The Reading / Listening - Level 3

A song from the famous English pop group the Beatles told us that money can't buy us love. Many people also believe that money cannot buy happiness. In fact, there is an expression that says money is the root of all evil. However, a new study from Cambridge University suggests that money can buy you happiness. Researchers conducted a study on the spending habits of customers in a bank. They compared what the bank customers bought with their personality. The research team compared the personalities of 625 people with a list of how they spent their money. The conclusion of the study was that what people buy can lead to happiness, but only if they buy the right things.



One of the researchers believes the study may change the way people think about money and happiness. He said it showed, "that spending can increase our happiness when it is spent on goods and services that fit our personalities". He said Internet companies could use information about people's happiness to recommend products and services that make people happier. Another researcher said spending money could be more important in our lives than we thought. She said: "Spending money on products that help us express who we are as individuals could turn out to be as important to our well-being as finding the right job, the right neighbourhood or even the right friends and partners."

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.cambridge-news.co.uk/New-Cambridge-study-suggest-money-reall-buy/story-29071289-detail/story.html
  • http://www.telegraph.co.uk/money/consumer-affairs/money-can-buy-happiness---if-you-spend-in-the-right-way-accordin/
  • https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160407155550.htm


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. MONEY AND HAPPINESS: Students walk around the class and talk to other students about money and happiness. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

song / money / love / happiness / researchers / spending habits / conclusion / personalities / Internet / information / products / services / important / well-being

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. HAPPINESS: How can these things make you happy? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

How do these things make you happy?

Internet

 

Food

 

Studying

 

Money

 

Job

 

Travel

 

4. MONEY: Students A strongly believe money is the key to happiness; Students B strongly believe it isn't.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. THINGS: Rank these with your partner. Put the things that make you happiest at the top at the top. Change partners often and share your rankings.

  • chocolate

  • mobile phone

  • nature

  • English

  • working

  • marriage

  • travel

  • sleep

6. SPENDING: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "spending". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

This news is about a song sung by the group the Beatles.

T / F

b.

A study into happiness and money was done by Cambridge University.

T / F

c.

Researchers said money made 625 people unhappy.

T / F

d.

Researchers said buying the right things can make people happy.

T / F

e.

A researcher said the study would not change our ideas about money.

T / F

f.

The researchers said the study would help Internet companies.

T / F

g.

A researcher said spending money was not very important.

T / F

h.

A researcher said spending money was as important as finding a job.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

famous

a.

thinks

2.

expression

b.

report

3.

study

c.

suggest

4.

conducted

d.

well known

5.

lead to

e.

show

6.

believes

f.

result in

7.

fit

g.

saying

8.

recommend

h.

happiness

9.

express

i.

carried out

10.

well-being

j.

match

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

A song from the famous English pop

a.

are as individuals

2.

money is the root

b.

right things

3.

spending

c.

job

4.

how they spent

d.

think about money

5.

if they buy the

e.

of all evil

6.

change the way people

f.

and services

7.

goods

g.

group the Beatles

8.

help us express who we

h.

well-being

9.

important to our

i.

their money

10.

finding the right

j.

habits





GAP FILL

A song from the (1) ____________ English pop group the Beatles told us that money can't buy us love. Many people also believe that money cannot buy (2) ____________. In fact, there is an expression that says 'money is the root of all (3) ____________. However, a new study from Cambridge University (4) ____________ that money can buy you happiness. Researchers conducted a study on the spending (5) ____________ of customers in a bank. They (6) ____________ what the bank customers bought with their personality. The research team compared the personalities of 625 people with a (7) ____________ of how they spent their money. The conclusion of the study was that what people buy can lead to happiness, but only if they buy the (8) ____________ things.

 

 

evil
habits
list
famous
right
happiness
compared
suggests

One of the researchers believes the study may change the (9) ____________ people think about money and happiness. He said it showed, "that spending can increase our happiness when it is spent on (10) ____________ and services that (11) ____________ our personalities". He said Internet companies could use information about people's happiness to recommend products and (12) ____________ that make people happier. Another researcher said spending money could be more important in our (13) ____________ than we thought. She said: "Spending money on products that help us (14) ____________ who we are as individuals could turn out to be as important to our well-(15) ____________ as finding the right job, the right neighbourhood or even the right friends and (16) ____________."

 

goods
lives
partners
way
services
being
fit
express

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

the famous English pop group the Beatles told us that money ______

 

a.  can't buy we love
b.  can't buy them love
c.  can't buy us love
d.  can't buy ours love

2)

In fact, there is an expression that says 'money is the ______'

 

a.  root off all evil
b.  root of fall evil
c.  root of all evil
d.  root off fall evil

3)

a new study from Cambridge University suggests that money can ______

 

a.  buy through happiness
b.  buy you happiness
c.  buy your happiness
d.  buy ewe happiness

4)

Researchers conducted a study on the spending habits of ______

 

a.  customers on a bank
b.  customers inner bank
c.  customers in the bank
d.  customers in a bank

5)

the personalities of 625 people with a list of how they ______

 

a.  spent that money
b.  spent they're money
c.  spent there money
d.  spent their money

6)

when it is spent on goods and services that fit ______

 

a.  our personalities
b.  hour personalities
c.  awe personalities
d.  ours personalities

7)

Internet companies could use information about people's happiness to ______

 

a.  recommend products
b.  recommend produce
c.  recommend projects
d.  recommend protects

8)

Spending money on products that help us express who we ______

 

a.  are has individuals
b.  are sas individuals
c.  are is individuals
d.  are as individuals

9)

turn out to be as important to our well-being as finding ______

 

a.  the write job
b.  the right job
c.  a right job
d.  a write job

10)

the right neighbourhood or even the right ______

 

a.  friend and partners
b.  friends and partners
c.  friends and partner
d.  friend and partner

LISTENING – Listen and fill in the gaps

A song (1) ___________________ English pop group the Beatles told us that money can't buy us love. Many people (2) ___________________ money cannot buy happiness. In fact, there is an expression that says 'money is the (3) ___________________'. However, a new study from Cambridge University suggests that money can buy you happiness. Researchers conducted (4) ___________________ spending habits of customers in a bank. They compared what the bank customers bought with their personality. (5) ___________________ compared the personalities of 625 people with a list of how they spent their money. The conclusion of the study was that what people (6) ___________________ happiness, but only if they buy the right things.

One of the researchers believes the study may (7) ___________________ people think about money and happiness. He said it showed, "that spending can increase our happiness when (8) ___________________ goods and services that fit our personalities". He said Internet companies could use information about people's happiness (9) ___________________ products and services that make people happier. Another researcher said spending money could be more important (10) ___________________ than we thought. She said: "Spending money on products that (11) ___________________ who we are as individuals could turn out to be as important to our well-being as finding (12) ___________________, the right neighbourhood or even the right friends and partners."





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

Which English pop group was mentioned in the article?

2.

What did an expression in the article say was the root of all evil?

3.

What kind of customers took part in the survey?

4.

How many people did the researchers compare the personalities of?

5.

What kind of things that we can buy can lead to happiness?

6.

What does a researcher think the study will change about money?

7.

What must goods and services fit to make us happy?

8.

What kind of companies could use the information in the study?

9.

What did a researcher say could be more important than we thought?

10.

What did a researcher say spending money was important to?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

Which English pop group was mentioned in the article?

6.

What does a researcher think the study will change about money?

 

a) One Direction
b) the Rolling Stones
c) the Beatles
d) the Spice Girls

 

a) how poor we are
b) the way we think
c) our wealth
d) exchange rates

2.

What did an expression in the article say was the root of all evil?

7.

What must goods and services fit to make us happy?

 

a) money
b) greed
c) jealousy
d) spending

 

a) our wallet
b) shopping bags
c) our body
d) our personalities

3.

What kind of customers took part in the survey?

8.

What kind of companies could use the information in the study?

 

a) Internet customers
b) bank customers
c) Amazon customers
d) shopping customers

 

a) personality companies
b) Internet companies
c) banks
d) service companies

4.

How many people did the researchers compare the personalities of?

9.

What did a researcher say could be more important than we thought?

 

a) 526
b) 562
c) 652
d) 625

 

a) saving money
b) spending money
c) the Internet
d) personality

5.

What kind of things that we can buy can lead to happiness?

10.

What did a researcher say spending money was important to?

 

a) sweets
b) jewellery
c) the right things
d) hobby goods

 

a) our well-being
b) the economy
c) the Internet
d) banks

ROLE PLAY

Role  A – Chocolate

You think chocolate is the thing that can make us happiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't as good. Also, tell the others which is the worst of these at making you happy (and why): nature, English or sleep.

Role  B – Nature

You think nature is the thing that can make us happiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't as good. Also, tell the others which is the worst of these at making you happy (and why): chocolate, English or sleep.

Role  C – English

You think English is the thing that can make us happiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't as good. Also, tell the others which is the worst of these at making you happy (and why): nature, chocolate or sleep.

Role  D – Sleep

You think sleep is the thing that can make us happiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't as good. Also, tell the others which is the worst of these at making you happy (and why):  nature, English or chocolate.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'money' and 'happiness'.

money

happiness

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • song
  • root
  • habits
  • bought
  • list
  • only
  • change
  • fit
  • use
  • happier
  • lives
  • being

MONEY AND HAPPINESS SURVEY

Write five GOOD questions about money and happiness in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

MONEY AND HAPPINESS DISCUSSION

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'money'?

3)

What is the relationship between money and happiness?

4)

Why did the Beatles sing, 'Can't Buy Me Love'?

5)

Is money really the root of all evil?

6)

How does money affect your happiness?

7)

What things make you happiest?

8)

How does shopping make you happy?

9)

What things that you buy make you happy and unhappy?

10)

Can poor people be happy?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

Can money buy happiness?

13)

What is your personality like?

14)

Does Internet shopping make you happy?

15)

What does 'retail therapy' mean?

16)

Does spending or saving money make people happiest?

17)

Does spending money make us happier than finding a job?

18)

Do you agree with the expression, 'money makes the world go round'?

19)

Is it better to find the right job or the right neighbourhood?

20)

What questions would you like to ask the researchers?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

A song from the famous English (1) ____ group the Beatles told us that money can't buy us love. Many people also believe that money cannot buy happiness. In (2) ____, there is an expression that says 'money is the (3) ____ of all evil'. However, a new study from Cambridge University suggests that money can buy you happiness. Researchers conducted a study (4) ____ the spending habits of customers in a bank. They compared what the bank customers bought with their personality. The research team compared the personalities of 625 people with a list of (5) ____ they spent their money. The conclusion of the study was that what people buy can lead to happiness, but only if they buy the (6) ____ things.

One of the researchers believes the study may change the (7) ____ people think about money and happiness. He said it showed, "that spending can increase our happiness when it is spent on goods and (8) ____ that fit our personalities". He said Internet companies could use information about people's happiness to          (9) ____ products and services that make people happier. Another researcher said spending money could be more important in our lives than we (10) ____. She said: "Spending money on products that help us (11) ____ who we are as individuals could turn out to be as important to our well-being as finding the right job, the right neighbourhood or (12) ____ the right friends and partners."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

popular

(b)

pop

(c)

poppy

(d)

popularity

2.

(a)

true

(b)

fact

(c)

truly

(d)

factual

3.

(a)

boot

(b)

loot

(c)

foot

(d)

root

4.

(a)

in

(b)

on

(c)

at

(d)

by

5.

(a)

what

(b)

how

(c)

which

(d)

who

6.

(a)

nice

(b)

wrong

(c)

right

(d)

big

7.

(a)

why

(b)

how

(c)

way

(d)

which

8.

(a)

bads

(b)

betters

(c)

services

(d)

produce

9.

(a)

suspend

(b)

marketing

(c)

permission

(d)

recommend

10.

(a)

thought

(b)

thinker

(c)

thinking

(d)

thinks

11.

(a)

express

(b)

service

(c)

lighten

(d)

measure

12.

(a)

ever

(b)

eventual

(c)

even

(d)

eventually

SPELLING

Paragraph 1

1.

the smouaf English pop group the Beatles

2.

there is an xreipneoss

3.

money is the root of all lvei

4.

the spending ahbits of customers

5.

with their ypilnsortea

6.

The oloinncucs of the study

Paragraph 2

7.

One of the srahsrrecee

8.

spending can niaserce our happiness

9.

rmdmceeon products and services

10.

who we are as aiivilnddus

11.

the right ndugbhooihroe (UK) / ongiheorhbdo (USA)

12.

the right friends and tnparrse

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

products and services that make people happier. Another researcher said spending money could be more

(    )

we are as individuals could turn out to be as important to our well-being as finding

(    )

One of the researchers believes the study may change the way people think about money and happiness. He said it

(    )

the right job, the right neighbourhood or even the right friends and partners."

(    )

that money cannot buy happiness. In fact, there is an expression that says 'money is the root of all

(    )

evil'. However, a new study from Cambridge University suggests that money can buy you happiness. Researchers

(    )

customers bought with their personality. The research team compared the personalities of 625 people with a list of how

(    )

personalities". He said Internet companies could use information about people's happiness to recommend

(    )

important in our lives than we thought. She said: "Spending money on products that help us express who

(    )

to happiness, but only if they buy the right things.

(    )

conducted a study on the spending habits of customers in a bank. They compared what the bank

1  )

A song from the famous English pop group the Beatles told us that money can't buy us love. Many people also believe

(    )

they spent their money. The conclusion of the study was that what people buy can lead

(    )

showed, "that spending can increase our happiness when it is spent on goods and services that fit our

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

cannot   also   buy   believe   happiness   that   money   People   .  

2.

evil'   all   of   root   the   is   'money   says   that   expression   An   .  

3.

conducted   spending   a   habits   study   on   Researchers   the   .  

4.

team  personalities   people  research  the   625   The   compared  of   .

5.

lead   can   buy   people   What   happiness   to   .   

6.

money  .  The   study   may   change   the   way   people   think   about

7.

use   could   Companies   happiness   people's   about   information   .  

8.

lives  our   in  important  more   be   could  Money  thought  we  than  .

9.

products  that   help  us   express   who  we   Spending   money   on   .  

10.

to   the   our   As   right   as   well-being   important   job   finding   .  

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A song from the famous / famously English pop group the Beatles told us that money can't buy us lovely / love. Many people addition / also believe that money cannot buy happiness. In fact / facts, there is an expression that says 'money is the root of all evil'. However, a new study from Cambridge University suggests / suggesting that money can buy you happiness. Researchers conducted a study on / in the spending habits of customers in a bank. They compared that / what the bank customers bought with their personality. The research team comparison / compared the personalities of 625 people with a list of how they spent their / them money. The conclusion of the study was that what people buy can lead / leads to happiness, but only if they buy the right things.

One of / for the researchers believes the study may change the weigh / way people think about money and happiness. He said it showing / showed, "that spending can increase our happiness when it is spent on / in goods and services that fitting / fit our personalities". He said Internet companies could use information about people's happiness to recommend products / produce and services that make people happier. Another researcher said spending money could be more / much important in our lives than we thought. She said: "Spending money on products that help us express / expression who we are as individuals could turn in / out to be as important to our well-being as finding the right job, the right neighbourhood or even / ever the right friends and partners."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ s_ng fr_m th_ f_m__s _ngl_sh p_p gr__p th_ B__tl_s t_ld _s th_t m_n_y c_n't b_y _s l_v_. M_ny p__pl_ _ls_ b_l__v_ th_t m_n_y c_nn_t b_y h_pp_n_ss. _n f_ct, th_r_ _s _n _xpr_ss__n th_t s_ys 'm_n_y _s th_ r__t _f _ll _v_l'. H_w_v_r, _ n_w st_dy fr_m C_mbr_dg_ _n_v_rs_ty s_gg_sts th_t m_n_y c_n b_y y__ h_pp_n_ss. R_s__rch_rs c_nd_ct_d _ st_dy _n th_ sp_nd_ng h_b_ts _f c_st_m_rs _n _ b_nk. Th_y c_mp_r_d wh_t th_ b_nk c_st_m_rs b__ght w_th th__r p_rs_n_l_ty. Th_ r_s__rch t__m c_mp_r_d th_ p_rs_n_l_t__s _f 625 p__pl_ w_th _ l_st _f h_w th_y sp_nt th__r m_n_y. Th_ c_ncl_s__n _f th_ st_dy w_s th_t wh_t p__pl_ b_y c_n l__d t_ h_pp_n_ss, b_t _nly _f th_y b_y th_ r_ght th_ngs.

_n_ _f th_ r_s__rch_rs b_l__v_s th_ st_dy m_y ch_ng_ th_ w_y p__pl_ th_nk _b__t m_n_y _nd h_pp_n_ss. H_ s__d _t sh_w_d, "th_t sp_nd_ng c_n _ncr__s_ __r h_pp_n_ss wh_n _t _s sp_nt _n g__ds _nd s_rv_c_s th_t f_t __r p_rs_n_l_t__s". H_ s__d _nt_rn_t c_mp_n__s c__ld _s_ _nf_rm_t__n _b__t p__pl_'s h_pp_n_ss t_ r_c_mm_nd pr_d_cts _nd s_rv_c_s th_t m_k_ p__pl_ h_pp__r. _n_th_r r_s__rch_r s__d sp_nd_ng m_n_y c__ld b_ m_r_ _mp_rt_nt _n __r l_v_s th_n w_ th__ght. Sh_ s__d: "Sp_nd_ng m_n_y _n pr_d_cts th_t h_lp _s _xpr_ss wh_ w_ _r_ _s _nd_v_d__ls c__ld t_rn __t t_ b_ _s _mp_rt_nt t_ __r w_ll-b__ng _s f_nd_ng th_ r_ght j_b, th_ r_ght n__ghb__rh__d _r _v_n th_ r_ght fr__nds _nd p_rtn_rs."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

a song from the famous english pop group the beatles told us that money can't buy us love many people also believe that money cannot buy happiness in fact there is an expression that says 'money is the root of all evil' however a new study from cambridge university suggests that money can buy you happiness researchers conducted a study on the spending habits of customers in a bank they compared what the bank customers bought with their personality the research team compared the personalities of 625 people with a list of how they spent their money the conclusion of the study was that what people buy can lead to happiness but only if they buy the right things

one of the researchers believes the study may change the way people think about money and happiness he said it showed "that spending can increase our happiness when it is spent on goods and services that fit our personalities" he said internet companies could use information about people's happiness to recommend products and services that make people happier another researcher said spending money could be more important in our lives than we thought she said "spending money on products that help us express who we are as individuals could turn out to be as important to our well-being as finding the right job the right neighbourhood or even the right friends and partners"

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

AsongfromthefamousEnglishpopgrouptheBeatlestoldusthatmoneyc
an'tbuyuslove.Manypeoplealsobelievethatmoneycannotbuyhappin
ess.Infact,thereisanexpressionthatsays'moneyistherootofallevil'.H
owever,anewstudyfromCambridgeUniversitysuggeststhatmoneyca
nbuyyouhappiness.Researchersconductedastudyonthespendingha
bitsofcustomersinabank.Theycomparedwhatthebankcustomersbou
ghtwiththeirpersonality.Theresearchteamcomparedthepersonalitie
sof625peoplewithalistofhowtheyspenttheirmoney.Theconclusionoft
hestudywasthatwhatpeoplebuycanleadtohappiness,butonlyiftheyb
uytherightthings.Oneoftheresearchersbelievesthestudymaychange
thewaypeoplethinkaboutmoneyandhappiness.Hesaiditshowed,"tha
tspendingcanincreaseourhappinesswhenitisspentongoodsandservi
cesthatfitourpersonalities".HesaidInternetcompaniescoulduseinfor
mationaboutpeople'shappinesstorecommendproductsandservicest
hatmakepeoplehappier.Anotherresearchersaidspendingmoneycoul
dbemoreimportantinourlivesthanwethought.Shesaid:"Spendingmo
neyonproductsthathelpusexpresswhoweareasindividualscouldturn
outtobeasimportanttoourwell-beingasfindingtherightjob,therightn
eighbourhoodoreventherightfriendsandpartners."

FREE WRITING

Write about money and happiness for 10 minutes. Comment on your partner’s paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Money can't buy happiness. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google’s search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about money and happiness. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. MONEY AND HAPPINESS: Make a poster about money and happiness. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. MOST IMPORTANT: Write a magazine article about money being the most important thing in life. Include imaginary interviews with people who believe this and with people who don't.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on money and happiness. Ask him/her three questions about them. Give him/her three of your ideas on how to be happier. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

F

d

T

e

F

f

T

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

famous

a.

well known

2.

expression

b.

saying

3.

study

c.

report

4.

conducted

d.

carried out

5.

lead to

e.

result in

6.

believes

f.

thinks

7.

fit

g.

match

8.

recommend

h.

suggest

9.

express

i.

show

10.

well-being

j.

happiness

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

The Beatles

2.

Money

3.

Bank customers

4.

625

5.

The right things

6.

The way we think

7.

Our personalities

8.

Internet companies

9.

Spending money

10.

Our well-being

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

b

4.

d

5.

c

6.

b

7.

d

8.

b

9.

b

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You