The Reading / Listening - Level 6

Shocking though it may seem, someone has stolen the medical records of Formula 1 legend Michael Schumacher and could be offering them for sale to the highest bidder. The F1 driver's manager Sabine Kehm told journalists that she wasn't sure whether the person trying to sell the records actually had them. She reiterated that she would press charges if anyone bought or published the genuine documents. She said: "The contents of any medical files are totally private and confidential and must not be made available to the public. We will therefore, in every single case, press for criminal charges and damages against any publication of the content or reference to the medical file."



The seven-time F1 champion has only just been brought out of a coma after suffering a traumatic head injury in a skiing accident in the French Alps on 29 December. Sky Sports News correspondent Craig Slater reported on how lax the security was at Mr Schumacher's hospital. He said: "Security was very scant indeed and it was distressing. The family had to run a gauntlet of paparazzi every day when they arrived at the hospital, despite repeated pleas for the media to take a step back and to respect Michael Schumacher’s privacy as a patient and a human being." He added that it was sad the family now faced seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned over the Internet".

Try the same news story at these easier levels:

    Level 4  or  Level 5

Sources
  • http://www.bbc.com/news/world-europe-27988747
  • http://www1.skysports.com/f1/news/12040/9359281/michael-schumachers-medical-notes-stolen-and-documents-have-been-offered-for-sale
  • http://www.dw.de/stolen-medical-documents-said-to-be-from-michael-schumacher-offered-for-sale/a-17731080


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. CONFIDENTIALITY: Students walk around the class and talk to other students about confidentiality. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

shocking / medical records / the highest bidder / documents / confidential / criminal / champion / head injury / security / paparazzi / media / privacy / auctioned

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. SECURITY: How can we strengthen it? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Current dangers

How to strengthen security

Medical records

 

 

Internet passwords

 

 

Credit cards

 

 

At airports

 

 

Home security

 

 

Pickpockets

 

 

4. DIGITAL: Students A strongly believe all hospital records should be digital and not hand-written; Students B strongly believe this is too much.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. PRIVATE: Rank these with your partner. Put the most private things at the top. Change partners often and share your rankings.

  • your age

  • your weight

  • your address

  • your date of birth

  • your marital status

  • your salary

  • your Facebook account

  • your dream

6. CRIMINAL: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "criminal". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

A hospital is selling the medical records of its patients.

T / F

b.

Michael Schumacher's manager isn't sure the "seller" has the records.

T / F

c.

The manager will start criminal charges against any buyers of the data.

T / F

d.

The manager said it would be OK for publishers to refer to the file.

T / F

e.

Schumacher had a terrible skiing accident at the beginning of this year.

T / F

f.

Sky News said security at Mr Schumacher's hospital was very tight.

T / F

g.

Mr Schumacher's family is having problems with media photographers.

T / F

h.

Mr Schumacher's is sad his medical records could be sold online.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

seem

a.

reporter

2.

sure

b.

authentic

3.

actually

c.

upsetting

4.

genuine

d.

insufficient

5.

confidential

e.

appear

6.

traumatic

f.

really

7.

correspondent

g.

appeals

8.

scant

h.

classified

9.

distressing

i.

shocking

10.

pleas

j.

certain

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

Shocking though

a.

case

2.

Formula 1

b.

of a coma

3.

totally private

c.

legend

4.

in every single

d.

gauntlet of paparazzi

5.

press for criminal charges

e.

and confidential

6.

brought out

f.

head injury

7.

suffering a traumatic

g.

it may seem

8.

how lax the

h.

over the Internet

9.

The family had to run a

i.

security was

10.

being auctioned

j.

and damages



 

GAP FILL

Shocking though it may (1) ____________, someone has stolen the medical records of Formula 1 legend Michael Schumacher and could be offering them for sale to the highest (2) ____________. The F1 driver's manager Sabine Kehm told journalists that she wasn't sure whether the person trying to sell the records (3) ____________ had them. She (4) ____________ that she would press charges if anyone bought or published the (5) ____________ documents. She said: "The contents of any medical files are totally private and (6) ____________ and must not be made (7) ____________ to the public. We will therefore, in every single case, press for criminal (8) ____________ and damages against any publication of the content or reference to the medical file."

confidential
actually
charges
seem
available
reiterated
bidder
genuine

The seven-time F1 champion has only just been (9) ____________ out of a coma after (10) ____________ a traumatic head injury in a skiing accident in the French Alps on 29 December. Sky Sports News correspondent Craig Slater reported on how (11) ____________ the security was at Mr Schumacher's hospital. He said: "Security was very scant (12) ____________ and it was distressing. The family had to run a gauntlet of (13) ____________ every day when they arrived at the hospital, despite repeated (14) ____________ for the media to take a step back and to respect Michael Schumacher's (15) ____________ as a patient and a human being." He added that it was sad the family now (16) ____________ seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned over the Internet".

pleas
paparazzi
lax
faced
brought
privacy
suffering
indeed

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

Shocking though ______

a.  it may seen
b.  it may seem
c.  it may theme
d.  it may seems

2)

…and could be offering them for sale to ______

a.  a highest bidder
b.  that highest bidder
c.  the highest bidder
d.  the highest bidders

3)

she would press charges if anyone bought or published the ______

a.  genuinely documents
b.  genuine document
c.  genuinely document
d.  genuine documents

4)

She said: "The contents of any medical files are totally ______

a.  privacy and confidential
b.  private and confidential
c.  privacy and confidentiality
d.  private and confidentiality

5)

press for criminal charges and damages against any publication ______

a.  of the content
b.  of the contents
c.  of the contented
d.  of the contentment

6)

been brought out of a coma after suffering a ______

a.  traumatic head injuries
b.  traumatic head injured
c.  traumatic head injury
d.  traumatic head injurious

7)

Sky Sports News correspondent Craig Slater reported on how ______

a.  lax the security was
b.  tax the security was
c.  max the security was
d.  wax the security was

8)

He said: "Security was ______."

a.  very scent indeed
b.  very scant indeed
c.  very slant indeed
d.  very spent indeed

9)

The family had to run a ______

a.  gauntlet of paparazzi
b.  gaunt let of paparazzi
c.  haunted of paparazzi
d.  hunted of paparazzi

10)

seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned ______"

a.  across the Internet
b.  via the Internet
c.  above the Internet
d.  over the Internet

LISTENING – Listen and fill in the gaps

Shocking though it may seem, (1) ___________________ the medical records of Formula 1 legend Michael Schumacher and could be offering them for sale (2) ___________________. The F1 driver's manager Sabine Kehm told journalists that she (3) ___________________ the person trying to sell the records actually had them. She reiterated that she would press charges if anyone bought or published (4) ___________________. She said: "The contents of any medical files are totally private and confidential and must not be (5) ___________________ public. We will therefore, in every single case, press for criminal charges and damages against any publication of the content (6) ___________________ medical file."

The seven-time F1 champion (7) ___________________ brought out of a coma after suffering a (8) ___________________ in a skiing accident in the French Alps on 29 December. Sky Sports News correspondent Craig Slater reported (9) ___________________ security was at Mr Schumacher's hospital. He said: "Security was (10) ___________________ and it was distressing. The family had to run a gauntlet of paparazzi every day when they arrived at the hospital, (11) ___________________ for the media to take a step back and to respect Michael Schumacher's privacy as a patient and a human being." He added that it was sad (12) ___________________ seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned over the Internet".





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

Who might buy the medical records?

2.

Who is Sabine Kehm?

3.

What will be pressed if the records are sold?

4.

Who did Ms Kehm say the records should not be made available to?

5.

In which cases will Mr Schumacher's manager press for charges?

6.

What has Michael Schumacher been brought out of?

7.

Who is Craig Slater?

8.

What wasn't tight enough at the hospital?

9.

Who does Michael Schumacher's family have to get past every day?

10.

Where could the medical records be auctioned?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

Who might buy the medical records?

6.

What has Michael Schumacher been brought out of?

a) a doctor
b) other rivals
c) the highest bidder
d) his family

a) ICU
b) a coma
c) retirement
d) hospital

2.

Who is Sabine Kehm?

7.

Who is Craig Slater?

a) Michael Schumacher's manager
b) an F1 driver
c) a journalist
d) a driver

a) a reporter
b) a race driver
c) a doctor
d) a manager

3.

What will be pressed if the records are sold?

8.

What wasn't tight enough at the hospital?

a) criminal charges
b) magazines
c) flesh
d) coins

a) rules
b) nuts
c) security
d) uniforms

4.

Who did Ms Kehm say the records should not be made available to?

9.

Who does Michael Schumacher's family have to get past every day?

a) managers
b) the public
c) paparazzi
d) the Internet

a) nurses and doctors
b) security
c) agents
d) the paparazzi

5.

In which cases will Mr Schumacher's manager press for charges?

10.

Where could the medical records be auctioned?

a) leather ones
b) one or two
c) cases of spying
d) in all cases

a) the Internet
b) an auction house
c) in the newspapers
d) Germany

ROLE PLAY

Role  A – Medical records

You think medical records are the hardest things to keep safe. Tell the others three reasons why. Tell them why their thing is easier to keep safe. Also, tell the others which is the most secure of these (and why): Internet passwords, homes or credit cards.

Role  B – Internet passwords

You think Internet passwords are the hardest things to keep safe. Tell the others three reasons why. Tell them why their thing is easier to keep safe. Also, tell the others which is the most secure of these (and why): medical records, homes or credit cards.

Role  C – Homes

You think homes are the hardest things to keep safe. Tell the others three reasons why. Tell them why their thing is easier to keep safe. Also, tell the others which is the most secure of these (and why): Internet passwords, medical records or credit cards.

Role  D – Credit cards

You think credit cards are the hardest things to keep safe. Tell the others three reasons why. Tell them why their thing is easier to keep safe. Also, tell the others which is the most secure of these (and why):  Internet passwords, homes or medical records.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'medical' and 'record'.

medical

record

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • seem
  • offering
  • sure
  • genuine
  • totally
  • damages
  • just
  • 29
  • lax
  • run
  • back
  • faced

CONFIDENTIALITY SURVEY

Write five GOOD questions about confidentiality in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

Q.2.

Q.3.

Q.4.

Q.5.

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

CONFIDENTIALITY DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'confidential'?

c)

What do you think about what you read?

d)

What kind of person would steal and sell medical records?

e)

Do you worry about your confidential information?

f)

What should the punishment be for the thief and any buyer?

g)

What would anyone hope to gain by publishing these records?

h)

How long a file would your medical records be?

i)

What private information is there on you in various agencies?

j)

What do you know about Michael Schumacher?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Should there be better security at hospitals?

c)

Are we becoming a world in which everything must have security?

d)

What do you think of the paparazzi?

e)

Should the police do anything to keep the paparazzi away from famous people?

f)

In what ways to famous people lack privacy and a 'normal' life?

g)

Do you think paparazzi care about a hospital patient's privacy?

h)

Do newspapers disrespect privacy by writing about people?

i)

How easy would it be to find the seller and buyer online?

j)

What questions would you like to ask the hospital boss?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

Shocking though it may (1) ____, someone has stolen the medical records of Formula 1 legend Michael Schumacher and could be offering them for (2) ____ to the highest bidder. The F1 driver's manager Sabine Kehm told journalists that she wasn't sure whether the person trying to sell the records (3) ____ had them. She reiterated that she would press charges if anyone bought or published the genuine documents. She said: "The contents of any medical files are (4) ____ private and confidential and must not be (5) ____ available to the public. We will therefore, in every single case, press for criminal charges and damages (6) ____ any publication of the content or reference to the medical file."

The seven-(7) ____  F1 champion has only just been brought out of a coma after suffering a traumatic head injury in a skiing accident in the French Alps on 29 December. Sky Sports News correspondent Craig Slater reported on how (8) ____ the security was at Mr Schumacher's hospital. He said: "Security was very scant indeed and it was (9) ____. The family had to run a gauntlet of paparazzi every day when they arrived at the hospital, despite repeated (10) ____ for the media to take a step back and to respect Michael Schumacher's privacy (11) ____ a patient and a human being." He added that it was sad the family now (12) ____ seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned over the Internet".

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

seems

(b)

seem

(c)

seemingly

(d)

seemed

2.

(a)

sell

(b)

sale

(c)

selling

(d)

seller

3.

(a)

actualise

(b)

actuality

(c)

actual

(d)

actually

4.

(a)

right

(b)

totally

(c)

correctly

(d)

surely

5.

(a)

had

(b)

done

(c)

given

(d)

made

6.

(a)

prior

(b)

bar

(c)

against

(d)

opposed

7.

(a)

time

(b)

timely

(c)

timed

(d)

times

8.

(a)

max

(b)

wax

(c)

lax

(d)

tax

9.

(a)

distresses

(b)

distressed

(c)

distress

(d)

distressing

10.

(a)

pleas

(b)

please

(c)

pleased

(d)

pleasure

11.

(a)

as

(b)

was

(c)

has

(d)

is

12.

(a)

faced

(b)

headed

(c)

skulled

(d)

nosed

SPELLING

Paragraph 1

1.

the highest drdbie

2.

She eetedritar that she would press charges

3.

the ngeieun documents

4.

made bavelaila to the public

5.

any nuicbtliaop of the content

6.

rrneceeef to the medical file

Paragraph 2

7.

suffering a atmtricua head injury

8.

Sky Sports News osrnepntcoerd

9.

it was tisdsirseng

10.

run a letgnaut of paparazzi every day

11.

respect Michael Schumacher's ypvrcia

12.

medical notes "tnoiyealptl being auctioned

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

paparazzi every day when they arrived at the hospital, despite repeated pleas for the media to take a step

1  )

Shocking though it may seem, someone has stolen the medical records of Formula 1

(    )

head injury in a skiing accident in the French Alps on 29 December. Sky Sports News

(    )

sad the family now faced seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned over the Internet".

(    )

actually had them. She reiterated that she would press charges if anyone bought or published the genuine

(    )

charges and damages against any publication of the content or reference to the medical file."

(    )

legend Michael Schumacher and could be offering them for sale to the highest bidder. The F1 driver's

(    )

back and to respect Michael Schumacher's privacy as a patient and a human being." He added that it was

(    )

The seven-time F1 champion has only just been brought out of a coma after suffering a traumatic

(    )

correspondent Craig Slater reported on how lax the security was at Mr Schumacher's hospital. He said: "Security was very

(    )

scant indeed and it was distressing. The family had to run a gauntlet of

(    )

confidential and must not be made available to the public. We will therefore, in every single case, press for criminal

(    )

manager Sabine Kehm told journalists that she wasn't sure whether the person trying to sell the records

(    )

documents. She said: "The contents of any medical files are totally private and

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

the     them     highest     for     bidder     sale     to     Offering.    

2.

sure     wasn't     she     that     journalists     told     Kehm.    

3.

press     would     she     that     reiterated     She     charges.    

4.

any     are     of     files     private     contents    medical    totally    The.    

5.

file    Publication   of   the   content   or   reference   to    the   medical.    

6.

a     been     coma     brought     out     Only     of     just.    

7.

accident     a    injury    skiing    Suffering    head    a    traumatic     in.    

8.

the     reported     security     on     was     how     lax     Slater.    

9.

to     take     a     step     back     Repeated    pleas    for    the    media.    

10.

Michael's    Seeing    auctioned    being    potentially    notes    medical.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

Shocking though it may seen / seem, someone has stolen the medical records of Formula 1 legend / legendary Michael Schumacher and could be offering them for sale to the highest bidder / bidding. The F1 driver's manager Sabine Kehm told journalists that she wasn't unsure / sure whether the person trying to sell the records actually / actual had them. She reiterated that she would press / push charges if anyone bought or published the genuinely / genuine documents. She said: "The contents of any medical files are totally private / privacy and confidential and must not be made available to the public. We will therefore, in every singular / single case, press for criminal charges and damages against any publication of the content or referee / reference to the medical file."

The seven-time F1 champion has only just / justly been brought out of a coma after suffering a traumatic / trauma head injury in a skiing accident in the French Alps on 29 December. Sky Sports News correspondent Craig Slater reported on how lax / tax the security was at Mr Schumacher's hospital. He said: "Security was very scent / scant indeed and it was distressing / distrusting. The family had to run a haunted / gauntlet of paparazzi every day when they arrived at the hospital, despite / spite repeated pleas for the media to take a step forward / back and to respect Michael Schumacher's privacy has / as a patient and a human being." He added that it was sad the family now faced / headed seeing Michael's medical notes "potentially being auctioned over the Internet".

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Sh_ck_ng th__gh _t m_y s__m, s_m__n_ h_s st_l_n th_ m_d_c_l r_c_rds _f F_rm_l_ 1 l_g_nd M_ch__l Sch_m_ch_r _nd c__ld b_ _ff_r_ng th_m f_r s_l_ t_ th_ h_gh_st b_dd_r. Th_ F1 dr_v_r's m_n_g_r S_b_n_ K_hm t_ld j__rn_l_sts th_t sh_ w_sn't s_r_ wh_th_r th_ p_rs_n try_ng t_ s_ll th_ r_c_rds _ct__lly h_d th_m. Sh_ r__t_r_t_d th_t sh_ w__ld pr_ss ch_rg_s _f _ny_n_ b__ght _r p_bl_sh_d th_ g_n__n_ d_c_m_nts. Sh_ s__d: "Th_ c_nt_nts _f _ny m_d_c_l f_l_s _r_ t_t_lly pr_v_t_ _nd c_nf_d_nt__l _nd m_st n_t b_ m_d_ _v__l_bl_ t_ th_ p_bl_c. W_ w_ll th_r_f_r_, _n _v_ry s_ngl_ c_s_, pr_ss f_r cr_m_n_l ch_rg_s _nd d_m_g_s _g__nst _ny p_bl_c_t__n _f th_ c_nt_nt _r r_f_r_nc_ t_ th_ m_d_c_l f_l_."

Th_ s_v_n-t_m_ F1 ch_mp__n h_s _nly j_st b__n br__ght __t _f _ c_m_ _ft_r s_ff_r_ng _ tr__m_t_c h__d _nj_ry _n _ sk__ng _cc_d_nt _n th_ Fr_nch _lps _n 29 D_c_mb_r. Sky Sp_rts N_ws c_rr_sp_nd_nt Cr__g Sl_t_r r_p_rt_d _n h_w l_x th_ s_c_r_ty w_s _t Mr Sch_m_ch_r's h_sp_t_l. H_ s__d: "S_c_r_ty w_s v_ry sc_nt _nd__d _nd _t w_s d_str_ss_ng. Th_ f_m_ly h_d t_ r_n _ g__ntl_t _f p_p_r_zz_ _v_ry d_y wh_n th_y _rr_v_d _t th_ h_sp_t_l, d_sp_t_ r_p__t_d pl__s f_r th_ m_d__ t_ t_k_ _ st_p b_ck _nd t_ r_sp_ct M_ch__l Sch_m_ch_r's pr_v_cy _s _ p_t__nt _nd _ h_m_n b__ng." H_ _dd_d th_t _t w_s s_d th_ f_m_ly n_w f_c_d s___ng M_ch__l's m_d_c_l n_t_s "p_t_nt__lly b__ng __ct__n_d _v_r th_ _nt_rn_t".

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

shocking though it may seem someone has stolen the medical records of formula 1 legend michael schumacher and could be offering them for sale to the highest bidder the f1 driver's manager sabine kehm told journalists that she wasn't sure whether the person trying to sell the records actually had them she reiterated that she would press charges if anyone bought or published the genuine documents she said "the contents of any medical files are totally private and confidential and must not be made available to the public we will therefore in every single case press for criminal charges and damages against any publication of the content or reference to the medical file"

the seven-time f1 champion has only just been brought out of a coma after suffering a traumatic head injury in a skiing accident in the french alps on 29 december sky sports news correspondent craig slater reported on how lax the security was at mr schumacher's hospital he said "security was very scant indeed and it was distressing the family had to run a gauntlet of paparazzi every day when they arrived at the hospital despite repeated pleas for the media to take a step back and to respect michael schumacher's privacy as a patient and a human being" he added that it was sad the family now faced seeing michael's medical notes "potentially being auctioned over the internet"





PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Shockingthoughitmayseem,someonehasstolenthemedicalrecor
dsofFormula1legendMichaelSchumacherandcouldbeofferingthe
mforsaletothehighestbidder.TheF1driver'smanagerSabineKehm
toldjournaliststhatshewasn'tsurewhetherthepersontryingtosellt
herecordsactuallyhadthem.Shereiteratedthatshewouldpresscha
rgesifanyoneboughtorpublishedthegenuinedocuments.Shesaid:
"Thecontentsofanymedicalfilesaretotallyprivateandconfidentiala
ndmustnotbemadeavailabletothepublic.Wewilltherefore,inevery
singlecase,pressforcriminalchargesanddamagesagainstanypubli
cationofthecontentorreferencetothemedicalfile."Theseven-tim
eF1championhasonlyjustbeenbroughtoutofacomaaftersuffering
atraumaticheadinjuryinaskiingaccidentintheFrenchAlpson29Dec
ember.SkySportsNewscorrespondentCraigSlaterreportedonhow
laxthesecuritywasatMrSchumacher'shospital.Hesaid:"Securityw
asveryscantindeedanditwasdistressing.Thefamilyhadtorunagau
ntletofpaparazzieverydaywhentheyarrivedatthehospital,despite
repeatedpleasforthemediatotakeastepbackandtorespectMichael
Schumacher'sprivacyasapatientandahumanbeing."Headdedthat
itwassadthefamilynowfacedseeingMichael'smedicalnotes"potent
iallybeingauctionedovertheInternet".

FREE WRITING

Write about confidentiality for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

All personal information in hospitals should be digital and not hand-written. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about the Internet and confidentiality. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. MICHAEL SCHUMACHER: Make a poster about Michael Schumacher. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. ONLINE PRIVACY: Write a magazine article about online privacy. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an online privacy expert. Ask him/her three questions about it. Give him/her three of your opinions on it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

F

f

F

g

T

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

seem

a.

appear

2.

sure

b.

certain

3.

actually

c.

really

4.

genuine

d.

authentic

5.

confidential

e.

classified

6.

traumatic

f.

shocking

7.

correspondent

g.

reporter

8.

scant

h.

insufficient

9.

distressing

i.

upsetting

10.

pleas

j.

appeals

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

The highest bidder

2.

Michael Schumacher's manager

3.

(Criminal) charges

4.

The public

5.

In all cases

6.

A coma

7.

A (Sky News) reporter / correspondent

8.

Security

9.

The paparazzi

10.

Over the Internet

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

a

4.

b

5.

d

6.

b

7.

a

8.

c

9.

d

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You