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

marriage / rights and wrongs / bridges / guests / nearby town / wedding dress / ring / travels the world / experimental music / feel at peace / vibration / strong and silent

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. WEDDING: What's perfect? Complete this table and share what you wrote with your partner(s). Change partners often.

Perfect…

What?

Why?

place

 

 

number of guests

 

 

wedding song/music

 

 

promise

 

 

food

 

 

honeymoon

 

 

4. BRIDGE AND WIFE: Students A strongly believe it's OK to marry a bridge; Students B strongly believe it isn't.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK

See a sample

5. PERFECT PARTNER: Rank these and share your rankings with your classmates. Put the most important things in a perfect partner at the top.

  • rich
  • stylish
  • funny
  • good body
  • nice smile
  • beautiful eyes
  • strong
  • loving

6. LOVE: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'love'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.



 

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Some countries are talking about people marrying bridges.

T / F

b.

A woman married a bridge that is 600 years old.

T / F

c.

France said the marriage was legal.

T / F

d.

The wedding ring for the bridge was almost a metre high.

T / F

e.

The bride makes music by recording the sounds bridges make.

T / F

f.

The bride said it was love at first hearing with the bridge.

T / F

g.

She said the bridge makes her feel peaceful when she is near it.

T / F

h.

She said the bridge was perfect because it is very noisy.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

world

a.

went to

2.

discussing

b.

original

3.

nevertheless

c.

linked

4.

attended

d.

talking about

5.

event

e.

thinks highly of

6.

sounds

f.

globe

7.

experimental

g.

ideal

8.

connected

h.

occasion

9.

values

i.

even so

10.

perfect

j.

noises

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

same-

a.

couple

2.

14 guests attended the

b.

the marriage

3.

the happy

c.

vibrations they make

4.

bless

d.

sex marriage

5.

Jodi wore a white wedding dress

e.

strong and silent

6.

the sounds and

f.

to the earth

7.

She said it was love

g.

wedding ceremony

8.

I feel

h.

at first sight

9.

He makes me feel connected

i.

for the occasion

10.

The perfect husband…

j.

at peace



 

GAP FILL

Many countries around the world are (1) ____________ same-sex marriage. No country is discussing the rights and (2) ____________ of marrying a bridge. But that is what an Australian woman has done. Artist Jodi Rose fell in (3) ____________ with the 600-year-old Le Pont du Diable (the Devil's Bridge) in France and got married to it last month. However, France does not (4) ____________ marriages between people and bridges. Nevertheless, 14 guests (5) ____________ the wedding ceremony to see the happy (6) ____________ become not man and wife, but bridge and wife. The mayor of the nearby town also came to (7) ____________ the marriage. Jodi wore a white wedding dress for the occasion. She also had a special (8) ____________ (which is almost one metre high) made for the bridge.

 

 

couple
recognise
wrongs
bless
discussing
ring
love
attended

Jodi Rose (9) ____________ the world visiting bridges. She records the sounds and (10) ____________ they make. She then turns these into experimental music for her "Singing Bridges" project. She said it was love at first (11) ____________ for the Devil's Bridge. She posted on her blog Bridgeland: "Although he is made of stone…I feel at (12) ____________ in his strong embrace. He makes me feel (13) ____________ to the earth." She added that the bridge makes her feel comfortable after travelling non-stop around the world. Ms Rose (14) ____________ why she married the bridge, saying it was symbolic because she values "the spiritual vibration in (15) ____________ ". She also explained her love for it: "The (16) ____________ husband… strong and silent," she said.

 

connected
perfect
everything
vibrations
peace
travels
explained
sight


 
 

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

Many countries around the world are discussing same-______

 

a.  sex marriages
b.  sex marriage
c.  sex married
d.  sex marry age

2)

discussing the ______ of marrying a bridge

 

a.  rights and wrongs
b.  wrongs and rights
c.  right and wrong
d.  rites and longs

3)

But that is what an Australian ______

 

a.  woman has doing
b.  woman has does
c.  woman has do
d.  woman has done

4)

14 guests attended the wedding ceremony to see ______

 

a.  the happy couples
b.  the happy couplet
c.  the happy couple
d.  the happy coupled

5)

Jodi wore a white wedding dress ______

 

a.  for the occasion
b.  40 occasion
c.  for this occasion
d.  for the occasion

6)

She records the sounds and ______

 

a.  vibrates they make
b.  vibrations they make
c.  vibrating they make
d.  vibration they make

7)

She then turns these into ______

 

a.  experimentally music
b.  experiential music
c.  experiment all music
d.  experimental music

8)

She said it was love ______

 

a.  at first site
b.  for first sight
c.  at first sight
d.  on first site

9)

She added that the bridge makes ______

 

a.  her feel comfortably
b.  her feel comfortableness
c.  her feel comfort table
d.  her feel comfortable

10)

The perfect husband… ______

 

a.  strong and silent
b.  silent and strong
c.  strongly and silently
d.  strength and silence

LISTENING – Listen and fill in the gaps

Many countries around (1) ________________________ same-sex marriage. No country is discussing (2) ________________________ marrying a bridge. But that is what an Australian woman has done. Artist Jodi Rose (3) ________________________ 600-year-old Le Pont du Diable (the Devil's Bridge) in France and got married to it last month. However, France does not recognise marriages between people and bridges. Nevertheless, (4) ________________________ wedding ceremony to see the happy couple become not (5) ________________________ and wife. The mayor of the nearby town also came to bless the marriage. Jodi wore a white wedding (6) ________________________. She also had a special ring (which is almost one metre high) made for the bridge.

Jodi Rose (7) ________________________ bridges. She records the sounds and vibrations they make. (8) ________________________ into experimental music for her "Singing Bridges" project. She said it was love at first sight for the Devil's Bridge. (9) ________________________ Bridgeland: "Although he is made of stone…I feel at peace in his strong embrace. He (10) ________________________ to the earth." She added that the bridge makes her feel comfortable after travelling non-stop around the world. Ms Rose (11) ________________________ the bridge, saying it was symbolic because she values "the spiritual vibration in everything". She (12) ________________________: "The perfect husband… strong and silent," she said.


 
 

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

How many countries are talking about same-sex marriage?

2.

How many countries are talking about marrying bridges?

3.

How old was the bridge the woman married?

4.

How many people went to the wedding?

5.

What was almost a metre high?

6.

What does Jodi do with her recordings?

7.

When did she fall in love with the bridge?

8.

What does the bridge make Jodi feel connected to?

9.

What kind of vibration in everything does Jodi value?

10.

Why is her husband perfect?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

How many countries are talking about same-sex marriage?

6.

What does Jodi do with her recordings?

 

a) just a few
b) 14
c) many
d) between 10 and 20

 

a) study them
b) make music
c) sell them to engineers
d) keep them at home

2.

How many countries are talking about marrying bridges?

7.

When did she fall in love with the bridge?

 

a) none
b) two
c) 14
d) 23

 

a) at first sight
b) on her tenth visit
c) 2009
d) last week

3.

How old was the bridge the woman married?

8.

What does the bridge make Jodi feel connected to?

 

a) 600 years old
b) 10 years old
c) 2,000 years old
d) the same age as her

 

a) a town
b) water
c) earth
d) a river

4.

How many people went to the wedding?

9.

What kind of vibration in everything does Jodi value?

 

a) none
b) 14
c) 600
d) over 2,000

 

a) changing
b) big
c) non-stop
d) spiritual

5.

What was almost a metre high?

10.

Why is her husband perfect?

 

a) the wedding cake
b) the bridge
c) the bride's hat
d) a ring

 

a) he's "strong and silent"
b) he's "dark and moody"
c) he's "kind and generous"
d) he's "stony and rocky"

ROLE PLAY

Role  A – Being a good cook

You think being a good cook is most important for a partner. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their points. Also, tell the others which is the worst of these (and why): having a good job, being good with children or a good education.

Role  B – Being good with children

You think having a good job is most important for a partner. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their points. Also, tell the others which is the worst of these (and why): being a good cook, being good with children or a good education.

Role  C – Having a good job

You think being good with children is most important for a partner. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their points. Also, tell the others which is the worst of these (and why): having a good job, being a good cook or a good education.

Role  D – A good education

You think a good education is most important for a partner. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their points. Also, tell the others which is the worst of these (and why): having a good job, being good with children or being a good cook.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'fall' and 'love'.

fall

love

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • countries
  • wrongs
  • last
  • guests
  • happy
  • special
  • travels
  • music
  • sight
  • non-stop
  • why
  • strong

MARRIAGE SURVEY

Write five GOOD questions about marriage in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

MARRIAGE DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'marriage'?

c)

How has marriage changed in the past 100 years?

d)

What is marriage to you?

e)

What do you think of someone marrying a bridge?

f)

Should countries let people marry things?

g)

What do you think the wedding ceremony was like?

h)

What wedding vow (promise) do you think Jodi made to the bridge?

i)

What wedding present would you buy the bridge and wife?

j)

Why do so many marriages these days break up?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Do celebrity marriages work?

c)

Have you ever fallen in love at first sight?

d)

What wedding vows (promises) would you make to your partner?

e)

What is the perfect marriage?

f)

Are married people happier than unmarried people?

g)

Who is your perfect partner?

h)

What do you think of arranged marriage?

i)

Does marriage change you?

j)

What questions would you like to ask Jodi?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

Many countries around the world are (1) ____ same-sex marriage. No country is discussing the rights and (2) ____ of marrying a bridge. But that is what an Australian woman has (3) ____. Artist Jodi Rose fell in love with the 600-year-old Le Pont du Diable (the Devil's Bridge) in France and got married to it last month. However, France does not recognise marriages (4) ____ people and bridges. Nevertheless, 14 guests attended the wedding ceremony to see the happy couple become not man and wife, but bridge and wife. The mayor of the (5) ____ town also came to bless the marriage. Jodi wore a white wedding dress for the (6) ____. She also had a special ring (which is almost one metre high) made for the bridge.

Jodi Rose travels the world visiting bridges. She records the (7) ____ and vibrations they make. She then turns these into experimental music for her "Singing Bridges" project. She said it was love (8) ____ first sight for the Devil's Bridge. She posted on her blog Bridgeland: "(9) ____ he is made of stone…I feel at peace in his strong embrace. He makes me feel connected to the earth." She added that the bridge makes her feel comfortable (10) ____ travelling non-stop around the world. Ms Rose explained why she married the bridge, saying it was symbolic because she (11) ____ "the spiritual vibration in everything". She also explained her love for it: "The perfect husband… strong and (12) ____," she said.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

distressing

(b)

disgusting

(c)

disturbing

(d)

discussing

2.

(a)

mishaps

(b)

errors

(c)

mistakes

(d)

wrongs

3.

(a)

felt

(b)

done

(c)

been

(d)

had

4.

(a)

within

(b)

inside

(c)

between

(d)

in

5.

(a)

near

(b)

nearly

(c)

nearby

(d)

nears

6.

(a)

occasion

(b)

occasionally

(c)

occasions

(d)

occasioned

7.

(a)

noisy

(b)

sounds

(c)

din

(d)

volume

8.

(a)

at

(b)

in

(c)

on

(d)

for

9.

(a)

Through

(b)

Although

(c)

Throughout

(d)

Thorough

10.

(a)

then

(b)

that

(c)

after

(d)

finished

11.

(a)

valuables

(b)

valuableness

(c)

values

(d)

vales

12.

(a)

silently

(b)

silenced

(c)

silence

(d)

silent

SPELLING

Paragraph 1

1.

icudigsnss same-sex marriage

2.

the rights and ngoswr of marrying a bridge

3.

France doesn't gsernecoi (UK) ncrziegoe (USA) marriages…

4.

the wedding reynoecm

5.

Jodi wore a white wedding dress for the oiasccon

6.

a ilcespa ring

Paragraph 2

7.

sounds and ntvbisaori

8.

mteepirlnxea music

9.

He makes me feel noncedcte

10.

makes her feel orebmafloct

11.

it was clyomsbi

12.

ptercef husband

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

Jodi Rose travels the world visiting bridges. She records the sounds and vibrations they

(    )

at first sight for the Devil's Bridge. She posted on her blog Bridgeland: "Although he is made of stone…I feel

(    )

but bridge and wife. The mayor of the nearby town also came to bless the marriage. Jodi wore a

(    )

and wrongs of marrying a bridge. But that is what an Australian woman has done. Artist Jodi Rose fell

(    )

married to it last month. However, France does not recognise marriages between people and bridges. Nevertheless, 14 guests

(    )

at peace in his strong embrace. He makes me feel connected to the earth." She added that the bridge makes her feel

(    )

she married the bridge, saying it was symbolic because she values "the spiritual vibration in everything". She also

1  )

Many countries around the world are discussing same-sex marriage. No country is discussing the rights

(    )

make. She then turns these into experimental music for her "Singing Bridges" project. She said it was love

(    )

white wedding dress for the occasion. She also had a special ring (which is almost one metre high) made for the bridge.

(    )

comfortable after travelling non-stop around the world. Ms Rose explained why

(    )

attended the wedding ceremony to see the happy couple become not man and wife,

(    )

explained her love for it: "The perfect husband… strong and silent," she said.

(    )

in love with the 600-year-old Le Pont du Diable (the Devil's Bridge) in France and got

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

of     The     marrying     rights     a     and     bridge     wrongs.    

2.

attended    Nevertheless    the    ,   wedding    14    ceremony   guests.    

3.

mayor     also     of     came     the     nearby     The     town.    

4.

dress     occasion     wore     wedding     the     Jodi     white     for     a.    

5.

also     had     a     special     ring    made     for    the     bridge     She.    

6.

records     they     the     make     sounds     and     She     vibrations.    

7.

then     She     music     experimental     into     these     turns.    

8.

it     sight     was     love     She     at     said     first.     

9.

makes     the     me     earth     feel     connected     He     to.    

10.

why     she     Ms     married     Rose     the     explained     bridge.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

Many countries around the world are discussion / discussing same-sex marriage. No country is discussing the rights and mistakes / wrongs of marrying a bridge. But that is what an Australian woman has had / done. Artist Jodi Rose gone / fell in love with the 600-year-old Le Pont du Diable (the Devil's Bridge) in France and got marriage / married to it last month. However, France does not recognise marriages in / between people and bridges. Never / Nevertheless, 14 guests attended / attention the wedding ceremony to see the happy couple / duet become not man and wife, but bridge and wife. The mayor of the nearby town also came to bless the marriage. Jodi wore a white wedding dress for the occasionally / occasion. She also had a special ring (which is almost one metre high) made for the bridge.

Jodi Rose travels the world visiting / visits bridges. She records the sounds and vibrations / vibrates they make. She then turns / twists these into experimental music for her "Singing Bridges" project. She said it was love at first sight for the Devil's Bridge. She posted / pasted on her blog Bridgeland: "Although he is made of stone / stony…I feel at peace in his strong embrace. He makes me feel connection / connected to the earth." She added that the bridge makes her feel comfortable then / after travelling non-stop around the world. Ms Rose explained / explanation why she married the bridge, saying it was symbolic because she prices / values "the spiritual vibration in everything". She also explained her love for it: "The perfect husband… strong and silence / silent," she said.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

M_ny c__ntr__s _r__nd th_ w_rld _r_ d_sc_ss_ng s_m_-s_x m_rr__g_. N_ c__ntry _s d_sc_ss_ng th_ r_ghts _nd wr_ngs _f m_rry_ng _ br_dg_. B_t th_t _s wh_t _n __str_l__n w_m_n h_s d_n_. _rt_st J_d_ R_s_ f_ll _n l_v_ w_th th_ 600-y__r-_ld L_ P_nt d_ D__bl_ (th_ D_v_l's Br_dg_) _n Fr_nc_ _nd g_t m_rr__d t_ _t l_st m_nth. H_w_v_r, Fr_nc_ d__s n_t r_c_gn_s_ m_rr__g_s b_tw__n p__pl_ _nd br_dg_s. N_v_rth_l_ss, 14 g__sts _tt_nd_d th_ w_dd_ng c_r_m_ny t_ s__ th_ h_ppy c__pl_ b_c_m_ n_t m_n _nd w_f_, b_t br_dg_ _nd w_f_. Th_ m_y_r _f th_ n__rby t_wn _ls_ c_m_ t_ bl_ss th_ m_rr__g_. J_d_ w_r_ _ wh_t_ w_dd_ng dr_ss f_r th_ _cc_s__n. Sh_ _ls_ h_d _ sp_c__l r_ng (wh_ch _s _lm_st _n_ m_tr_ h_gh) m_d_ f_r th_ br_dg_.

J_d_ R_s_ tr_v_ls th_ w_rld v_s_t_ng br_dg_s. Sh_ r_c_rds th_ s__nds _nd v_br_t__ns th_y m_k_. Sh_ th_n t_rns th_s_ _nt_ _xp_r_m_nt_l m_s_c f_r h_r "S_ng_ng Br_dg_s" pr_j_ct. Sh_ s__d _t w_s l_v_ _t f_rst s_ght f_r th_ D_v_l's Br_dg_. Sh_ p_st_d _n h_r bl_g Br_dg_l_nd: "_lth__gh h_ _s m_d_ _f st_n_…_ f__l _t p__c_ _n h_s str_ng _mbr_c_. H_ m_k_s m_ f__l c_nn_ct_d t_ th_ __rth." Sh_ _dd_d th_t th_ br_dg_ m_k_s h_r f__l c_mf_rt_bl_ _ft_r tr_v_ll_ng n_n-st_p _r__nd th_ w_rld. Ms R_s_ _xpl__n_d why sh_ m_rr__d th_ br_dg_, s_y_ng _t w_s symb_l_c b_c__s_ sh_ v_l__s "th_ sp_r_t__l v_br_t__n _n _v_ryth_ng". Sh_ _ls_ _xpl__n_d h_r l_v_ f_r _t: "Th_ p_rf_ct h_sb_nd… str_ng _nd s_l_nt," sh_ s__d.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

many countries around the world are discussing same-sex marriage no country is discussing the rights and wrongs of marrying a bridge but that is what an australian woman has done artist jodi rose fell in love with the 600-year-old le pont du diable (the devil's bridge) in france and got married to it last month however france does not recognise marriages between people and bridges nevertheless 14 guests attended the wedding ceremony to see the happy couple become not man and wife but bridge and wife the mayor of the nearby town also came to bless the marriage jodi wore a white wedding dress for the occasion she also had a special ring (which is almost one metre high) made for the bridge

jodi rose travels the world visiting bridges she records the sounds and vibrations they make she then turns these into experimental music for her "singing bridges" project she said it was love at first sight for the devil's bridge she posted on her blog bridgeland "although he is made of stone…i feel at peace in his strong embrace he makes me feel connected to the earth" she added that the bridge makes her feel comfortable after travelling non-stop around the world ms rose explained why she married the bridge saying it was symbolic because she values "the spiritual vibration in everything" she also explained her love for it "the perfect husband… strong and silent" she said

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Manycountriesaroundtheworldarediscussingsame-sexmarriage.Nocountryis
discussingtherightsandwrongsofmarryingabridge.ButthatiswhatanAustralian
womanhasdone.ArtistJodiRosefellinlovewiththe600-year-oldLePontduDiable
(theDevil'sBridge)inFranceandgotmarriedtoitlastmonth.However,Francedoes
notrecognisemarriagesbetweenpeopleandbridges.Nevertheless,14guests
attendedtheweddingceremonytoseethehappycouplebecomenotmanandwife,
butbridgeandwife.Themayorofthenearbytownalsocametoblessthemarriage.
Jodiworeawhiteweddingdressfortheoccasion.Shealsohadaspecialring(which
isalmostonemetrehigh)madeforthebridge.JodiRosetravelstheworldvisiting
bridges.Sherecordsthesoundsandvibrationstheymake.Shethenturnstheseinto
experimentalmusicforher"SingingBridges"project.Shesaiditwasloveatfirstsight
fortheDevil'sBridge.ShepostedonherblogBridgeland:"Althoughheismadeof
stone…Ifeelatpeaceinhisstrongembrace.Hemakesmefeelconnectedtothe
earth."Sheaddedthatthebridgemakesherfeelcomfortableaftertravellingnon-stoparoundtheworld.MsRoseexplainedwhyshemarriedthebridge,sayingitwas
symbolicbecauseshevalues"thespiritualvibrationineverything".Shealso
explainedherloveforit:"Theperfecthusband…strongandsilent,"shesaid.

FREE WRITING

Write about marriage for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Discuss the advantages and disadvantages of getting married to a bridge.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about this story. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. MARRIAGE: Make a poster about marriage. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BRIDGE AND WIFE: Write a magazine article about the marriage. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to the bridge. Ask him three questions about being married. Give him/her three pieces of advice on what to do for a happy marriage. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

F

d

T

e

T

f

F

g

T

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

world

a.

globe

2.

discussing

b.

talking about

3.

nevertheless

c.

even so

4.

attended

d.

went to

5.

event

e.

occasion

6.

sounds

f.

noises

7.

experimental

g.

original

8.

connected

h.

linked

9.

values

i.

thinks highly of

10.

perfect

j.

ideal

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Many

2.

None

3.

600 years old

4.

14

5.

The ring for the bridge

6.

She makes music

7.

At first sight

8.

The earth

9.

The spiritual vibration

10.

He is "strong and silent"

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

a

4.

b

5.

d

6.

b

7.

a

8.

c

9.

d

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy