The Reading / Listening - Level 3

The store Toys R Us has stopped selling a drug-dealer doll because of an online campaign. The store was selling action figures from the popular American TV series 'Breaking Bad'. One of the figures came with bags full of drug money and blue crystal drugs. A mother, Susan Myers, started an online petition to get Toys R Us to stop selling the toys. More than 3,000 people signed the petition and the store took the dolls off of its online store. Ms Myers wrote on Change.org: "Toys R Us is well known around the world….However their decision to sell a Breaking Bad doll, complete with a detachable sack of cash and a bag of [drugs], alongside children's toys is a dangerous [move away] from their family-friendly values."



Ms Myers explained that although Breaking Bad was a popular show with adults, dolls from the show did not belong on a toy store shelf next to Barbie dolls and Disney characters. She said: "Parents and grandparents around the world shop at Toys R Us, online and in stores, with their children. They should not be forced to explain why a certain toy comes with a bag of highly dangerous and illegal drugs, or why someone who sells those drugs deserves to be made into an action figure." A Toys R Us spokesperson said: "The product packaging clearly notes that the items are intended for ages 15 and up. The toys [were] located in the adult action figure area of our stores."

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://news.sky.com/story/1356927/breaking-bad-dolls-spark-online-petition
  • http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11177774/Toys-R-Us-quietly-withdraws-drug-dealer-Breaking-Bad-dolls.html
  • http://www.change.org/p/toys-r-us-remove-breaking-bad-dolls-from-their-shelves


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS  

1. TOY STORES: Students walk around the class and talk to other students about toy stores. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

toy store / doll / online / action figure / drug money / online petition / decision / family-friendly values / popular / Disney characters / packaging / ages 15 and up

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. TOYS: What is good and bad about these toys? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Good

Bad

Action figures

 

 

Board games

 

 

Swords and guns

 

 

Computer games

 

 

Lego

 

 

Trading cards

 

 

4. DOLLS: Students A strongly believe they are good for kids; Students B strongly believe they aren't.  Change partners again and talk about your conversations.
MY e-BOOK
See a sample

5. ACTION FIGURES: Rank these with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • Barbie

  • soldiers

  • Mickey Mouse

  • Frankenstein

  • Hello Kitty

  • Barack Obama

  • T-Rex dinosaur

  • alien

6. PETITION: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "petition". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

A toy store was selling dolls to drug dealers.

T / F

b.

A toy store was selling a doll based on a TV series about a drug dealer.

T / F

c.

The doll came with a bag of pretend drugs.

T / F

d.

Over 30,000 people signed an online petition against the dolls.

T / F

e.

A woman said the drug-dealer doll should not be next to Barbie.

T / F

f.

The woman asked the toy store to teach children that drugs are bad.

T / F

g.

The box the doll comes in says the product is unsuitable for under-18s.

T / F

h.

The store put the dolls in the adult section of its stores.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

stopped

a.

wrapping

2.

well known

b.

ceased

3.

detachable

c.

standards

4.

cash

d.

removable

5.

values

e.

very

6.

popular

f.

famous

7.

highly

g.

well liked

8.

packaging

h.

section

9.

intended for

i.

money

10.

area

j.

aimed at

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

because of an online

a.

series

2.

the popular American TV

b.

action figure area

3.

3,000 people signed

c.

campaign

4.

alongside

d.

values

5.

family-friendly

e.

toy store shelf

6.

a popular show

f.

children's toys

7.

did not belong on a

g.

packaging

8.

product

h.

ages 15 and up

9.

intended for

i.

the petition

10.

located in the adult

j.

with adults

GAP FILL

The store Toys R Us has stopped selling a drug-dealer doll because of an online (1) ____________. The store was selling action figures from the popular American TV (2) ____________ 'Breaking Bad'. One of the figures came with (3) ____________ full of drug money and blue crystal drugs. A mother, Susan Myers, started an online (4) ____________ to get Toys R Us to stop selling the toys. More than 3,000 people (5) ____________ the petition and the store took the dolls off of its online store. Ms Myers wrote on Change.org: "Toys R Us is well (6) ____________ around the world….However their decision to sell a Breaking Bad doll, complete with a detachable sack of (7) ____________ and a bag of [drugs], alongside children's toys is a dangerous [move away] from their family-friendly (8) ____________."

 

 

bags
cash
campaign
signed
values
series
petition
known

Ms Myers explained that although Breaking Bad was a (9) ____________ show with adults, dolls from the show did not belong on a toy store (10) ____________ next to Barbie dolls and Disney characters. She said: "Parents and grandparents around the world shop at Toys R Us, online and in stores, with their children. They should not be (11) ____________ to explain why a certain toy comes with a bag of (12) ____________ dangerous and illegal drugs, or why someone who sells those drugs (13) ____________ to be made into an action figure." A Toys R Us spokesperson said: "The product (14) ____________ clearly notes that the items are intended for (15) ____________ 15 and up. The toys [were] located in the adult action figure                 (16) ____________ of our stores."

 

highly
shelf
ages
popular
deserves
area
forced
packaging

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

stopped selling a drug-dealer doll because of an ______

 

a.  inline campaign
b.  in lane campaign
c.  online campaign
d.  offline campaign

2)

The store was selling action figures from the ______ series

 

a.  popularly American TV
b.  poplar American TV
c.  popular American TV
d.  populate American TV

3)

One of the figures came with bags full of drug money and ______

 

a.  blue crystals drugs
b.  blue cry stall drugs
c.  blue cries tall drugs
d.  blue crystal drugs

4)

More than 3,000 people ______

 

a.  signed the petition
b.  singed the petition
c.  sighed the petition
d.  sine the petition

5)

a dangerous move away from their ______

 

a.  family-friend value
b.  family-friendly values
c.  family-friendly valued
d.  family-friend values

6)

dolls from the show did not belong on a toy store ______ Barbie dolls

 

a.  shells next to
b.  shelved next to
c.  shell next to
d.  shelf next to

7)

forced to explain why a certain toy comes with a bag of highly dangerous ______

 

a.  and illegal drugs
b.  and illegally drugs
c.  and ill eagle drugs
d.  and ill legal drugs

8)

why someone who sells those drugs deserves to be made ______

 

a.  onto an action figure
b.  on too an action figure
c.  in two an action figure
d.  into an action figure

9)

The product packaging clearly notes that the items are intended for ______

 

a.  aged 15 and up
b.  ages 15 and up
c.  ageist 15 and up
d.  adages 15 and up

10)

located in the adult action figure ______

 

a.  arena of our stores
b.  areas of our stores
c.  area of our stores
d.  airy of our stores

LISTENING – Listen and fill in the gaps

The store Toys R Us has stopped selling a drug-dealer doll because of an online campaign. The store was selling (1) ___________________ the popular American TV series 'Breaking Bad'. One of the figures came with bags full of drug money and (2) ___________________. A mother, Susan Myers, started (3) ___________________ to get Toys R Us to stop selling the toys. More than 3,000 people (4) ___________________ and the store took the dolls off of its online store. Ms Myers wrote on Change.org: "Toys R Us is well known around the world….However their (5) ___________________ Breaking Bad doll, complete with a detachable sack of cash and a bag of [drugs], alongside children's toys is a dangerous [move away] from their (6) ___________________."

Ms Myers explained that although Breaking Bad was (7) ___________________ adults, dolls from the show (8) ___________________ toy store shelf next to Barbie dolls and Disney characters. She said: "Parents and grandparents around the world shop at Toys R Us, online and in stores, with their children. They should not be (9) ___________________ a certain toy comes with a bag of highly dangerous and illegal drugs, or why someone who sells those (10) ___________________ be made into an action figure." A Toys R Us spokesperson said: "The (11) ___________________ clearly notes that the items are intended for ages 15 and up. The toys [were] located in the adult action figure (12) ___________________."





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What kind of campaign got Toys R Us to stop selling an action figure?

2.

What was the action figure based on (where did it come from)?

3.

How many people signed a petition for the store to stop selling the doll?

4.

What was the website the mother used for her petition?

5.

What values did the mother talk about at the end of paragraph one?

6.

Who did the mother say the TV show was popular with?

7.

Where did the mother say the action figure did not belong?

8.

Who should not be made to explain to children about the doll?

9.

What age group did Toys R Us say the action figure was for?

10.

Where in Toys R Us could we find the action figure?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What kind of campaign got Toys R Us to stop selling an action figure?

6.

Who did the mother say the TV show was popular with?

 

a) a street protest
b) a viral campaign
c) an offline campaign
d) an online campaign

 

a) drug dealers
b) toy store bosses
c) adults
d) children

2.

What was the action figure based on (where did it come from)?

7.

Where did the mother say the action figure did not belong?

 

a) a comic book
b) the TV series Breaking Bad
c) a cartoon called Bad Breaks
d) an online video that went viral

 

a) on a toy-store shelf
b) on this planet
c) in the USA
d) in the entrance of the store

3.

How many people signed a petition for the store to stop selling the doll?

8.

Who should not be made to explain to children about the doll?

 

a) 30,000
b) 33,000
c) 13,000
d) over 3,000

 

a) websites
b) toy store owners
c) parents and grandparents
d) other children

4.

What was the website the mother used for her petition?

9.

What age group did Toys R Us say the action figure was for?

 

a) NoDrugs.com
b) ToysRUs.com
c) Change.org
d) Yahoo!

 

a) 13+
b) 15 and up
c) over 18s
d) pre-teens

5.

What values did the mother talk about at the end of paragraph one?

10.

Where in Toys R Us could we find the action figure?

 

a) educational values
b) 20th-century values
c) value for money
d) family-friendly values

 

a) the adult action figure area
b) the entrance
c) the top shelf
d) the Disney section

ROLE PLAY

Role  A – Barbie

You think Barbie is the best doll for kids. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their dolls. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Frankenstein, a T-Rex dinosaur or a soldier.

Role  B – Frankenstein

You think Frankenstein is the best doll for kids. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their dolls. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Barbie, a T-Rex dinosaur or a soldier.

Role  C – T-Rex dinosaur

You think a T-Rex dinosaur is the best doll for kids. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their dolls. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Frankenstein, Barbie or a soldier.

Role  D – Soldier

You think a soldier is the best doll for kids. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their dolls. Also, tell the others which is the worst of these (and why):  Frankenstein, a T-Rex dinosaur or Barbie.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'toy' and 'store'.

toy

store

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • because
  • blue
  • get
  • 3,000
  • decision
  • family
  • adults
  • belong
  • explain
  • someone
  • 15
  • area

ACTION FIGURES SURVEY

Write five GOOD questions about action figures in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

ACTION FIGURES DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'doll'?

3)

How important are dolls for children?

4)

What's the difference between a doll and an action figure?

5)

What were (are) your favourite dolls and action figures?

6)

What do you think of the idea of a drug-dealer action figure?

7)

Was the woman right to start the campaign?

8)

Would you have signed the petition?

9)

Why do you think Toys R Us sold a drug-dealer figure?

10)

What do you know about the show 'Breaking Bad'?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

Do action figures for adults belong in a toy store?

12)

What's the best toy store in the world (and why)?

14)

What would you tell a child about the drug-dealer figure?

15)

What other toys do you think are bad for kids?

16)

Why did a company turn a drug dealer character into an action figure?

17)

Is it OK if Toys R Us put the doll in the adult section of its stores?

18)

What is the use of action figures?

19)

How do you think the TV show producers feel about this?

20)

What questions would you like to ask the Toys R Us boss?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

---------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

The store Toys R Us has (1) ____ selling a drug-dealer doll because of an online campaign. The store was selling action figures from the (2) ____ American TV series 'Breaking Bad'. One of the figures came with bags full of drug money and blue crystal drugs. A mother, Susan Myers, (3) ____ an online petition to get Toys R Us to stop selling the toys. More than 3,000 people signed the petition and the store took the dolls (4) ____ of its online store. Ms Myers wrote on Change.org: "Toys R Us is (5) ____ known around the world….However their decision to sell a Breaking Bad doll, complete with a detachable sack of cash and a bag of [drugs], alongside children's toys is a dangerous [move away] from their family-friendly (6) ____."

Ms Myers explained that (7) ____ Breaking Bad was a popular show with adults, dolls from the show did not (8) ____ on a toy store shelf next to Barbie dolls and Disney characters. She said: "Parents and grandparents around the world shop   (9) ____ Toys R Us, online and in stores, with their children. They should not be forced to explain why a certain toy comes (10) ____ a bag of highly dangerous and illegal drugs, or why someone who sells those drugs deserves to be made into an action figure." A Toys R Us spokesperson said: "The product packaging (11) ____ notes that the items are intended for ages 15 and (12) ____. The toys [were] located in the adult action figure area of our stores."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

stopped

(b)

stops

(c)

stopping

(d)

stoppage

2.

(a)

populate

(b)

populace

(c)

popular

(d)

poplar

3.

(a)

creation

(b)

beginning

(c)

launch

(d)

started

4.

(a)

on

(b)

off

(c)

to

(d)

as

5.

(a)

famous

(b)

nice

(c)

good

(d)

well

6.

(a)

valued

(b)

valuation

(c)

values

(d)

valuing

7.

(a)

however

(b)

although

(c)

so

(d)

but

8.

(a)

belong

(b)

selling

(c)

be

(d)

locate

9.

(a)

at

(b)

by

(c)

into

(d)

on

10.

(a)

for

(b)

to

(c)

with

(d)

on

11.

(a)

clear

(b)

clears

(c)

cleared

(d)

clearly

12.

(a)

on

(b)

up

(c)

onward

(d)

forward

SPELLING

Paragraph 1

1.

an online iacpmagn

2.

blue scrylta drugs

3.

started an online tpoitine

4.

More than 3,000 people gdnsei

5.

lniegsado children's toys

6.

family friendly alusve

Paragraph 2

7.

a uopplra show with adults

8.

ebnolg on a toy store shelf

9.

Disney aatcrchesr

10.

alilegl drugs

11.

action guifre

12.

The product kgicnpgaa

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

campaign. The store was selling action figures from the popular American TV series 'Breaking Bad'. One

(    )

and grandparents around the world shop at Toys R Us, online and in stores, with their

(    )

known around the world….However their decision to sell a Breaking Bad doll, complete with a detachable sack of cash

(    )

for ages 15 and up. The toys [were] located in the adult action figure area of our stores."

1  )

The store Toys R Us has stopped selling a drug-dealer doll because of an online

(    )

belong on a toy store shelf next to Barbie dolls and Disney characters. She said: "Parents

(    )

figure." A Toys R Us spokesperson said: "The product packaging clearly notes that the items are intended

(    )

of the figures came with bags full of drug money and blue crystal drugs. A mother, Susan Myers, started an online

(    )

children. They should not be forced to explain why a certain toy comes with a bag of highly

(    )

petition to get Toys R Us to stop selling the toys. More than 3,000 people

(    )

Ms Myers explained that although Breaking Bad was a popular show with adults, dolls from the show did not

(    )

dangerous and illegal drugs, or why someone who sells those drugs deserves to be made into an action

(    )

signed the petition and the store took the dolls off of its online store. Ms Myers wrote on Change.org: "Toys R Us is well

(    )

and a bag of [drugs], alongside children's toys is a dangerous [move away] from their family-friendly values."

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

because    online    Stopped    doll    an    a    of   campaign    selling   .

2.

from    series    the    popular    Action    American    figures    TV   .   

3.

of    full    bags   with   came   figures   the   of   One   money   drug   .

4.

the    More    ,    signed    people    petition    than    3,000   .   

5.

friendly    from    values    their    family    Move    -    away   .   

6.

did   from   shelf   a   not   the  toy   belong   show   Dolls   store   on  .

7.

around    Grandparents    world    Toys    R    Us    the    at    shop   .   

8.

be    forced    They    to    should    explain    not    why   .   

9.

ages    up    items    for    and    The    intended    15    are   .   

10.

Located   adult    area   stores    the   figure    our   in    action   of   .

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The store Toys R Us has stopped sales / selling a drug-dealer doll because of an online campaign / campaigns. The store was selling action figures from the popularity / popular American TV series 'Breaking Bad'. One of the figures came / come with bags full of drug money and blue crystal drug / drugs. A mother, Susan Myers, started an online  / offline petition to get Toys R Us to stop sales / selling the toys. More than 3,000 people singed / signed the petition and the store took the dolls off of its online store. Ms Myers wrote on Change.org: "Toys R Us is well known around the world….However their decision / decide to sell a Breaking Bad doll, complete with a detachable sack of cash and a bag of drugs, alongside children's toys is a dangerous move away from their family-friendly valued / values."

Ms Myers explained / explaining that although Breaking Bad was a popular show / showing with adults, dolls from the show did not belonging / belong on a toy store shelf next  of / to Barbie dolls and Disney characters. She said: "Parents and grandparents about / around the world shop at Toys R Us, online and in stores, with their children. They should not have / be forced to explain why a certain toy comes with a bag of high / highly dangerous and illegal drugs, or why someone who sells those drugs deserves / deserving to be made into an action figured / figure." A Toys R Us spokesperson said: "The product packaging clearly notes that the items are intended for ages 15 and up. The toys were located / location in the adult action figure area of our stores."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ st_r_ T_ys R _s h_s st_pp_d s_ll_ng _ dr_g-d__l_r d_ll b_c__s_ _f _n _nl_n_ c_mp__gn. Th_ st_r_ w_s s_ll_ng _ct__n f_g_r_s fr_m th_ p_p_l_r _m_r_c_n TV s_r__s 'Br__k_ng B_d'. _n_ _f th_ f_g_r_s c_m_ w_th b_gs f_ll _f dr_g m_n_y _nd bl__ cryst_l dr_gs. _ m_th_r, S_s_n My_rs, st_rt_d _n _nl_n_ p_t_t__n t_ g_t T_ys R _s t_ st_p s_ll_ng th_ t_ys. M_r_ th_n 3,000 p__pl_ s_gn_d th_ p_t_t__n _nd th_ st_r_ t__k th_ d_lls _ff _f _ts _nl_n_ st_r_. Ms My_rs wr_t_ _n Ch_ng_._rg: "T_ys R _s _s w_ll kn_wn _r__nd th_ w_rld….H_w_v_r th__r d_c_s__n t_ s_ll _ Br__k_ng B_d d_ll, c_mpl_t_ w_th _ d_t_ch_bl_ s_ck _f c_sh _nd _ b_g _f [dr_gs], _l_ngs_d_ ch_ldr_n's t_ys _s _ d_ng_r__s [m_v_ _w_y] fr_m th__r f_m_ly-fr__ndly v_l__s."

Ms My_rs _xpl__n_d th_t _lth__gh Br__k_ng B_d w_s _ p_p_l_r sh_w w_th _d_lts, d_lls fr_m th_ sh_w d_d n_t b_l_ng _n _ t_y st_r_ sh_lf n_xt t_ B_rb__ d_lls _nd D_sn_y ch_r_ct_rs. Sh_ s__d: "P_r_nts _nd gr_ndp_r_nts _r__nd th_ w_rld sh_p _t T_ys R _s, _nl_n_ _nd _n st_r_s, w_th th__r ch_ldr_n. Th_y sh__ld n_t b_ f_rc_d t_ _xpl__n why _ c_rt__n t_y c_m_s w_th _ b_g _f h_ghly d_ng_r__s _nd _ll_g_l dr_gs, _r why s_m__n_ wh_ s_lls th_s_ dr_gs d_s_rv_s t_ b_ m_d_ _nt_ _n _ct__n f_g_r_." _ T_ys R _s sp_k_sp_rs_n s__d: "Th_ pr_d_ct p_ck_g_ng cl__rly n_t_s th_t th_ _t_ms _r_ _nt_nd_d f_r _g_s 15 _nd _p. Th_ t_ys [w_r_] l_c_t_d _n th_ _d_lt _ct__n f_g_r_ _r__ _f __r st_r_s."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the store toys r us has stopped selling a drug-dealer doll because of an online campaign the store was selling action figures from the popular american tv series 'breaking bad' one of the figures came with bags full of drug money and blue crystal drugs a mother susan myers started an online petition to get toys r us to stop selling the toys more than 3000 people signed the petition and the store took the dolls off of its online store ms myers wrote on changeorg "toys r us is well known around the world…however their decision to sell a breaking bad doll complete with a detachable sack of cash and a bag of [drugs] alongside children's toys is a dangerous [move away] from their family-friendly values"

ms myers explained that although breaking bad was a popular show with adults dolls from the show did not belong on a toy store shelf next to barbie dolls and disney characters she said "parents and grandparents around the world shop at toys r us online and in stores with their children they should not be forced to explain why a certain toy comes with a bag of highly dangerous and illegal drugs or why someone who sells those drugs deserves to be made into an action figure" a toys r us spokesperson said "the product packaging clearly notes that the items are intended for ages 15 and up the toys [were] located in the adult action figure area of our stores"





PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

ThestoreToysRUshasstoppedsellingadrug-dealerdollbecauseofano
nlinecampaign.ThestorewassellingactionfiguresfromthepopularAm
ericanTVseries'BreakingBad'.Oneofthefigurescamewithbagsfullofdr
ugmoneyandbluecrystaldrugs.Amother,SusanMyers,startedanonli
nepetitiontogetToysRUstostopsellingthetoys.Morethan3,000people
signedthepetitionandthestoretookthedollsoffofitsonlinestore.MsMy
erswroteonChange.org:"ToysRUsiswellknownaroundtheworld….Ho
wevertheirdecisiontosellaBreakingBaddoll,completewithadetachabl
esackofcashandabagof[drugs],alongsidechildren'stoysisadangerou
s[moveaway]fromtheirfamily-friendlyvalues."MsMyersexplainedt
hatalthoughBreakingBadwasapopularshowwithadults,dollsfromthe
showdidnotbelongonatoystoreshelfnexttoBarbiedollsandDisneycha
racters.Shesaid:"ParentsandgrandparentsaroundtheworldshopatT
oysRUs,onlineandinstores,withtheirchildren.Theyshouldnotbeforce
dtoexplainwhyacertaintoycomeswithabagofhighlydangerousandille
galdrugs,orwhysomeonewhosellsthosedrugsdeservestobemadeint
oanactionfigure."AToysRUsspokespersonsaid:"Theproductpackagi
ngclearlynotesthattheitemsareintendedforages15andup.Thetoys[w
ere]locatedintheadultactionfigureareaofourstores."

FREE WRITING

Write about action figures for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Dolls and action figures are not good for children. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about action figures. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. ACTION FIGURES: Make a poster about action figures. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BREAKING BAD: Write a magazine article about the action figures. from the TV show Breaking Bad. Include imaginary interviews with people who are for and against them.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on action figures. Ask him/her three questions about action figures. Give him/her three of your ideas. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

T

f

F

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

stopped

a.

ceased

2.

well known

b.

famous

3.

detachable

c.

removable

4.

cash

d.

money

5.

values

e.

standards

6.

popular

f.

well liked

7.

highly

g.

very

8.

packaging

h.

wrapping

9.

intended for

i.

aimed at

10.

area

j.

section

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

An online campaign

2.

The American TV series 'Breaking Bad'

3.

Over 3,000

4.

Change.org

5.

Family-friendly values

6.

Adults

7.

On toy store shelves

8.

Parents and grandparents

9.

15 and up

10.

The adult action figure area

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

d

2.

b

3.

d

4.

c

5.

d

6.

c

7.

a

8.

c

9.

b

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You