My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
My 1,000
Ideas
e-Book
 
 
40+ activities
 PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson    (PDF)

* MP3 (UK male)

* MP3 (Canada female)

* MP3 (20 questions)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Reading
    (100 - 300 wpm)

* Text jumble 15

* Text jumble 24

* No spaces

* Sentence jumble

* QUIZ 

* Grammar gap-fill

* Articles gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Missing letters

* Initials only

* No letters

* Fill-in-the-blank

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

  China Vice Premier asks tourists to behave (20th May, 2013)

China's Vice-Premier Wang Yang has asked Chinese tourists to behave better when they go overseas. Mr Wang wants to make sure that all Chinese people give a good image of China when they visit other countries. He said the behaviour of some tourists was harming China's image abroad. He made a list of the things he does not want people to do. These include talking loudly in public places, jaywalking and spitting. Mr Wang said newspapers in other countries often report the bad manners of some Chinese and that this damaged the image of all Chinese people. He asked all public officials and tourist agencies to help, saying: "Building a good image of Chinese tourists is the duty of governments at all levels."


 

More and more Chinese people are travelling each year. The "South China Morning Post" newspaper wrote: "As people get richer, foreign holidays are ever more popular…but reports have emerged of complaints about [manners]." A new Chinese law will let travel agencies ban misbehaving tourists from using their services again. However, many Chinese tourists have complained of being treated badly by hotels and restaurants. There are also many stories of gangs attacking and robbing rich Chinese. One tourist said people from all countries have to respect local customs. He added that non-Chinese tourists must also behave better in China, and that all countries have citizens who behave badly abroad.

Sources:
http://www.scmp.com/news/china/article/1240206/dire-manners-and-uncivilised-behaviour-tourists-harming-chinas-image
http://english.peopledaily.com.cn/90785/8247436.html


 
 

WARM-UPS

1. TOURISTS: Students walk around the class and talk to other students about tourists. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

behave / good image / other countries / talking loudly / jaywalking / spitting / duty / travelling / richer / holidays / complained / treated badly / local customs / respect

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. MANNERS: How should people behave in your country? Complete this table and share what you wrote with your partner(s).

 

Good behaviour

Bad behaviour

Restaurants

 

 

Waiting in line

 

 

In the cinema

 

 

On a train

 

 

In the street

 

 

Toilets

 

 

4. TEST: Students A strongly believe tourists must take a test on your customs before coming to your country; Students B strongly believe that's a stupid idea.  Change partners again and talk about your conversations.



MY e-BOOK
See a sample

5. BAD MANNERS: Rank these and share your rankings with your partner. Put the worst manners at the top. Change partners often and share your rankings.

  • spitting
  • eating noisily
  • kissing in public
  • jaywalking
  • eating on public transport
  • talking loudly
  • wearing revealing clothing
  • not waiting in line

6. OVERSEAS: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'overseas'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

A Chinese leader is angry with tourists who come to China.

T / F

b.

China's Vice Premier is worried about the image of Chinese abroad.

T / F

c.

The VP does not want Chinese to talk loudly in public places overseas.

T / F

d.

Wang Yang said it is the duty of parents to build China's image.

T / F

e.

The number of Chinese tourists is going down each year.

T / F

f.

China's travel agents can refuse to sell trips to badly-behaved tourists.

T / F

g.

Chinese people say restaurants and hotels don't treat them so well.

T / F

h.

A tourist said not all countries have people who misbehave abroad.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

asked

a.

protests

2.

overseas

b.

damaging

3.

harming

c.

stealing from

4.

building

d.

abroad

5.

duty

e.

nations

6.

richer

f.

requested

7.

complaints

g.

follow

8.

robbing

h.

responsibility

9.

respect

i.

creating

10.

countries

j.

wealthier

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

behave

a.

image of China

2.

people give a good

b.

treated badly

3.

He made

c.

of governments

4.

talking

d.

more Chinese

5.

the duty

e.

a list

6.

More and

f.

better

7.

As people

g.

customs

8.

complained of being

h.

robbing rich Chinese

9.

gangs attacking and

i.

loudly

10.

respect local

j.

get richer





 

GAP FILL

China's Vice-Premier Wang Yang has asked Chinese tourists to behave better when they go (1) ____________. Mr Wang wants to make sure that all Chinese people give a good                      (2) ____________ of China when they visit other countries. He said the behaviour of some tourists was (3) ____________ China's image abroad. He made a (4) ____________ of the things he does not want people to do. These include talking loudly in public places, jaywalking and (5) ____________. Mr Wang said newspapers in other countries often report the bad manners of some Chinese and that this (6) ____________ the image of all Chinese people. He asked all public officials and                        (7) ____________ agencies to help, saying: "Building a good image of Chinese tourists is the (8) ____________ of governments at all levels."

 

 

damaged
duty
image
spitting
overseas
tourist
harming
tourist

More and more Chinese people are (9) ____________ each year. The "South China Morning Post" newspaper wrote: "As people get richer, foreign holidays are ever more (10) ____________ …but reports have emerged of (11) ____________ about [manners]." A new Chinese law will let travel agencies (12) ____________ misbehaving tourists from using their services again. However, many Chinese tourists have complained of being                     (13) ____________ badly by hotels and restaurants. There are also many stories of gangs attacking and (14) ____________ rich Chinese. One tourist said people from all countries have to respect local (15) ____________. He added that non-Chinese tourists must also behave better in China, and that all countries have   (16) ____________ who behave badly abroad.

 

treated
customs
robbing
popular
ban
travelling
citizens
complaints





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

asked Chinese tourists to behave better when ______

 

a.  they go over the seas
b.  they go over seas
c.  they go overseas
d.  they go over sea

2)

the behaviour of some tourists was harming ______

 

a.  China's images abroad
b.  China's image and board
c.  China's image a broad
d.  China's image abroad

3)

These include talking loudly in public places, ______

 

a.  jaywalking and spitting
b.  jaywalking and splitting
c.  jaywalking and spit tin
d.  jaywalking and splintering

4)

He asked all public officials and tourist ______

 

a.  agencies too help
b.  agencies two help
c.  agencies to help
d.  agencies for help

5)

the duty of governments ______

 

a.  at all levels
b.  at all level
c.  a tall levels
d.  a tall level

6)

More and more Chinese people are ______

 

a.  travelling the whole year
b.  travelling all year
c.  travelling every year
d.  travelling each year

7)

As people get richer, foreign holidays are ______

 

a.  ever more popularity
b.  ever more popular
c.  ever more popularised
d.  ever more poplar

8)

many Chinese tourists have complained of ______

 

a.  being treating badly
b.  being treated bad
c.  being treated badly
d.  being treating bad

9)

There are also many stories of gangs attacking and ______

 

a.  rob bin rich Chinese
b.  robing rich Chinese
c.  lobbing rich Chinese
d.  robbing rich Chinese

10)

One tourist said people from all countries have to ______

 

a.  respects local customs
b.  respective local customs
c.  respect local customs
d.  respected local customs

LISTENING – Listen and fill in the gaps

China's Vice-Premier Wang Yang has asked Chinese (1) ________________ when they go overseas. Mr Wang wants to make sure that all Chinese people (2) ________________ China when they visit other countries. He said the behaviour of some tourists was harming China's image abroad. He made a list of the things he does not want people to do. (3) ___________________ in public places, jaywalking and spitting. Mr Wang said newspapers in other countries often (4) ___________________ of some Chinese and that this damaged the image of all Chinese people. He (5) _____________________ tourist agencies to help, saying: "Building a good image of Chinese tourists is (6) __________________ at all levels."

More and more Chinese people (7) ___________________. The "South China Morning Post" newspaper wrote: "As people get richer, foreign holidays are ever more popular…but reports have (8) __________________ about [manners]." A new Chinese law will let travel agencies ban misbehaving tourists (9) ___________________ again. However, many Chinese tourists have complained of being treated badly by hotels and restaurants. There are also many (10) ___________________ and robbing rich Chinese. One tourist said people from all countries have to respect local customs. He (11) ___________________ tourists must also behave better in China, and that all countries have (12) ___________________ abroad.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What does Mr Yang want to make sure of?

2.

What kind of list did Mr Yang make?

3.

How many things on Mr Yang's list did the article mention?

4.

Who did Wang Yang ask for help?

5.

What is the duty of governments?

6.

How many Chinese people are travelling each year?

7.

Why are foreign holidays getting more popular?

8.

What can travel agents do to misbehaving tourists?

9.

Who treats Chinese tourists badly?

10.

What must non-Chinese tourists in China do?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What does Mr Yang want to make sure of?

6.

How many Chinese people travelling each year?

 

a) tourists respecting Chinese customs
b) China getting more tourists
c) Chinese people giving a good image of their country
d) everyone having a vacation

 

a) billions
b) more and more
c) 83 million
d) countless people

2.

What kind of list did Mr Yang make?

7.

Why are foreign holidays getting more popular?

 

a) things Chinese people shouldn't do abroad
b) things people should take on holiday
c) a word list of useful hotel words
d) a blacklist of countries to avoid

 

a) people are getting richer
b) airplane tickets are cheaper
c) more tourist areas speak Chinese
d) people have caught the travel bug

3.

How many things on Mr Yang's list did the article mention?

8.

What can travel agents do to misbehaving tourists?

 

a) three
b) four
c) five
d) six

 

a) nothing
b) get them arrested
c) stop them from using their services
d) stop them from leaving China

4.

Who did Wang Yang ask for help?

9.

Who treats Chinese tourists badly?

 

a) the USA
b) public officials and tourist agencies
c) embassy staff
d) airports

 

a) flight attendants
b) tourists from other countries
c) airport staff
d) hotels and restaurants

5.

What is the duty of governments?

10.

What must non-Chinese tourists in China do?

 

a) to make people rich
b) to make China a great place to visit
c) to listen
d) to help Chinese people build a good image of China

 

a) behave better
b) visit the Great Wall
c) learn Chinese
d) make friends with Chinese people

ROLE PLAY

Role  A – Image important

You think it's important to behave very well in other countries. Tell the others three reasons why. You think people should read about the local customs of a country before they visit it. You should always be very polite abroad so everyone has a good image of your country.

Role  B – Image unimportant

You don't think it's important to try and behave well when you travel. Tell the others three reasons why. It's more important for people in the country you are visiting to accept your manners – you are helping the economy of that country. The whole world cannot be polite all the time.

Role  C – Government

You think tourists should always act with respect in other countries. Tell the others three reasons why. You think there should be a test as part of the visa process – people must learn about what to do and not to do in other countries. The world will be a friendlier place if that happens.

Role  D – Hotel owner

You are shocked at the behaviour of overseas tourists in your hotel. Tell the others three reasons why. You think your government should pass a law that says tourists must leave if they have bad manners. It is not your job to understand the manners of tourists.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'tourist' and 'behave'.

tourist

behave

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • asked
  • sure
  • list
  • loudly
  • report
  • levels
  • each
  • popular
  • ban
  • hotels
  • respect
  • citizens

TOURISTS SURVEY

Write five GOOD questions about tourists in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

TOURISTS DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'tourist'?

c)

Are you a well-mannered tourist?

d)

What do you think of Wang Yang's attempt to get Chinese people to make sure they give China a good image?

e)

Which tourists behave badly in your country?

f)

Should tourists be given a lesson in a country's customs?

g)

What are the good and bad things about tourism?

h)

Do your fellow citizens harm your country's image when they travel?

i)

What do you think of the three things on Mr Yang's list?

j)

Is it the government's duty to make sure people behave abroad?

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Do you like lots of tourists coming to your country?

c)

What responsibility do you have when you travel to another country?

d)

Are you treated well when you go to other countries?

e)

Do you worry about getting attacked in other countries?

f)

What's the best place to be a tourist in?

g)

Which country would you not like to visit?

h)

How important is it to respect and follow local customs?

i)

Should people welcome tourists more and be friendlier to them?

j)

What questions would you like to ask Wang Yang?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

---------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

China's Vice-Premier Wang Yang has asked Chinese tourists to behave better when they go (1) ____. Mr Wang wants to make sure that all Chinese people give a good image of China when they (2) ____ other countries. He said the behaviour of some tourists was harming China's image abroad. He (3) ____ a list of the things he does not want people to do. These include talking (4) ____ in public places, jaywalking and spitting. Mr Wang said newspapers in other countries often report the bad manners of some Chinese and that this damaged the image of all Chinese people. He asked all public (5) ____ and tourist agencies to help, saying: "Building a good image of Chinese tourists is the (6) ____ of governments at all levels."

More and more Chinese people are travelling each year. The "South China Morning Post" newspaper wrote: "(7) ____ people get richer, foreign holidays are ever more popular…but reports have (8) ____ of complaints about [manners]." A new Chinese law will let travel agencies ban misbehaving tourists from using their services again. However, many Chinese tourists have (9) ____ of being treated badly by hotels and restaurants. There are also many stories of gangs attacking and (10) ____ rich Chinese. One tourist said people from all countries have to (11) ____ local customs. He added that non-Chinese tourists must also behave better in China, and that all countries have (12) ____ who behave badly abroad.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

over sea

(b)

oversee

(c)

overseas

(d)

over seas

2.

(a)

visit

(b)

visiting

(c)

visits

(d)

visitor

3.

(a)

made

(b)

drew

(c)

listed

(d)

noted

4.

(a)

loudly

(b)

volume

(c)

screaming

(d)

quietly

5.

(a)

officially

(b)

officials

(c)

official

(d)

officialdom

6.

(a)

dutiful

(b)

duly

(c)

ditty

(d)

duty

7.

(a)

Was

(b)

Has

(c)

As

(d)

Is

8.

(a)

married

(b)

submerged

(c)

merged

(d)

emerged

9.

(a)

complained

(b)

complaint

(c)

complaining

(d)

complains

10.

(a)

lobbing

(b)

robbing

(c)

sobbing

(d)

bobbing

11.

(a)

dial

(b)

respect

(c)

frame

(d)

flap

12.

(a)

natives

(b)

inhabitants

(c)

citizens

(d)

dwellers

SPELLING

Paragraph 1

1.

when they go eeosavsr

2.

China's image aradob

3.

this amgdeda the image

4.

public oiacfislf

5.

tourist icesgena

6.

the tudy of governments

Paragraph 2

7.

grofein holidays

8.

reports have ermedge

9.

cmnpoistla about manners

10.

being tetared badly

11.

sepetrc local customs

12.

ctzneisi who behave badly

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

spitting. Mr Wang said newspapers in other countries often report the bad manners of some Chinese and that this damaged

(    )

overseas. Mr Wang wants to make sure that all Chinese people give a good image of China when they

(    )

visit other countries. He said the behaviour of some tourists was harming China's image abroad. He made a

(    )

the image of all Chinese people. He asked all public officials and tourist agencies to

(    )

tourists from using their services again. However, many Chinese tourists have complained of being treated

(    )

must also behave better in China, and that all countries have citizens who behave badly abroad.

(    )

list of the things he does not want people to do. These include talking loudly in public places, jaywalking and

1  )

China's Vice-Premier Wang Yang has asked Chinese tourists to behave better when they go

(    )

wrote: "As people get richer, foreign holidays are ever more popular…but reports have

(    )

emerged of complaints about [manners]." A new Chinese law will let travel agencies ban misbehaving

(    )

badly by hotels and restaurants. There are also many stories of gangs attacking and robbing

(    )

rich Chinese. One tourist said people from all countries have to respect local customs. He added that non-Chinese tourists

(    )

help, saying: "Building a good image of Chinese tourists is the duty of governments at all levels."

(    )

More and more Chinese people are travelling each year. The "South China Morning Post" newspaper

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

behave     Chinese     to     better     Asked     tourists.    

2.

of     All     give     image     people     good     China     Chinese     a.    

3.

the    A    to    not    things   list    do   want   he    of    people     does.    

4.

in     loudly     talking     include     These     places     public.    

5.

governments     of     duty     The     levels     all     at.    

6.

each    are    More    year    Chinese    and    travelling   people    more.    

7.

of     Complained     hotels     by     badly     treated     being.    

8.

countries    respect    all    to    customs    from    have   local    People.

9.

in    China   Non   -   Chinese    tourists   must   also    behave    better.    

10.

citizens     who     All     behave     countries     badly     have    abroad.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

China's Vice-Premier Wang Yang has asked Chinese tourists to behaving / behave better when they go overseas. Mr Wang wants to make possible / sure that all Chinese people give a good imagination / image of China when they visit other countries. He said the behaviour of some tourists was harming / harmful China's image abroad. He made a list of / for the things he does not want people to do. These include / includes talking loudly in public places, jaywalking and splitting / spitting. Mr Wang said newspapers in other countries often reporting / report the bad manners of some Chinese and that this damaged the image of all Chinese people. He asked all public officials / official and tourist agencies to help, saying: "Building a good image of Chinese tourists is the duty of governments at all level / levels."

More and less / more Chinese people are travelling each year. The "South China Morning Post" newspaper wrote: "As / Has people get richer, foreign holidays are ever / never more popular…but reports have emerged / submerged of complaints about [manners]." A new Chinese law will let travel agencies ban / bin misbehaving tourists from using their / there services again. However, many Chinese tourists have complaining / complained of being treated badly with / by hotels and restaurants. There are also many stories of gangs attacking and robbing / robbery rich Chinese. One tourist said people from all countries have to respect local customs. He added that non-Chinese tourists must also behave better in China, and that all countries have citizens / citizenship who behave badly abroad.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Ch_n_'s V_c_-Pr_m__r W_ng Y_ng h_s _sk_d Ch_n_s_ t__r_sts t_ b_h_v_ b_tt_r wh_n th_y g_ _v_rs__s. Mr W_ng w_nts t_ m_k_ s_r_ th_t _ll Ch_n_s_ p__pl_ g_v_ _ g__d _m_g_ _f Ch_n_ wh_n th_y v_s_t _th_r c__ntr__s. H_ s__d th_ b_h_v___r _f s_m_ t__r_sts w_s h_rm_ng Ch_n_'s _m_g_ _br__d. H_ m_d_ _ l_st _f th_ th_ngs h_ d__s n_t w_nt p__pl_ t_ d_. Th_s_ _ncl_d_ t_lk_ng l__dly _n p_bl_c pl_c_s, j_yw_lk_ng _nd sp_tt_ng. Mr W_ng s__d n_wsp_p_rs _n _th_r c__ntr__s _ft_n r_p_rt th_ b_d m_nn_rs _f s_m_ Ch_n_s_ _nd th_t th_s d_m_g_d th_ _m_g_ _f _ll Ch_n_s_ p__pl_. H_ _sk_d _ll p_bl_c _ff_c__ls _nd t__r_st _g_nc__s t_ h_lp, s_y_ng: "B__ld_ng _ g__d _m_g_ _f Ch_n_s_ t__r_sts _s th_ d_ty _f g_v_rnm_nts _t _ll l_v_ls."

M_r_ _nd m_r_ Ch_n_s_ p__pl_ _r_ tr_v_ll_ng __ch y__r. Th_ "S__th Ch_n_ M_rn_ng P_st" n_wsp_p_r wr_t_: "_s p__pl_ g_t r_ch_r, f_r__gn h_l_d_ys _r_ _v_r m_r_ p_p_l_r…b_t r_p_rts h_v_ _m_rg_d _f c_mpl__nts _b__t [m_nn_rs]." _ n_w Ch_n_s_ l_w w_ll l_t tr_v_l _g_nc__s b_n m_sb_h_v_ng t__r_sts fr_m _s_ng th__r s_rv_c_s _g__n. H_w_v_r, m_ny Ch_n_s_ t__r_sts h_v_ c_mpl__n_d _f b__ng tr__t_d b_dly by h_t_ls _nd r_st__r_nts. Th_r_ _r_ _ls_ m_ny st_r__s _f g_ngs _tt_ck_ng _nd r_bb_ng r_ch Ch_n_s_. _n_ t__r_st s__d p__pl_ fr_m _ll c__ntr__s h_v_ t_ r_sp_ct l_c_l c_st_ms. H_ _dd_d th_t n_n-Ch_n_s_ t__r_sts m_st _ls_ b_h_v_ b_tt_r _n Ch_n_, _nd th_t _ll c__ntr__s h_v_ c_t_z_ns wh_ b_h_v_ b_dly _br__d.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

china's vice-premier wang yang has asked chinese tourists to behave better when they go overseas mr wang wants to make sure that all chinese people give a good image of china when they visit other countries he said the behaviour of some tourists was harming china's image abroad he made a list of the things he does not want people to do these include talking loudly in public places jaywalking and spitting mr wang said newspapers in other countries often report the bad manners of some chinese and that this damaged the image of all chinese people he asked all public officials and tourist agencies to help saying "building a good image of chinese tourists is the duty of governments at all levels"

more and more chinese people are travelling each year the "south china morning post" newspaper wrote "as people get richer foreign holidays are ever more popular…but reports have emerged of complaints about [manners]" a new chinese law will let travel agencies ban misbehaving tourists from using their services again however many chinese tourists have complained of being treated badly by hotels and restaurants there are also many stories of gangs attacking and robbing rich chinese one tourist said people from all countries have to respect local customs he added that non-chinese tourists must also behave better in china and that all countries have citizens who behave badly abroad

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

China'sVice-PremierWangYanghasaskedChinesetouriststobehavebetterwhen
theygooverseas.MrWangwantstomakesurethatallChinesepeoplegiveagood
imageofChinawhentheyvisitothercountries.Hesaidthebehaviourofsometourists
washarmingChina'simageabroad.Hemadealistofthethingshedoesnotwantpeople
todo.Theseincludetalkingloudlyinpublicplaces,jaywalkingandspitting.MrWang
saidnewspapersinothercountriesoftenreportthebadmannersofsomeChinese
andthatthisdamagedtheimageofallChinesepeople.Heaskedallpublicofficialsand
touristagenciestohelp,saying:"BuildingagoodimageofChinesetouristsistheduty
ofgovernmentsatalllevels."MoreandmoreChinesepeoplearetravellingeach
year.The"SouthChinaMorningPost"newspaperwrote:"Aspeoplegetricher,foreign
holidaysareevermorepopular…butreportshaveemergedofcomplaintsabout
[manners]."AnewChineselawwilllettravelagenciesbanmisbehavingtourists
fromusingtheirservicesagain.However,manyChinesetouristshavecomplained
ofbeingtreatedbadlybyhotelsandrestaurants.Therearealsomanystoriesofgangs
attackingandrobbingrichChinese.Onetouristsaidpeoplefromallcountrieshave
torespectlocalcustoms.Headdedthatnon-Chinesetouristsmustalsobehave
betterinChina,andthatallcountrieshavecitizenswhobehavebadlyabroad.





FREE WRITING

Write about tourists for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

People visiting other countries should have to pass a test on the customs of that country.   What are the advantages and disadvantages of this?

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about this story. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. TOURISTS: Make a poster about tourists. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BEHAVE: Write a magazine article about how people should behave when they travel. Include imaginary interviews with a tourist and a local.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to a tourism expert. Ask him/her three questions about tourists. Give him/her three of your ideas on how tourists can get to know the local culture and customs. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

F

f

T

g

T

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

asked

a.

requested

2.

overseas

b.

abroad

3.

harming

c.

damaging

4.

building

d.

creating

5.

duty

e.

responsibility

6.

richer

f.

wealthier

7.

complaints

g.

protests

8.

robbing

h.

stealing from

9.

respect

i.

follow

10.

countries

j.

nations

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

That Chinese people give a good image of their country abroad

2.

Things Chinese people shouldn't do abroad

3.

Three

4.

Public officials and tourist agencies

5.

Building a good image of Chinese tourists

6.

More and more

7.

People are getting richer

8.

Stop them from using their services again

9.

Hotels and restaurants

10.

Behave better

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

a

4.

b

5.

d

6.

b

7.

a

8.

c

9.

d

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy