My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
My 1,000
Ideas
e-Book
 
 
40+ activities
 PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson    (PDF)

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Reading
    (200 - 500 wpm)

* Text jumble 15

* Text jumble 24

* No spaces

* Sentence jumble

* QUIZ 

* Grammar gap-fill

* Articles gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Missing letters

* Initials only

* No letters

* Fill-in-the-blank

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

South Korea 'bans' miniskirts (23rd March, 2013)

A new law has come into force in South Korea that effectively bans the wearing of miniskirts. The controversial piece of legislation is called the "overexposure law" and is an attempt by the government to curb what it views as public indecency. Anyone caught wearing a miniskirt could be fined around $45. It is one of the first laws to be passed by new president Park Geun-hye and has come under considerable criticism. Her father, Park Chung-hee, who led the country between 1963 and 1979, introduced a similar decree on the appropriateness of what Korean women could and couldn't wear. A spokesperson from South Korea's police said the law is more concerned with public nudity than provocative clothing.


 

Celebrities and politicians are up in arms over the new law. Democratic United Party member Ki Sik Kim wrote on Twitter: "Why does the state interfere with how citizens dress? Park Geun-hye's government gives cause for concern that we are returning to the era when hair length and skirt length were regulated." Many female celebrities have posted photos of themselves in skimpy clothing online to make their feelings against the law known. Short skirts and shorts are extremely popular in South Korea. They are the fashion items of choice for the majority of the country's pop stars. Singer and fashion icon Lee Hyori tweeted: "Is the overexposure fine for real? I'm so dead."

Sources:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2296920/Miniskirts-banned-South-Korea-overexposure-law-comes-effect.html#ixzz2OEM06p00
http://edition.cnn.com/2013/03/21/world/asia/south-korea-overexposure-law/?hpt=wo_mid


 
 

WARM-UPS

1. MINISKIRTS: Students walk around the class and talk to other students about miniskirts. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

new laws / miniskirts / controversial / overexposure / public indecency / criticism / interfere / concerns / hair length / regulated / celebrities / fashion items / majority

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. FASHION POLICE: You are a member of the fashion police. Complete this table regarding "fashion laws" with your partner(s). Change partners and share often.

Law about…

People have to…

People can't…

miniskirts

 

 

tattoos

 

 

jewellery

 

 

underwear

 

 

footwear

 

 

jeans

 

 

4. CLOTHES: Students A strongly believe people can wear what they like, when they like; Students B strongly believe there are rules about dress.  Change partners again and talk about your conversations.



MY e-BOOK
See a sample

5. BANNED: What would you like to ban? Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • miniskirts
  • chewing gum
  • music players in public
  • children in restaurants
  • kissing in public
  • mobile phones in cinemas
  • drunkenness
  • other _______________

6. BAN: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'ban'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Miniskirts have been banned in S. Korea to stop women catching colds.

T / F

b.

Anyone wearing a miniskirt could be imprisoned.

T / F

c.

The president's father introduced a similar law when he was leader.

T / F

d.

S. Korean police said they aren't so interested in miniskirt violations.

T / F

e.

Politicians and celebrities said arms should also be covered.

T / F

f.

A politician asked why S. Korea was returning to an age of regulation.

T / F

g.

Women protested by uploading pics of themselves in revealing clothes.

T / F

h.

A pop star said she thought the law was necessary for teenagers.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

effectively

a.

control

2.

curb

b.

revealing

3.

considerable

c.

indecent

4.

nudity

d.

butt into

5.

provocative

e.

pretty much

6.

up in arms

f.

reason

7.

interfere with

g.

nakedness

8.

cause

h.

superstar

9.

skimpy

i.

sizable

10.

icon

j.

angry

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

A new law has come

a.

considerable criticism

2.

controversial piece

b.

in arms

3.

come under

c.

clothing

4.

the appropriateness of what Korean women

d.

into force

5.

more concerned with public nudity than

e.

concern

6.

politicians are up

f.

could and couldn't wear

7.

interfere with

g.

provocative clothing

8.

cause for

h.

items of choice

9.

skimpy

i.

of legislation

10.

the fashion

j.

how citizens dress





 

GAP FILL

A new law has come into (1) ____________ in South Korea that effectively bans the wearing of miniskirts. The controversial (2) ____________ of legislation is called the "overexposure law" and is an attempt by the government to (3) ____________ what it views as public (4) ____________. Anyone caught wearing a miniskirt could be fined around $45. It is one of the first laws to be passed by new president Park Geun-hye and has come under considerable (5) ____________. Her father, Park Chung-hee, who led the country between 1963 and 1979, introduced a similar (6) ____________ on the appropriateness of what Korean women could and couldn't wear. A spokesperson from South Korea's police said the law is more (7) ____________ with public (8) ____________ than provocative clothing.

 

 

 

decree
nudity
piece
criticism
indecency
force
concerned
curb

Celebrities and politicians are up in (9) ____________ over the new law. Democratic United Party member Ki Sik Kim wrote on Twitter: "Why does the state (10) ____________ with how citizens dress? Park Geun-hye's government gives cause for concern that we are returning to the (11) ____________ when hair length and skirt length were (12) ____________." Many female celebrities have posted photos of themselves in (13) ____________ clothing online to make their feelings against the law (14) ____________. Short skirts and shorts are extremely popular in South Korea. They are the fashion (15) ____________ of choice for the majority of the country's pop stars. Singer and fashion (16) ____________ Lee Hyori tweeted: "Is the overexposure fine for real? I'm so dead."

 

 

regulated
icon
interfere
items
skimpy
arms
era
known





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

A new law has come ______

 

a.  into farce
b.  in two forces
c.  into a force
d.  into force

2)

an attempt by the government to curb what it views ______

 

a.  as public indecency
b.  as publicity indecency
c.  as publicly indecency
d.  as publicist indecency

3)

come under ______

 

a.  considerable criticisms
b.  considerably critical
c.  considerable criticising
d.  considerable criticism

4)

Park Chung-hee, who led the country between 1963 and 1979, introduced ______

 

a.  a similarity decree
b.  a similar decry
c.  a similar decree
d.  a similar decreed

5)

more concerned with public nudity than ______

 

a.  provocative clothing
b.  proactive clothing
c.  provocative clothing
d.  provocatively clothing

6)

Celebrities and politicians are ______ the new law

 

a.  up in legs over
b.  up in arms under
c.  down in arms over
d.  up in arms over

7)

Why does the ______ how citizens dress?

 

a.  state interferes with
b.  state interfered with
c.  state interfering with
d.  state interfere with

8)

returning to the era when hair length and skirt ______

 

a.  length were regulated
b.  length were regulation
c.  length were regulations
d.  length were regulatory

9)

Many female celebrities have posted photos of themselves ______

 

a.  in skimpy clothing
b.  in simply clothing
c.  in crumply clothing
d.  in scrimping clothing

10)

They are the fashion ______

 

a.  item of choice
b.  items of choose
c.  items of chose
d.  items of choice

LISTENING – Listen and fill in the gaps

A new law (1) _____________________ in South Korea that effectively bans the wearing of miniskirts. The controversial piece of legislation is called the "overexposure law" and is an attempt by the (2) ___________________ it (3) _____________________. Anyone caught wearing a miniskirt could be fined around $45. It is one of the first laws to be passed by new president Park Geun-hye and has come (4) _____________________. Her father, Park Chung-hee, who led the country between 1963 and 1979, introduced a similar (5) _____________________ of what Korean women could and couldn't wear. A spokesperson from South Korea's police said the law is more concerned with public nudity (6) _____________________.

Celebrities and politicians are (7) _____________________ new law. Democratic United Party member Ki Sik Kim wrote on Twitter: "Why does the state interfere (8) _____________________? Park Geun-hye's government gives cause for concern that we are (9) ___________________ when hair length and skirt length were regulated." Many female celebrities have posted photos of themselves (10) _____________________ to make their feelings against the law known. Short skirts and shorts are extremely popular in South Korea. They are the (11) _____________________ for the majority of the country's pop stars. Singer and fashion icon Lee Hyori tweeted: "Is the (12) _____________________? I'm so dead."





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What does the Korean government hope to control with the new law?

2.

Who might have to pay $45?

3.

Who previously introduced a similar ban on miniskirts?

4.

For how long was Park Chung-hee president?

5.

What are the police more worried about?

6.

How are celebrities feeling about the new law?

7.

Who questioned the state's interference in clothing rules?

8.

What other thing used to be regulated besides the length of skirts?

9.

Who uploaded photos of themselves?

10.

Who chooses to wear miniskirts?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What does the Korean government hope to control with the new law?

6.

How are celebrities feeling about the new law?

 

a) fashion tastes
b) public indecency
c) young people
d) the fashion industry

 

a) they are up in arms
b) they are down in the mouth
c) they haven't a leg to stand on
d) they are tongue-tied

2.

Who might have to pay $45?

7.

Who questioned the state's interference in clothing rules?

 

a) tourists
b) clothes shop owners
c) people who wear miniskirts
d) parents

 

a) a teenager
b) an actor
c) a fashion designer
d) a politician

3.

Who previously introduced a similar ban on miniskirts?

8.

hat other thing used to be regulated besides the length of skirts?

 

a) all South Korean junior high schools
b) the last president
c) Seoul University
d) Park Geun-hye's father

 

a) jacket colour
b) tattoos
c) hair length
d) nose length

4.

For how long was Park Chung-hee president?

9.

Who uploaded photos of themselves?

 

a) 14 years
b) 16 years
c) 18 years
d) 22 years

 

a) the South Korean police
b) politicians
c) female office workers
d) famous women

5.

What are the police more worried about?

10.

Who chooses to wear miniskirts?

 

a) public nudity
b) soccer hooliganism
c) counterfeit goods
d) corruption

 

a) fashion models
b) most S. Korean pop stars
c) young teens
d) women in their late 20s / early 30s

ROLE PLAY

Role  A – Korean pop star

You think the miniskirt ban is totally stupid. Tell the others three reasons why. Ask Park Geun-hye why she passed this law. Tell her women across the country will vote her out of power. Tell her there are more important things to make laws about.

Role  B – President Park Geun-hye

You think the new law is very important. Tell the others three reasons why. Tell the others also that it's important that the country goes back to being more conservative. Tell them there are plenty of lovely clothes that women can wear that are below the knee.

Role  C – Government opposition leader

You think the new law is dangerous. Tell the others three reasons why. Ask Park Geun-hye why she's focusing on miniskirts when the North is developing nuclear weapons and the world is in recession. Tell her that fashion is an important aspect of personal freedom.

Role  D – Mother

You think Park Geun-hye is a hero. Tell the others three reasons why. You have three teenage girls and are shocked at what they wear. Miniskirts are not part of Korean culture. You hate pop stars for influencing how young girls dress. Tell the opposition leader Korean culture is important.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'mini' and 'skirt'.

mini

skirt

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • force
  • piece
  • caught
  • under
  • decree
  • police
  • arms
  • state
  • concern
  • posted
  • choice
  • fine

MINISKIRTS SURVEY

Write five GOOD questions about miniskirts in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

MINISKIRTS DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'miniskirt'?

c)

What do you think of the miniskirt ban?

d)

How important is the ban in relation to other problems in Korea?

e)

Is it strange Koreans wear miniskirts that are not part of the culture?

f)

What do you think of an "overexposure" law?

g)

What do you think of people wearing clothes that reveal a lot of skin?

h)

Would a $45 fine stop you wearing clothes you like?

i)

Is the ban an attack on personal freedom?

j)

Do you think the ban will affect Park Geun-hye's re-election chances?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

When was the last time you were up in arms about something?

c)

Do you think the law is repressive?

d)

What would people do if the next thing to be regulated was hair length?

e)

Would you be happy if your daughters wore miniskirts?

f)

Is there a minimum or maximum age for wearing a miniskirt?

g)

What fashion is unacceptable in your country?

h)

What is the minimum that people should wear in public?

i)

Should we go back to more conservative ways of dressing?

j)

What questions would you like to ask president Park Geun-hye?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

A new law has come into (1) ____ in South Korea that effectively bans the wearing of miniskirts. The controversial (2) ____ of legislation is called the "overexposure law" and is an attempt by the government to (3) ____ what it views as public indecency. Anyone caught wearing a miniskirt could be fined around $45. It is one of the first laws to be passed by new president Park Geun-hye and has (4) ____ under considerable criticism. Her father, Park Chung-hee, who led the country between 1963 and 1979, introduced a (5) ____ decree on the appropriateness of what Korean women could and couldn't wear. A spokesperson from South Korea's police said the law is more (6) ____ with public nudity than provocative clothing.

Celebrities and politicians are up in (7) ____ over the new law. Democratic United Party member Ki Sik Kim wrote on Twitter: "Why does the state (8) ____ with how citizens dress? Park Geun-hye's government gives (9) ____ for concern that we are returning to the era when hair length and skirt length were (10) ____." Many female celebrities have posted photos of themselves in skimpy clothing online to make their feelings against the law (11) ____. Short skirts and shorts are extremely popular in South Korea. They are the fashion items of choice for the majority of the country's pop stars. Singer and fashion icon Lee Hyori tweeted: "Is the overexposure fine (12) ____ real? I'm so dead."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

farce

(b)

fierce

(c)

force

(d)

fleece

2.

(a)

piece

(b)

equipment

(c)

product

(d)

thing

3.

(a)

curb

(b)

curd

(c)

curve

(d)

carve

4.

(a)

come

(b)

driven

(c)

passed

(d)

arrived

5.

(a)

same

(b)

sameness

(c)

similarity

(d)

similar

6.

(a)

concerning

(b)

concern

(c)

concerns

(d)

concerned

7.

(a)

arms

(b)

legs

(c)

hands

(d)

feet

8.

(a)

interpret

(b)

confer

(c)

refer

(d)

interfere

9.

(a)

cause

(b)

pause

(c)

nausea

(d)

because

10.

(a)

deregulated

(b)

regulated

(c)

congregated

(d)

undulated

11.

(a)

unknown

(b)

known

(c)

knowing

(d)

knew

12.

(a)

for

(b)

at

(c)

true

(d)

as

SPELLING

Paragraph 1

1.

fcltiyfevee bans the wearing of miniskirts

2.

controversial piece of iilleonasgt

3.

public cncednyie

4.

come under socnaredielb criticism

5.

introduced a msrliai decree

6.

opocavreivt clothing

Paragraph 2

7.

Why does the state fetrriene

8.

how scniztei dress

9.

cause for crcneon

10.

hair length and skirt length were letauedgr

11.

female ibtcrelseei

12.

fashion items of choice for the majityro

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

citizens dress? Park Geun-hye's government gives cause for concern that we are returning to the

(    )

Celebrities and politicians are up in arms over the new law. Democratic United Party

(    )

era when hair length and skirt length were regulated." Many female celebrities have posted

(    )

could and couldn't wear. A spokesperson from South Korea's police said the law is more concerned with public nudity than provocative clothing.

(    )

photos of themselves in skimpy clothing online to make their feelings against the law known. Short skirts and shorts are

(    )

curb what it views as public indecency. Anyone caught wearing a miniskirt could

(    )

between 1963 and 1979, introduced a similar decree on the appropriateness of what Korean women

(    )

extremely popular in South Korea. They are the fashion items of choice for the majority

(    )

member Ki Sik Kim wrote on Twitter: "Why does the state interfere with how

(    )

be fined around $45. It is one of the first laws to be passed by new president Park Geun-hye and has come

1  )

A new law has come into force in South Korea that effectively bans the wearing of miniskirts. The controversial

(    )

under considerable criticism. Her father, Park Chung-hee, who led the country

(    )

piece of legislation is called the "overexposure law" and is an attempt by the government to

(    )

of the country's pop stars. Singer and fashion icon Lee Hyori tweeted: "Is the overexposure fine for real? I'm so dead."

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

Korea     A     new     law    has    come    .    into    force     in     South

2.

indecency     public     as     views     it     what     Curb.    

3.

miniskirt     Anyone     could     caught     be     wearing     fined     a.    

4.

couldn't     and     could     women     Korean     What     wear.    

5.

provocative    with   clothing   public   nudity   More   than    concerned.    

6.

law     are     arms     new     Politicians     in     the     up     over.    

7.

does     interfere     citizens     Why    state    how    the    with    dress?    

8.

and     were     The     hair     length     when    skirt    regulated     era.    

9.

their     .     Make     known     law     the     against     feelings

10.

the     items     majority     of     choice     The     for     fashion.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A new law has come into farce / force in South Korea that effectively bans the wearing of miniskirts. The controversial piece of legislation / litigation is called the "overexposure law" and is an attempt by the government to curd / curb what it views as public decency / indecency. Anyone caught wearing a miniskirt could be fined / punished around $45. It is one of the first laws to be passed / past by new president Park Geun-hye and has come under / over considerable criticism / critical. Her father, Park Chung-hee, who led the country between 1963 and 1979, introduced a similar decry / decree on the appropriateness of what Korean women could and couldn't wear. A spokesperson from South Korea's police said the law is more concerned with public nudity / nude than provocative clothing.

Celebrities and politicians are up in arms / legs over the new law. Democratic United Party membership / member Ki Sik Kim wrote on Twitter: "Why does the state interfere with how citizens clothe / dress? Park Geun-hye's government gives cause for / of concern that we are returning to the era when hair length and skirt length were regulations / regulated." Many female / ladies celebrities have posted photos of themselves in frumpy / skimpy clothing online to make their feelings against the law knowing / known. Short skirts and shorts are extremely popular in South Korea. They are the fashion items of chose / choice for the majority of the country's pop stars. Singer and fashion icon Lee Hyori tweeted: "Is the overexposure fine for real / really? I'm so dead."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ n_w l_w h_s c_m_ _nt_ f_rc_ _n S__th K_r__ th_t _ff_ct_v_ly b_ns th_ w__r_ng _f m_n_sk_rts. Th_ c_ntr_v_rs__l p__c_ _f l_g_sl_t__n _s c_ll_d th_ "_v_r_xp_s_r_ l_w" _nd _s _n _tt_mpt by th_ g_v_rnm_nt t_ c_rb wh_t _t v__ws _s p_bl_c _nd_c_ncy. _ny_n_ c__ght w__r_ng _ m_n_sk_rt c__ld b_ f_n_d _r__nd $45. _t _s _n_ _f th_ f_rst l_ws t_ b_ p_ss_d by n_w pr_s_d_nt P_rk G__n-hy_ _nd h_s c_m_ _nd_r c_ns_d_r_bl_ cr_t_c_sm. H_r f_th_r, P_rk Ch_ng-h__, wh_ l_d th_ c__ntry b_tw__n 1963 _nd 1979, _ntr_d_c_d _ s_m_l_r d_cr__ _n th_ _ppr_pr__t_n_ss _f wh_t K_r__n w_m_n c__ld _nd c__ldn't w__r. _ sp_k_sp_rs_n fr_m S__th K_r__'s p_l_c_ s__d th_ l_w _s m_r_ c_nc_rn_d w_th p_bl_c n_d_ty th_n pr_v_c_t_v_ cl_th_ng.

C_l_br_t__s _nd p_l_t_c__ns _r_ _p _n _rms _v_r th_ n_w l_w. D_m_cr_t_c _n_t_d P_rty m_mb_r K_ S_k K_m wr_t_ _n Tw_tt_r: "Why d__s th_ st_t_ _nt_rf_r_ w_th h_w c_t_z_ns dr_ss? P_rk G__n-hy_'s g_v_rnm_nt g_v_s c__s_ f_r c_nc_rn th_t w_ _r_ r_t_rn_ng t_ th_ _r_ wh_n h__r l_ngth _nd sk_rt l_ngth w_r_ r_g_l_t_d." M_ny f_m_l_ c_l_br_t__s h_v_ p_st_d ph_t_s _f th_ms_lv_s _n sk_mpy cl_th_ng _nl_n_ t_ m_k_ th__r f__l_ngs _g__nst th_ l_w kn_wn. Sh_rt sk_rts _nd sh_rts _r_ _xtr_m_ly p_p_l_r _n S__th K_r__. Th_y _r_ th_ f_sh__n _t_ms _f ch__c_ f_r th_ m_j_r_ty _f th_ c__ntry's p_p st_rs. S_ng_r _nd f_sh__n _c_n L__ Hy_r_ tw__t_d: "_s th_ _v_r_xp_s_r_ f_n_ f_r r__l? _'m s_ d__d."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

a new law has come into force in south korea that effectively bans the wearing of miniskirts the controversial piece of legislation is called the "overexposure law" and is an attempt by the government to curb what it views as public indecency anyone caught wearing a miniskirt could be fined around $45 it is one of the first laws to be passed by new president park geun-hye and has come under considerable criticism her father park chung-hee who led the country between 1963 and 1979 introduced a similar decree on the appropriateness of what korean women could and couldn't wear a spokesperson from south korea's police said the law is more concerned with public nudity than provocative clothing

celebrities and politicians are up in arms over the new law democratic united party member ki sik kim wrote on twitter "why does the state interfere with how citizens dress park geun-hye's government gives cause for concern that we are returning to the era when hair length and skirt length were regulated" many female celebrities have posted photos of themselves in skimpy clothing online to make their feelings against the law known short skirts and shorts are extremely popular in south korea they are the fashion items of choice for the majority of the country's pop stars singer and fashion icon lee hyori tweeted "is the overexposure fine for real i'm so dead"





PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Putthepunctuationmarksbackintothefollowingtext:

AnewlawhascomeintoforceinSouthKoreathateffectivelybansthewearingof
miniskirts.Thecontroversialpieceoflegislationiscalledthe"overexposurelaw"
andisanattemptbythegovernmenttocurbwhatitviewsaspublicindecency.Anyone
caughtwearingaminiskirtcouldbefinedaround$45.Itisoneofthefirstlawstobe
passedbynewpresidentParkGeun-hyeandhascomeunderconsiderablecriticism.
Herfather,ParkChung-hee,wholedthecountrybetween1963and1979,introduced
asimilardecreeontheappropriatenessofwhatKoreanwomencouldandcouldn't
wear.AspokespersonfromSouthKorea'spolicesaidthelawismoreconcernedwith
publicnuditythanprovocativeclothing.Celebritiesandpoliticiansareupinarmsover
thenewlaw.DemocraticUnitedPartymemberKiSikKimwroteonTwitter:"Whydoes
thestateinterferewithhowcitizensdress?ParkGeun-hye'sgovernmentgives
causeforconcernthatwearereturningtotheerawhenhairlengthandskirtlength
wereregulated."Manyfemalecelebritieshavepostedphotosofthemselvesin
skimpyclothingonlinetomaketheirfeelingsagainstthelawknown.Shortskirtsand
shortsareextremelypopularinSouthKorea.Theyarethefashionitemsofchoicefor
themajorityofthecountry'spopstars.SingerandfashioniconLeeHyoritweeted:
"Istheoverexposurefineforreal?I'msodead."

FREE WRITING

Write about miniskirts for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Everyone should be able to wear what they want, when they want.   Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about clothes rules in different countries. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. MINISKIRTS: Make a poster about miniskirts. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BANNED: Write a magazine article about the South Korea miniskirt ban. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to S. Korean president Park Geun-hye. Ask her three questions about the miniskirt ban. Give her three of your opinions on it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

F

c

T

d

T

e

F

f

T

g

T

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

effectively

a.

pretty much

2.

curb

b.

control

3.

considerable

c.

sizable

4.

nudity

d.

nakedness

5.

provocative

e.

indecent

6.

up in arms

f.

angry

7.

interfere with

g.

butt into

8.

cause

h.

reason

9.

skimpy

i.

revealing

10.

icon

j.

superstar

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Public indecency

2.

People who wear miniskirts

3.

Park Geun-hye's father, Park Chung-hee

4.

16 years

5.

Public nudity

6.

Angry / up in arms

7.

Democratic United Party member Ki Sik Kim

8.

Hair length

9.

Many female celebrities

10.

The majority of the country's pop stars

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

c

3.

d

4.

b

5.

a

6.

a

7.

d

8.

c

1.

b

2.

c

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy