The Reading / Listening - Level 6

The co-founder of Facebook, Mark Zuckerberg, has launched what could be the world's largest ever book club. Zuckerberg announced last week that his New Year's resolution was to read a book every other week. He then invited his 30 million followers to join him in his literary pursuit. He created his own Facebook page called A Year of Books, on which he will announce what his latest read is and ask people to discuss the book with him. He explained the rationale for his initiative in a post, saying: "I'm excited for my reading challenge. I've found reading books very intellectually fulfilling. Books allow you to fully explore a topic and immerse yourself in a deeper way than most media today."



Zuckerberg has already selected his first book, 'The End of Power' by Moises Naim. He explained: "It's a book that explores how the world is shifting to give individual people more power that was traditionally only held by large governments, militaries and other organizations. The trend towards giving people more power is one I believe in deeply, and I'm looking forward to reading this book and exploring this in more detail." Zuckerberg takes on a challenge every year as a way to broaden his perspectives and learn more about the world, different cultures, beliefs, histories and technologies. A previous task was to learn to speak Mandarin, which he has managed to do.

Try the same news story at these easier levels:

    Level 4  or  Level 5

Sources
  • http://time.com/3652919/mark-zuckerberg-book-club-facebook/
  • http://www.techtimes.com/articles/24435/20150104/mark-zuckerberg-s-2015-personal-challenge-a-year-of-books.htm
  • http://mashable.com/2015/01/04/mark-zuckerbergs-new-years-resolution/


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. READING: Students walk around the class and talk to other students about reading. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

co-founder / Facebook / book club / resolution / literary / initiative / intellectually / selected / individual / power / looking forward / perspectives / beliefs / previous task

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. BOOKS: What do you think of these? Complete this table and share what you wrote with your partner(s). Change partners often.

 

My thoughts

Importance to me

How often I read them

Fiction novels

 

 

 

Autobiographies

 

 

 

Religious books

 

 

 

Self-help books

 

 

 

Encyclopedia

 

 

 

Travel guides

 

 

 

4. MEDIA: Students A strongly believe books are the best form of written media; Students B strongly believe the digital media are better than books.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. GENRES: Rank these with your partner. Put the best literary genres at the top. Change partners often and share your rankings.

  • science fiction

  • historical fiction

  • mystery and suspense

  • romance

  • fantasy

  • contemporary life

  • spy drama

  • biography

6. LITERARY: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "literary". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Mark Zuckerberg has launched the world's biggest book club.

T / F

b.

Zuckerberg said he would read a book every week for a year.

T / F

c.

People will get the chance to discuss books with Zuckerberg.

T / F

d.

Zuckerberg says reading books is intellectually fulfilling.

T / F

e.

There is a competition to select Zuckerberg's first book.

T / F

f.

Zuckerberg deeply believed individuals should have more power.

T / F

g.

This is the first of many yearly challenges Zuckerberg will take on.

T / F

h.

Zuckerberg previously learned to speak Mandarin.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

launched

a.

chosen

2.

resolution

b.

satisfying

3.

pursuit

c.

activity

4.

fulfilling

d.

moving

5.

immerse

e.

ways of thinking

6.

selected

f.

started

7.

shifting

g.

movement

8.

trend

h.

earlier

9.

perspectives

i.

absorb

10.

previous

j.

intention

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

The co-

a.

explore a topic

2.

New Year's

b.

pursuit

3.

join him in his literary

c.

a deeper way

4.

Books allow you to fully

d.

more detail

5.

immerse yourself in

e.

more power

6.

a book that explores how

f.

by large governments

7.

give individual people

g.

founder of Facebook

8.

traditionally only held

h.

to speak Mandarin

9.

exploring this in

i.

resolution

10.

A previous task was to learn

j.

the world is shifting





GAP FILL

The co-founder of Facebook, Mark Zuckerberg, has (1) __________ what could be the world's largest ever book club. Zuckerberg announced last week that his New Year's (2) __________ was to read a book every other week. He then invited his 30 million followers to join him in his literary (3) __________. He created his own Facebook page called A Year of Books, on which he will announce what his latest (4) __________ is and ask people to discuss the book with him. He explained the rationale for his (5) __________ in a post, saying: "I'm excited for my reading challenge. I've found reading books very intellectually (6) __________. Books allow you to fully (7) __________ a topic and immerse yourself in a (8) __________ way than most media today."

 

 

fulfilling
read
resolution
explore
launched
deeper
pursuit
initiative

Zuckerberg has already (9) __________ his first book, 'The End of Power' by Moises Naim. He explained: "It's a book that explores how the world is (10) __________ to give individual people more power that was traditionally only held by large governments, (11) __________ and other organizations. The trend towards giving people more power is one I believe in (12) __________, and I'm looking forward to reading this book and exploring this in more detail." Zuckerberg takes on a (13) __________ every year as a way to (14) __________ his perspectives and learn more about the world, different cultures, (15) __________, histories and technologies. A previous (16) __________ was to learn to speak Mandarin, which he has managed to do.

 

challenge
beliefs
shifting
deeply
selected
broaden
task
militaries

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

his New Year's resolution was to read a book ______

 

a.  every other's week
b.  every other week
c.  every another week
d.  every the other week

2)

… on which he will announce what his ______

 

a.  latest reads is
b.  latest reading is
c.  latest read is
d.  latest ready is

3)

He explained the rationale for his ______ post

 

a.  initiative in a
b.  inactive in a
c.  initiation in a
d.  innovation in a

4)

I've found reading books very ______

 

a.  intellectual and fulfilling
b.  intellectually fully filling
c.  intellectual and fully filling
d.  intellectually fulfilling

5)

Books allow you to fully explore a topic and immerse yourself ______

 

a.  in a deepen way
b.  in a depend way
c.  in a deeper way
d.  in a deepens way

6)

It's a book that explores how the ______

 

a.  world is shifting
b.  world is sifting
c.  world is shift in
d.  world is sift in

7)

give individual people more power that was traditionally only ______ governments

 

a.  hold by large
b.  held by large
c.  holds by large
d.  holding by large

8)

The trend towards giving people more power is one ______

 

a.  I believe in deeply
b.  I believing deeply
c.  I believing in deeply
d.  I belief in deeply

9)

Zuckerberg takes on a challenge every year as a way ______ perspectives

 

a.  to broad end his
b.  to broadens his
c.  to broadening his
d.  to broaden his

10)

A previous task was to learn to speak Mandarin, which he ______ do

 

a.  has managers to
b.  has managed to
c.  has manage to
d.  has managed do

LISTENING – Listen and fill in the gaps

(1) ___________________ Facebook, Mark Zuckerberg, has launched what could be the world's largest ever book club. Zuckerberg announced last week that his New Year's resolution was to read a book (2) ___________________. He then invited his 30 million followers to join him (3) ___________________. He created his own Facebook page called A Year of Books, on which he will announce what his latest read is and ask people to discuss (4) ___________________. He explained the rationale for his initiative in a post, saying: "I'm excited for my reading challenge. I've found reading books very (5) ___________________. Books allow you to fully explore a topic and immerse yourself in a (6) ___________________ media today."

Zuckerberg has (7) ___________________ first book, 'The End of Power' by Moises Naim. He explained: "It's a book (8) ___________________ the world is shifting to give individual people more power that was traditionally only held by large governments, militaries and other organizations. The trend towards giving people more power is one (9) ___________________, and I'm looking forward to reading this book and exploring (10) ___________________." Zuckerberg takes on a challenge every year as a way to broaden (11) ___________________ learn more about the world, different cultures, beliefs, histories and technologies. A previous task was to learn to speak Mandarin, which (12) ___________________ do.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What did the article say Zuckerberg's book club could be?

2.

What is Mark Zuckerberg's New Year's resolution?

3.

How many people did Mark Zuckerberg ask to join him?

4.

What is Mark Zuckerberg's new Facebook page called?

5.

What did Zuckerberg say allowed people to explore a topic more fully?

6.

What has Mark Zuckerberg already chosen?

7.

What does "The End of Power" say the world is doing?

8.

What trend does Mark Zuckerberg believe in deeply?

9.

What does Mark Zuckerberg want to broaden through his challenges?

10.

What language did Mark Zuckerberg learn in an earlier challenge?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What did the article say Zuckerberg's book club could be?

6.

What has Mark Zuckerberg already chosen?

 

a) the world's biggest
b) expensive
c) exclusive
d) rewarding

 

a) his next website
b) a book store
c) his challenge for 2016
d) his first book

2.

What is Mark Zuckerberg's New Year's resolution?

7.

What does "The End of Power" say the world is doing?

 

a) to increase world literacy
b) to read all of Shakespeare
c) to read a book every other week
d) to give thousands of books away

 

a) stalling
b) shifting
c) getting worse
d) collapsing

3.

How many people did Mark Zuckerberg ask to join him?

8.

What trend does Mark Zuckerberg believe in deeply?

 

a) 30,000
b) 30,000,000
c) 300,000
d) 30

 

a) more rap in the music charts
b) the move to e-readers
c) greater Internet use
d) giving people more power

4.

What is Mark Zuckerberg's new Facebook page called?

9.

What does Mark Zuckerberg want to broaden through his challenges?

 

a) Facebook Books
b) Facebook Reading
c) The Yearly Book
d) A Year of Books

 

a) his business
b) his circle of friends
c) his perspectives
d) his chest

5.

What did Zuckerberg say allowed people to explore a topic more fully?

10.

What language did Mark Zuckerberg learn in an earlier challenge?

 

a) books
b) the Internet
c) Facebook
d) school

 

a) Thai
b) Mandarin
c) Arabic
d) Spanish

ROLE PLAY

Role  A – Science fiction novels

You think science fiction novels are the best kind of books. Tell the others three reasons why. Tell them why their books aren't so good. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why): romance novels, biographies or encyclopaedia.

Role  B – Romance novels

You think romance novels are the best kind of books. Tell the others three reasons why. Tell them why their books aren't so good. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why): science fiction novels, biographies or encyclopaedia.

Role  C – Biographies

You think biographies are the best kind of books. Tell the others three reasons why. Tell them why their books aren't so good. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why): romance novels, science fiction novels or encyclopaedia.

Role  D – Encyclopaedia

You think encyclopaedia are the best kind of books. Tell the others three reasons why. Tell them why their books aren't so good. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why):  romance novels, biographies or science fiction novels.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'book' and 'club'.

book

 

club

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • could
  • other
  • join
  • latest
  • saying
  • way
  • already
  • give
  • held
  • detail
  • learn
  • task

READING SURVEY

Write five GOOD questions about reading in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

READING DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'book'?

3)

How important are books?

4)

What do you think of reading clubs?

5)

What do you think of the idea of discussing a book you read?

6)

What's your favourite book, and why?

7)

What's your biggest problem with reading?

8)

Is it better to read a book or an e-reader?

9)

Do books let you explore more than any other media?

10)

What books do you find intellectually fulfilling?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

What recent book that you read would you recommend, and why?

13)

Would you like to read the book Mark Zuckerberg selected?

14)

If you wrote a book, what would it be about?

15)

What would you say to someone who doesn't like reading?

16)

Are there any bad things about reading books?

17)

What do you think we'll be reading in 100 years from now?

18)

How often do you think people should read?

19)

What do you think of this reading challenge?

20)

What questions would you like to ask Mark Zuckerberg?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

The co-(1) ____ of Facebook, Mark Zuckerberg, has launched what could be the world's largest ever book club. Zuckerberg announced last week that his New Year's resolution was to read a book every (2) ____ week. He then invited his 30 million followers to join him (3) ____ his literary pursuit. He created his own Facebook page called A Year of Books, on (4) ____ he will announce what his latest read is and ask people to discuss the book with him. He explained the (5) ____ for his initiative in a post, saying: "I'm excited for my reading challenge. I've found reading books very intellectually (6) ____. Books allow you to fully explore a topic and immerse yourself in a deeper way than most media today."

Zuckerberg has (7) ____ selected his first book, 'The End of Power' by Moises Naim. He explained: "It's a book that explores how the world is (8) ____ to give individual people more power that was traditionally only held by large governments, militaries and other organizations. The (9) ____ towards giving people more power is one I believe in deeply, and I'm looking forward to reading this book and exploring this (10) ____ more detail." Zuckerberg takes on a challenge every year as a way to broaden his perspectives and learn more about the world, different cultures, (11) ____, histories and technologies. A previous task was to learn to speak Mandarin, which he has (12) ____ to do.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

finder

(b)

founder

(c)

finding

(d)

found

2.

(a)

one

(b)

other

(c)

all

(d)

this

3.

(a)

by

(b)

as

(c)

to

(d)

in

4.

(a)

while

(b)

which

(c)

when

(d)

where

5.

(a)

rations

(b)

rationale

(c)

rational

(d)

ration

6.

(a)

filling

(b)

fully

(c)

fulfilling

(d)

filled

7.

(a)

yet

(b)

final

(c)

already

(d)

started

8.

(a)

sifting

(b)

sampling

(c)

shifting

(d)

slumping

9.

(a)

trendy

(b)

trends

(c)

tend

(d)

trend

10.

(a)

to

(b)

of

(c)

on

(d)

in

11.

(a)

beliefs

(b)

believes

(c)

believers

(d)

belies

12.

(a)

spoken

(b)

rarified

(c)

managed

(d)

coped

SPELLING

Paragraph 1

1.

New Year's iuteoonslr

2.

join him in his literary rupusit

3.

caeunnno what his latest read is

4.

He explained the inlaroeat for his initiative

5.

intellectually iginllfful

6.

rsimmee yourself in a deeper way

Paragraph 2

7.

destclee his first book

8.

give iiuidavldn people more power

9.

governments, iisaeilrmt and other organizations

10.

broaden his setpecpevirs

11.

beelifs, histories and technologies

12.

A euvosipr task

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

called A Year of Books, on which he will announce what his latest read is and ask people to discuss

(    )

ever book club. Zuckerberg announced last week that his New Year's resolution was to read a book every

(    )

other week. He then invited his 30 million followers to join him in his literary pursuit. He created his own Facebook page

(  1  )

The co-founder of Facebook, Mark Zuckerberg, has launched what could be the world's largest

(    )

challenge. I've found reading books very intellectually fulfilling. Books allow you to fully explore a

(    )

power is one I believe in deeply, and I'm looking forward to reading this book and

(    )

the book with him. He explained the rationale for his initiative in a post, saying: "I'm excited for my reading

(    )

technologies. A previous task was to learn to speak Mandarin, which he has managed to do.

(    )

held by large governments, militaries and other organizations. The trend towards giving people more

(    )

Zuckerberg has already selected his first book, 'The End of Power' by Moises Naim. He explained: "It's a book

(    )

exploring this in more detail." Zuckerberg takes on a challenge every year as a way to broaden his

(    )

perspectives and learn more about the world, different cultures, beliefs, histories and

(    )

topic and immerse yourself in a deeper way than most media today."

(    )

that explores how the world is shifting to give individual people more power that was traditionally only

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

other     book     read     week     every     a     To   .    

2.

join    him    He    then    invited   his    30    million    followers     to   .

3.

announce     is     what     his     He     latest     will     read   .    

4.

fulfilling     intellectually     very     books     reading     found     I've   .    

5.

to   fully   explore   a   topic   and   immerse   yourself   Allow     you   .

6.

book     that     explores    how    the    world    is    shifting    It's    a .

7.

large     held     Traditionally     governments     by     only   .    

8.

giving     towards     trend     The     power     more     people   .    

9.

world    his   learn   the   Broaden   and   about   perspectives   more   .

10.

learn     Mandarin     previous    to     speak     A     was     to     task   .    

 

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The co-founder of Facebook, Mark Zuckerberg, has landed / launched what could be the world's largest ever book club. Zuckerberg announced last week that his New Year's resolve / resolution was to read a book every another / other week. He then invited his 30 million followers / follows to join him in his literary pursue / pursuit. He created his own Facebook page called A Year of Books, on / by which he will announce what his latest read / ready is and ask people to discuss the book for / with him. He explained the rationale for his initiative in a post, saying: "I'm excited for my reading challenge. I've found reading books very intellectually / intellectual fulfilling. Books allow you to fully explore a topic and immerse yourself in a deeper / deepen way than most media today."

Zuckerberg has already selected / selection his first book, 'The End of Power' by Moises Naim. He explained: "It's a book that implores / explores how the world is shifting / sifting to give individual people more power that was traditionally only holding / held by large governments, militaries and other organizations. The trendy / trend towards giving people more power is one I believe in deeply, and I'm looking backward / forward to reading this book and exploring this in more detailed / detail." Zuckerberg takes on a challenge every year as a way to broaden / broad his perspectives and learn more about the world, different cultures, beliefs / belies, histories and technologies. A previous task was to learn to speak Mandarin, which he has managed / managing to do.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ c_-f__nd_r _f F_c_b__k, M_rk Z_ck_rb_rg, h_s l__nch_d wh_t c__ld b_ th_ w_rld's l_rg_st _v_r b__k cl_b. Z_ck_rb_rg _nn__nc_d l_st w__k th_t h_s N_w Y__r's r_s_l_t__n w_s t_ r__d _ b__k _v_ry _th_r w__k. H_ th_n _nv_t_d h_s 30 m_ll__n f_ll_w_rs t_ j__n h_m _n h_s l_t_r_ry p_rs__t. H_ cr__t_d h_s _wn F_c_b__k p_g_ c_ll_d _ Y__r _f B__ks, _n wh_ch h_ w_ll _nn__nc_ wh_t h_s l_t_st r__d _s _nd _sk p__pl_ t_ d_sc_ss th_ b__k w_th h_m. H_ _xpl__n_d th_ r_t__n_l_ f_r h_s _n_t__t_v_ _n _ p_st, s_y_ng: "_'m _xc_t_d f_r my r__d_ng ch_ll_ng_. _'v_ f__nd r__d_ng b__ks v_ry _nt_ll_ct__lly f_lf_ll_ng. B__ks _ll_w y__ t_ f_lly _xpl_r_ _ t_p_c _nd _mm_rs_ y__rs_lf _n _ d__p_r w_y th_n m_st m_d__ t_d_y."

Z_ck_rb_rg h_s _lr__dy s_l_ct_d h_s f_rst b__k, 'Th_ _nd _f P_w_r' by M__s_s N__m. H_ _xpl__n_d: "_t's _ b__k th_t _xpl_r_s h_w th_ w_rld _s sh_ft_ng t_ g_v_ _nd_v_d__l p__pl_ m_r_ p_w_r th_t w_s tr_d_t__n_lly _nly h_ld by l_rg_ g_v_rnm_nts, m_l_t_r__s _nd _th_r _rg_n_z_t__ns. Th_ tr_nd t_w_rds g_v_ng p__pl_ m_r_ p_w_r _s _n_ _ b_l__v_ _n d__ply, _nd _'m l__k_ng f_rw_rd t_ r__d_ng th_s b__k _nd _xpl_r_ng th_s _n m_r_ d_t__l." Z_ck_rb_rg t_k_s _n _ ch_ll_ng_ _v_ry y__r _s _ w_y t_ br__d_n h_s p_rsp_ct_v_s _nd l__rn m_r_ _b__t th_ w_rld, d_ff_r_nt c_lt_r_s, b_l__fs, h_st_r__s _nd t_chn_l_g__s. _ pr_v___s t_sk w_s t_ l__rn t_ sp__k M_nd_r_n, wh_ch h_ h_s m_n_g_d t_ d_.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the co-founder of facebook mark zuckerberg has launched what could be the world's largest ever book club zuckerberg announced last week that his new year's resolution was to read a book every other week he then invited his 30 million followers to join him in his literary pursuit he created his own facebook page called a year of books on which he will announce what his latest read is and ask people to discuss the book with him he explained the rationale for his initiative in a post saying "i'm excited for my reading challenge i've found reading books very intellectually fulfilling books allow you to fully explore a topic and immerse yourself in a deeper way than most media today"

zuckerberg has already selected his first book 'the end of power' by moises naim he explained "it's a book that explores how the world is shifting to give individual people more power that was traditionally only held by large governments militaries and other organizations the trend towards giving people more power is one i believe in deeply and i'm looking forward to reading this book and exploring this in more detail" zuckerberg takes on a challenge every year as a way to broaden his perspectives and learn more about the world different cultures beliefs histories and technologies a previous task was to learn to speak mandarin which he has managed to do

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

ThecofounderofFacebook,MarkZuckerberg,haslaunchedwhatcouldb
etheworld'slargesteverbookclub.Zuckerbergannouncedlastweekth
athisNewYear'sresolutionwastoreadabookeveryotherweek.Hetheni
nvitedhis30millionfollowerstojoinhiminhisliterarypursuit.Hecreated
hisownFacebookpagecalledAYearofBooks,onwhichhewillannounce
whathislatestreadisandaskpeopletodiscussthebookwithhim.Heexpl
ainedtherationaleforhisinitiativeinapost,saying:"I'mexcitedformyre
adingchallenge.I'vefoundreadingbooksveryintellectuallyfulfilling.B
ooksallowyoutofullyexploreatopicandimmerseyourselfinadeeperwa
ythanmostmediatoday."Zuckerberghasalreadyselectedhisfirstbook
,'TheEndofPower'byMoisesNaim.Heexplained:"It'sabookthatexplor
eshowtheworldisshiftingtogiveindividualpeoplemorepowerthatwast
raditionallyonlyheldbylargegovernments,militariesandotherorganiz
ations.ThetrendtowardsgivingpeoplemorepowerisoneIbelieveindee
ply,andI'mlookingforwardtoreadingthisbookandexploringthisinmor
edetail."Zuckerbergtakesonachallengeeveryyearasawaytobroaden
hisperspectivesandlearnmoreabouttheworld,differentcultures,belie
fs,historiesandtechnologies.AprevioustaskwastolearntospeakMand
arin,whichhehasmanagedtodo.

FREE WRITING

Write about reading for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Reading is the most important thing to learn at school. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about reading. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. READING: Make a poster about reading. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BOOK CLUBS: Write a magazine article about book clubs. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on reading. Ask him/her three questions about reading. Give him/her three of your ideas on how to get people to read who aren't interested in book. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

F

c

T

d

T

e

F

f

T

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

launched

a.

started

2

resolution

b.

intention

3.

pursuit

c.

activity

4.

fulfilling

d.

satisfying

5.

immerse

e.

absorb

6.

selected

f.

chosen

7.

shifting

g.

moving

8.

trend

h.

movement

9.

perspectives

i.

ways of thinking

10.

previous

j.

earlier

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

The world's biggest

2.

To read a book every other week

3.

30 million

4.

A Year of Books

5.

Books

6.

His first book

7.

Shifting

8.

Giving more power to people

9.

His perspectives

10.

Mandarin

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

a

2.

c

3.

b

4.

d

5.

a

6.

d

7.

b

8.

d

9.

c

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You