The Reading / Listening - Level 6

New York is officially the world's most fashionable city after taking top spot in the 2014 Top Global Fashion Capital contest. It took the title from London, which won the accolade in 2011 and 2012, but finished third this year, behind Paris. Los Angeles was voted the fourth trendiest metropolis, while Barcelona closely followed in fifth place. Italy's highest-placed city was Rome, in sixth place. Milan, long established as a centre of style and the winner in 2009, finished in twelfth place. Bekka Payack, a New York-based fashion director, told reporters: "New York City has, indeed, earned its Top Global Fashion Capital ranking through its disciplined, methodical yet creative approach to its fashion industry."



New York being crowned as the place to be seen coincides with the city's upcoming Fashion Week. The fashion world will descend on the city for a week of glitz and glamour. Top supermodels will set the catwalks alight and parade the latest fashions from leading designers. Ms Payack spoke of how newly-emerging cities around the world are making a name for themselves in haute couture. She said: "This year's rankings also demonstrate the creative energy that is emerging worldwide in terms of fashion as a jobs, income and wealth generator, not to mention the prestige associated with exporting your fashion sense to the world." Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi all fared well in the contest.

Try the same news story at these easier levels:

    Level 4  or  Level 5

Sources
  • http://www.vogue.co.uk/news/2014/02/05-/new-york-is-crowned-fashion-global-capital
  • http://www.marieclaire.co.uk/news/fashion/545550/new-york-reclaims-its-fashion-crown-as-london-s-style-reign-ends.html
  • http://fashion.telegraph.co.uk/columns/olivia-bergin/TMG10618799/New-York-beats-London-to-world-fashion-capital-title.html


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. FASHION: Students walk around the class and talk to other students about fashion. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

fashionable / top spot / accolade / trendiest / metropolis / style / disciplined / creative / the place to be seen / glamour / catwalks / haute couture / energy / fashion sense

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. THE MOST (AND LEAST): Which city (in your country) would you choose for these superlatives and why? Change partners often and share what you wrote.

The most / least…

Cities

Why?

fashionable

                /

 

dangerous

                /

 

romantic

                /

 

expensive

                /

 

exciting

                /

 

beautiful

                /

 

4. IMPORTANT: Students A strongly believe fashion is highly important; Students B strongly believe it's stupid.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. FASHIONS: Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • haute couture

  • hip-hop

  • sportswear

  • ethnic

  • grunge

  • jeans and T-shirts

  • suits

  • casual

6. FASHIONABLE: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "fashionable". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

New York knocked Paris from being the world's most fashionable city.

T / F

b.

London was voted the third most fashionable city.

T / F

c.

Milan did not make it into the top ten.

T / F

d.

A fashion expert said New York has not earned the top spot.

T / F

e.

The award coincides with New York Fashion Week happening.

T / F

f.

Supermodels will set catwalks alight at the Fashion Week.

T / F

g.

A fashion expert said fashion still comes from the same old cities.

T / F

h.

The expert said fashion is creating less money than it used to.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

spot

a.

prize

2.

contest

b.

arrive in hordes

3.

accolade

c.

show off

4.

indeed

d.

competition

5.

disciplined

e.

got on

6.

coincides

f.

position

7.

descend

g.

to be sure

8.

parade

h.

status

9.

prestige

i.

controlled

10.

fared

j.

happens together

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

taking top

a.

as a centre of style

2.

the fourth trendiest

b.

and glamour

3.

closely followed

c.

catwalks alight

4.

long established

d.

to be seen

5.

its disciplined, methodical yet

e.

upcoming Fashion Week

6.

crowned as the place

f.

of fashion

7.

the city's

g.

in fifth place

8.

a week of glitz

h.

spot

9.

supermodels will set the

i.

creative approach

10.

in terms

j.

metropolis



 

GAP FILL

New York is (1) ____________ the world's most fashionable city after taking top spot in the 2014 Top Global Fashion Capital contest. It took the (2) ____________ from London, which won the (3) ____________ in 2011 and 2012, but finished third this year, behind Paris. Los Angeles was voted the fourth trendiest (4) ____________, while Barcelona closely followed in fifth place. Italy's highest-placed city was Rome, in sixth place. Milan, long (5) ____________ as a centre of style and the winner in 2009, (6) ____________ in twelfth place. Bekka Payack, a New York-based fashion director, told reporters: "New York City has, indeed, (7) ____________ its Top Global Fashion Capital ranking through its disciplined, methodical yet creative (8) ____________ to its fashion industry."

 

 

finished
metropolis
title
earned
officially
established
approach
accolade

New York being (9) ____________ as the place to be seen coincides with the city's upcoming Fashion Week. The fashion world will (10) ____________ on the city for a week of glitz and (11) ____________. Top supermodels will set the catwalks alight and parade the latest fashions from leading designers. Ms Payack spoke of how newly-(12) ____________ cities around the world are making a name for themselves in haute couture. She said: "This year's rankings also demonstrate the creative                 (13) ____________ that is emerging worldwide in terms of fashion as a jobs, income and wealth (14) ____________, not to mention the prestige associated with exporting your fashion (15) ____________ to the world." Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi all (16) ____________ well in the contest.

 

emerging
sense
descend
fared
crowned
energy
glamour
generator

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

taking top spot in the 2014 Top Global Fashion ______

 

a.  Capital contests
b.  Capital contested
c.  Capital contest
d.  Capital con test

2)

It took the title from London, which won the ______

 

a.  accolade in 2011
b.  acolyte in 2011
c.  acolytes in 2011
d.  accolades in 2011

3)

Los Angeles was voted the fourth ______

 

a.  trendiest metro police
b.  trendiest metropolitan
c.  trendiest met rope police
d.  trendiest metropolis

4)

New York City has, indeed, earned its Top Global Fashion ______

 

a.  Capital ranking
b.  Capital rank in
c.  Capital ran king
d.  Capital rankings

5)

its disciplined, methodical yet ______

 

a.  creatively approach
b.  create if approach
c.  creative approach
d.  created approach

6)

The fashion world will descend on the city for a week of ______

 

a.  glitz and glamour
b.  Ritz and glamour
c.  glitz and clamor
d.  glitzy and glamour

7)

Top supermodels will set the ______

 

a.  catwalks a light
b.  catwalks a right
c.  catwalks all light
d.  catwalks alight

8)

in terms of fashion as a jobs, income and ______

 

a.  wealth generators
b.  wealth generation
c.  wealth generator
d.  wealth generated

9)

the prestige associated with exporting your fashion ______

 

a.  cents to the world
b.  senses to the world
c.  sense to the world
d.  sensation to the world

10)

Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi ______

 

a.  all feared well
b.  all faired well
c.  all fired well
d.  all fared well

LISTENING – Listen and fill in the gaps

New York is officially the world's most fashionable city (1) ___________________ in the 2014 Top Global Fashion Capital contest. It took the title from London, (2) ___________________ in 2011 and 2012, but finished third this year, behind Paris. Los Angeles was voted the fourth trendiest metropolis, while Barcelona (3) ___________________ place. Italy's highest-placed city was Rome, in sixth place. Milan, long established (4) ___________________ the winner in 2009, finished in twelfth place. Bekka Payack, a New York-(5) ___________________, told reporters: "New York City has, indeed, earned its Top Global Fashion Capital ranking through its disciplined, methodical (6) ___________________ to its fashion industry."

New York being crowned as the (7) ___________________ coincides with the city's upcoming Fashion Week. The fashion world will descend on the city for a week of (8) ___________________. Top supermodels will set the catwalks alight and parade the latest fashions from leading designers. Ms Payack spoke of how (9) ___________________ around the world are making a name for themselves in haute couture. She said: "This year's rankings also demonstrate (10) ___________________ that is emerging worldwide in terms of fashion as a jobs, (11) ___________________ generator, not to mention the prestige associated with exporting your fashion sense to the world." Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi (12) ___________________ contest.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

Which city was the previous winner of the award?

2.

Which city finished second this year?

3.

In what position was the highest-placed Italian city?

4.

When did Milan win the accolade?

5.

Where does Bekka Payack work?

6.

What or who will arrive in New York this week?

7.

What will supermodels set alight?

8.

What are newly-emerging cities making for themselves?

9.

What kind of energy is New York fashion demonstrating?

10.

What did Shanghai and New Delhi do at the contest?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

Which city was the previous winner of the award?

6.

What or who will arrive in New York this week?

 

a) Tokyo
b) London
c) Paris
d) Milan

 

a) the fashion world
b) Hollywood actors
c) cats
d) David Beckham

2.

Which city finished second this year?

7.

What will supermodels set alight?

 

a) Barcelona
b) St. Petersburg
c) Los Angeles
d) Paris

 

a) fashion
b) clothes made in sweatshops
c) catwalks
d) parades

3.

In what position was the highest-placed Italian city?

8.

What are newly-emerging cities making for themselves?

 

a) fourth
b) fifth
c) sixth
d) seventh

 

a) a name
b) jeans
c) an industry
d) fake designer clothes

4.

When did Milan win the accolade?

9.

What kind of energy is New York fashion demonstrating?

 

a) 2009
b) 2008
c) 2011
d) 2010

 

a) tiring
b) green
c) renewable
d) creative

5.

Where does Bekka Payack work?

10.

What did Shanghai and New Delhi do at the contest?

 

a) Los Angeles
b) New York
c) Prague
d) Paris

 

a) nothing
b) exhibit ethnic fashion
c) fare well
d) complain

ROLE PLAY

Role  A – Designer fashion

You think designer fashion is best. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fashions. Also, tell the others which is the worst of these (and why): sportswear, jeans and T-shirt or hip-hop fashion.

Role  B – Sportswear

You think sportswear is best. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fashions. Also, tell the others which is the worst of these (and why): designer fashion, jeans and T-shirt or hip-hop fashion.

Role  C – Jeans and T-shirt

You think jeans and T-shirt are best. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fashions. Also, tell the others which is the worst of these (and why): sportswear, designer fashion or hip-hop fashion.

Role  D – Hip-hop fashion

You think hip-hop fashion is best. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fashions. Also, tell the others which is the worst of these (and why): sportswear, jeans and T-shirt or designer fashion.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'top' and 'spot'.

top

 

spot

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • after
  • won
  • while
  • long
  • based
  • yet
  • seen
  • set
  • how
  • name
  • terms
  • all

FASHION SURVEY

Write five GOOD questions about fashion in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

FASHION DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'fashion'?

c)

Do you think you are fashionable? Why?

d)

How fashionable is your town?

e)

Is fashion important?

f)

How does fashion affect your life?

g)

Are designer clothes worth the money?

h)

Do you think New York is the world's most fashionable city?

i)

What do you think of lists of the best, most fashionable, etc.?

j)

Do people wear things they don't like just to be fashionable?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Would you like to be a supermodel?

c)

What do you think a supermodel's life is like?

d)

Would you like to attend a top fashion show?

e)

How will new centres of world fashion change the fashion industry?

f)

Do you follow fashion?

g)

Would you be a good fashion designer?

h)

What kind of clothes do you like best?

i)

How would you describe your fashion sense?

j)

What questions would you like to ask a leading fashion designer?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

-----------------------------------------------------------------------------

 

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

New York is (1) ____ the world's most fashionable city after taking top spot in the 2014 Top Global Fashion Capital contest. It took the (2) ____ from London, which won the accolade in 2011 and 2012, but finished third this year, (3) ____ Paris. Los Angeles was voted the fourth trendiest metropolis, while Barcelona closely followed in fifth place. Italy's highest-(4) ____  city was Rome, in sixth place. Milan, long established as a centre of style and the winner in 2009, finished in twelfth place. Bekka Payack, a New York-(5) ____  fashion director, told reporters: "New York City has, indeed, earned its Top Global Fashion Capital ranking through its disciplined, methodical (6) ____ creative approach to its fashion industry."

New York being crowned as the place to be (7) ____ coincides with the city's upcoming Fashion Week. The fashion world will descend on the city for a week of (8) ____ and glamour. Top supermodels will set the catwalks alight and (9) ____ the latest fashions from leading designers. Ms Payack spoke of how newly-emerging cities around the world are making a (10) ____ for themselves in haute couture. She said: "This year's rankings also demonstrate the creative energy that is emerging worldwide in (11) ____ of fashion as a jobs, income and wealth generator, not to mention the prestige associated with exporting your fashion sense to the world." Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi all (12) ____ well in the contest.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

officially

(b)

officials

(c)

officialdom

(d)

official

2.

(a)

example

(b)

award

(c)

title

(d)

fashion

3.

(a)

behest

(b)

behave

(c)

behind

(d)

behold

4.

(a)

spotted

(b)

situated

(c)

located

(d)

placed

5.

(a)

biased

(b)

baste

(c)

based

(d)

braised

6.

(a)

so far

(b)

yet

(c)

still

(d)

thus far

7.

(a)

looked

(b)

seen

(c)

viewed

(d)

watched

8.

(a)

glee

(b)

glitz

(c)

glib

(d)

glimpse

9.

(a)

march

(b)

procession

(c)

parade

(d)

promenade

10.

(a)

trend

(b)

mess

(c)

shirt

(d)

name

11.

(a)

words

(b)

conditions

(c)

periods

(d)

terms

12.

(a)

fair

(b)

fares

(c)

fare

(d)

fared

SPELLING

Paragraph 1

1.

lyiolcfaif the world's most fashionable city

2.

London, which won the aodlceca in 2011

3.

the fourth trendiest lopeoisrtm

4.

long eslhbsdeita as a centre of style

5.

earden its Top Global Fashion Capital ranking

6.

its cpedlisinid, methodical yet creative approach

Paragraph 2

7.

ccedsioni with the city's upcoming Fashion Week

8.

The fashion world will esdedcn on the city

9.

set the catwalks gahtil

10.

the creative energy that is reigmnge worldwide

11.

a jobs, income and wealth eernatorg

12.

the tperegis associated with exporting your fashion

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

emerging cities around the world are making a name for themselves in haute couture. She said: "This year's

(    )

world will descend on the city for a week of glitz and glamour. Top supermodels will set the catwalks

(    )

trendiest metropolis, while Barcelona closely followed in fifth place. Italy's highest-

(    )

the accolade in 2011 and 2012, but finished third this year, behind Paris. Los Angeles was voted the fourth

(    )

rankings also demonstrate the creative energy that is emerging worldwide in terms

(    )

in twelfth place. Bekka Payack, a New York-based fashion director, told reporters: "New York City has, indeed,

(    )

fashion sense to the world." Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi all fared well in the contest.

(    )

New York being crowned as the place to be seen coincides with the city's upcoming Fashion Week. The fashion

1  )

New York is officially the world's most fashionable city after taking top

(    )

of fashion as a jobs, income and wealth generator, not to mention the prestige associated with exporting your

(    )

alight and parade the latest fashions from leading designers. Ms Payack spoke of how newly-

(    )

earned its Top Global Fashion Capital ranking through its disciplined, methodical yet creative approach to its fashion industry."

(    )

spot in the 2014 Top Global Fashion Capital contest. It took the title from London, which won

(    )

placed city was Rome, in sixth place. Milan, long established as a centre of style and the winner in 2009, finished

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

fashionable    New    officially    most    is    world's    city    York    the.   

2.

London    from    title    the    took    It    2011    in    won    which    ,.   

3.

followed    fifth    closely    in    place    Barcelona.   

4.

and   centre  established  2009  the  of  as  winner  style   a   Long   in.

5.

approach    Its    to    methodical    its    yet    fashion    creative.   

6.

the    on    descend    will    world    fashion   The    week   a   for   city.   

7.

alight    catwalks    the    set    will    supermodels    Top.   

8.

a   name   for   themselves   Cities   around   the   world   are   making.   

9.

as    ,    wealth    Fashion    jobs    and    a    income    generator.   

10.

exporting    The    your    prestige    fashion    associated   sense   with.   

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

New York is officially / officialdom the world's most fashionable city after taking top spot in the 2014 Top Global Fashion Capital contest. It took the title from London, which won the acolyte / accolade in 2011 and 2012, but finished third this year, behind / behest Paris. Los Angeles was voted the fourth trendiest metropolitan / metropolis, while Barcelona closely / closer followed in fifth place. Italy's highest-placed / highest-located city was Rome, in sixth place. Milan, lengthy / long established as a centre of style and the winner in 2009, finished in twelfth place. Bekka Payack, a New York-based / biased fashion director, told reporters: "New York City has, deed / indeed, earned its Top Global Fashion Capital ranking through its disciplined, methodical yet / still creative approach to its fashion industry."

New York being clowned / crowned as the place to be seen coincides / coincidences with the city's upcoming Fashion Week. The fashion world will descend / descent on the city for a week of glitz / glib and glamour. Top supermodels will set the catwalks lighting / alight and parade the latest fashions from leading / leader designers. Ms Payack spoke of how newly-emerging cities around the world are making a fame / name for themselves in haute couture. She said: "This year's rankings / rakings also demonstrate the creative energy that is emerging worldwide in terms of fashion as a jobs, income and wealth generation / generator, not to mention the prestige associated with exporting your fashion sense to the world." Cities like Shanghai, St. Petersburg and New Delhi all fared / faired well in the contest.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

N_w Y_rk _s _ff_c__lly th_ w_rld's m_st f_sh__n_bl_ c_ty _ft_r t_k_ng t_p sp_t _n th_ 2014 T_p Gl_b_l F_sh__n C_p_t_l c_nt_st. _t t__k th_ t_tl_ fr_m L_nd_n, wh_ch w_n th_ _cc_l_d_ _n 2011 _nd 2012, b_t f_n_sh_d th_rd th_s y__r, b_h_nd P_r_s. L_s _ng_l_s w_s v_t_d th_ f__rth tr_nd__st m_tr_p_l_s, wh_l_ B_rc_l_n_ cl_s_ly f_ll_w_d _n f_fth pl_c_. _t_ly's h_gh_st-pl_c_d c_ty w_s R_m_, _n s_xth pl_c_. M_l_n, l_ng _st_bl_sh_d _s _ c_ntr_ _f styl_ _nd th_ w_nn_r _n 2009, f_n_sh_d _n tw_lfth pl_c_. B_kk_ P_y_ck, _ N_w Y_rk-b_s_d f_sh__n d_r_ct_r, t_ld r_p_rt_rs: "N_w Y_rk C_ty h_s, _nd__d, __rn_d _ts T_p Gl_b_l F_sh__n C_p_t_l r_nk_ng thr__gh _ts d_sc_pl_n_d, m_th_d_c_l y_t cr__t_v_ _ppr__ch t_ _ts f_sh__n _nd_stry."

N_w Y_rk b__ng cr_wn_d _s th_ pl_c_ t_ b_ s__n c__nc_d_s w_th th_ c_ty's _pc_m_ng F_sh__n W__k. Th_ f_sh__n w_rld w_ll d_sc_nd _n th_ c_ty f_r _ w__k _f gl_tz _nd gl_m__r. T_p s_p_rm_d_ls w_ll s_t th_ c_tw_lks _l_ght _nd p_r_d_ th_ l_t_st f_sh__ns fr_m l__d_ng d_s_gn_rs. Ms P_y_ck sp_k_ _f h_w n_wly-_m_rg_ng c_t__s _r__nd th_ w_rld _r_ m_k_ng _ n_m_ f_r th_ms_lv_s _n h__t_ c__t_r_. Sh_ s__d: "Th_s y__r's r_nk_ngs _ls_ d_m_nstr_t_ th_ cr__t_v_ _n_rgy th_t _s _m_rg_ng w_rldw_d_ _n t_rms _f f_sh__n _s _ j_bs, _nc_m_ _nd w__lth g_n_r_t_r, n_t t_ m_nt__n th_ pr_st_g_ _ss_c__t_d w_th _xp_rt_ng y__r f_sh__n s_ns_ t_ th_ w_rld." C_t__s l_k_ Sh_ngh__, St. P_t_rsb_rg _nd N_w D_lh_ _ll f_r_d w_ll _n th_ c_nt_st.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

new york is officially the world's most fashionable city after taking top spot in the 2014 top global fashion capital contest it took the title from london which won the accolade in 2011 and 2012 but finished third this year behind paris los angeles was voted the fourth trendiest metropolis while barcelona closely followed in fifth place italy's highest-placed city was rome in sixth place milan long established as a centre of style and the winner in 2009 finished in twelfth place bekka payack a new york-based fashion director told reporters "new york city has indeed earned its top global fashion capital ranking through its disciplined methodical yet creative approach to its fashion industry"

new york being crowned as the place to be seen coincides with the city's upcoming fashion week the fashion world will descend on the city for a week of glitz and glamour top supermodels will set the catwalks alight and parade the latest fashions from leading designers ms payack spoke of how newly-emerging cities around the world are making a name for themselves in haute couture she said "this year's rankings also demonstrate the creative energy that is emerging worldwide in terms of fashion as a jobs income and wealth generator not to mention the prestige associated with exporting your fashion sense to the world" cities like shanghai st petersburg and new delhi all fared well in the contest





PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

NewYorkisofficiallytheworld'smostfashionablecityaftertakingtop
spotinthe2014TopGlobalFashionCapitalcontest.Ittookthetitlefro
mLondon,whichwontheaccoladein2011and2012,butfinishedthir
dthisyear,behindParis.LosAngeleswasvotedthefourthtrendiestm
etropolis,whileBarcelonacloselyfollowedinfifthplace.Italy'shighe
st-placedcitywasRome,insixthplace.Milan,longestablishedasac
entreofstyleandthewinnerin2009,finishedintwelfthplace.BekkaP
ayack,aNewYorkbasedfashiondirector,toldreporters:"NewYorkCi
tyhas,indeed,earneditsTopGlobalFashionCapitalrankingthroughi
tsdisciplined,methodicalyetcreativeapproachtoitsfashionindustr
y."NewYorkbeingcrownedastheplacetobeseencoincideswiththeci
ty'supcomingFashionWeek.Thefashionworldwilldescendonthecit
yforaweekofglitzandglamour.Topsupermodelswillsetthecatwalk
salightandparadethelatestfashionsfromleadingdesigners.MsPay
ackspokeofhownewly-emergingcitiesaroundtheworldaremaki
nganameforthemselvesinhautecouture.Shesaid:"Thisyear'srank
ingsalsodemonstratethecreativeenergythatisemergingworldwid
eintermsoffashionasajobs,incomeandwealthgenerator,nottome
ntiontheprestigeassociatedwithexportingyourfashionsensetothe
world."CitieslikeShanghai,St.PetersburgandNewDelhiallfaredwe
llinthecontest.

FREE WRITING

Write about fashion for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Fashion is a waste of time and money. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about fashion. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. FASHION: Make a poster about fashion. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. NEW YORK: Write a magazine article about New York being the world's most fashionable city. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to a fashion expert. Ask him/her three questions about fashion. Give him/her three of your opinions on it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

T

f

T

g

F

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

spot

a.

position

2.

contest

b.

competition

3.

accolade

c.

prize

4.

indeed

d.

to be sure

5.

disciplined

e.

controlled

6.

coincides

f.

happens together

7.

descend

g.

arrive in hordes

8.

parade

h.

show off

9.

prestige

i.

status

10.

fared

j.

got on

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

London

2.

Paris

3.

Sixth

4.

In 2009

5.

New York

6.

The fashion world

7.

Catwalks

8.

A name

9.

Creative

10.

Fare well

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

c

4.

a

5.

b

6.

a

7.

c

8.

a

9.

d

10.

c

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You