My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
40+ activities
 PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson    (PDF)

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Reading
    (100 - 300 wpm)

* Text jumble 15

* Text jumble 24

* No spaces

* Sentence jumble

* QUIZ 

* Grammar gap-fill

* Articles gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Missing letters

* Initials only

* No letters

* Fill-in-the-blank

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

  Saudi prince spends $19m on Disney party (5th June, 2013)

A Saudi Arabian prince spent close to $20 million on a party at Euro Disney near Paris. Prince Fahd al-Saud booked a large area of the Disney resort for a party for himself and 60 guests. His party lasted three days between 22-24 May. He invited many of his friends, as well as some big fans of Disney. Prince Fahd organised the party to celebrate graduating from university. Park officials told the AFP news agency about the prince's graduation party. They said there were special, "rare Disney characters" that do not usually appear in the Disney theme parks. They also said that the prince was one of their biggest customers, so they hired extra security staff to keep him safe while he had fun.

 

Euro Disney said it regularly arranges private parties for companies or people. The prince's party was the last event in a world tour called Disney Dreamers Everywhere, paid for by Prince Fahd. It started in Hong Kong and then moved to Tokyo, California, Florida and then France. Disney spokesman Julien Guedon said it was the first time someone had arranged such an amazing, private world tour. He told Britain's "Daily Telegraph" newspaper that he was not allowed to talk about the prince, although he did say the royal had fun at his three-day party at Euro Disney. He also said the prince helped to design some of the costumes and dance moves for the rare characters.

Sources:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22757564
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10096818/Saudi-Prince-spends-millions-on-closing-off-part-of-Disneyland-for-private-party.html

 

WARM-UPS

1. DISNEY: Students walk around the class and talk to other students about Disney. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

prince / party / Disney / resort / guests / graduation / university / characters / security / world tour / Tokyo / California / Hong Kong / newspaper / costumes / dance moves

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. PARTY: What's best? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

Kind of party

What to do

Who to invite

Graduation

 

 

60th birthday

 

 

10th birthday

 

 

Wedding

 

 

National day

 

 

Housewarming

 

 

4. MICKEY MOUSE: Students A strongly believe Mickey Mouse is better than Snoopy; Students B strongly believe Snoopy is better than Mickey Mouse.  Change partners again and talk about your conversations.



MY e-BOOK
See a sample

5. THEME PARKS: Rank these and share your rankings with your partner. Put the ones you most want to visit at the top. Change partners often and share your rankings.

  • Disney
  • Universal Studios
  • Harry Potter World
  • Hello Kitty
  • Safari World
  • Lego Land
  • Ferrari World
  • Santa Claus Land

6. GRADUATION: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'graduation'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.

 





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

There was a special Disney party in Saudi Arabia.

T / F

b.

A Saudi Arabian prince invited 60 guests to his graduation party.

T / F

c.

Some of the Disney characters at the party made a special appearance.

T / F

d.

No security was needed to protect the prince and his guests.

T / F

e.

The party was part of a world tour of Disney events.

T / F

f.

This kind of world tour happens every year.

T / F

g.

A newspaper gave many details about the prince and his guests.

T / F

h.

The prince helped to design some of the characters' clothes.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

close

a.

organises

2.

area

b.

often

3.

lasted

c.

section

4.

invited

d.

near

5.

usually

e.

permitted

6.

regularly

f.

asked

7.

arranges

g.

normally

8.

allowed

h.

uncommon

9.

design

i.

continued

10.

rare

j.

plan

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

spent close

a.

private parties

2.

His party lasted

b.

many of his friends

3.

He invited

c.

tour

4.

celebrate graduating

d.

to talk about the prince

5.

extra security staff

e.

to $20 million

6.

it regularly arranges

f.

of the costumes

7.

world

g.

from university

8.

he was not allowed

h.

to keep him safe

9.

design some

i.

characters

10.

rare

j.

three days

GAP FILL

A Saudi Arabian prince spent (1) ____________ to $20 million on a party at Euro Disney near Paris. Prince Fahd al-Saud (2) ____________ a large area of the Disney resort for a party for himself and 60 guests. His party (3) ____________ three days between 22-24 May. He invited many of his friends, as well as some big (4) ____________ of Disney. Prince Fahd organised the party to celebrate graduating from university. Park officials told the AFP news agency about the prince's (5) ____________ party. They said there were special, "(6) ____________ Disney characters" that do not usually (7) ____________ in the Disney theme parks. They also said that the prince was one of their biggest customers, so they hired extra security staff to (8) ____________ him safe while he had fun.

 

 

graduation
appear
lasted
close
fans
keep
booked
rare

Euro Disney said it regularly (9) ____________ private parties for companies or people. The prince's party was the last (10) ____________ in a world tour called Disney Dreamers Everywhere, (11) ____________ for by Prince Fahd. It started in Hong Kong and then moved to Tokyo, California, Florida and then France. Disney (12) ____________ Julien Guedon said it was the first time someone had arranged such an (13) ____________, private world tour. He told Britain's "Daily Telegraph" newspaper that he was not (14) ____________ to talk about the prince, although he did say the royal had fun at his three-day party at Euro Disney. He also said the prince (15) ____________ to design some of the (16) ____________ and dance moves for the rare characters.

 

paid
helped
spokesman
arranges
allowed
event
costumes
amazing





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

booked a large area of the Disney resort for a party for himself ______

 

a.  and 16 guests
b.  and 60 guests
c.  and 66 guests
d.  and 600 guests

2)

Prince Fahd organised the party to celebrate ______

 

a.  graduating for university
b.  graduating frame university
c.  graduating from university
d.  graduating form university

3)

They said there were special, ______

 

a.  rare Disney character
b.  rare Disney characterise
c.  rarely Disney characters
d.  rare Disney characters

4)

They also said that the prince was one of ______

 

a.  their biggest customer
b.  their biggest customise
c.  their biggest customers
d.  their biggest custom airs

5)

they hired extra security staff to keep him safe ______

 

a.  while he had fan
b.  while he had fin
c.  while he had funny
d.  while he had fun

6)

it regularly arranges private parties for ______

 

a.  companies or peopled
b.  companies or peoples
c.  companies or people
d.  companies or persons

7)

The prince's party was the last event in a world tour called ______

 

a.  Disney Dreamers Everywhere
b.  Disney Dreamers Everyone
c.  Disney Dreamers Every Time
d.  Disney Dreamers Everything

8)

it was the first time someone had arranged such an amazing, ______

 

a.  private worlds tour
b.  private worldly tour
c.  private worlds' tour
d.  private world tour

9)

he was not allowed to talk ______

 

a.  all about the prince
b.  about the prince
c.  about all the prince
d.  abbot the prince

10)

the prince helped to design some of the costumes ______

 

a.  and dance movers
b.  and dance movies
c.  and dance moves
d.  and dance move

LISTENING – Listen and fill in the gaps

A Saudi Arabian (1) _____________________ $20 million on a party at Euro Disney near Paris. Prince Fahd al-Saud (2) ____________________ of the Disney resort for a party for himself and 60 guests. His party lasted three days between 22-24 May. He (3) ____________________ friends, as well as some big fans of Disney. Prince Fahd organised the party to celebrate (4) ____________________. Park officials told the AFP news agency about the prince's graduation party. They said there were special, "rare Disney characters" that do (5) ____________________ the Disney theme parks. They also said that the prince was one of their biggest customers, so they hired extra security staff to keep him safe (6) ____________________.

Euro Disney said (7) ____________________ private parties for companies or people. The prince's party was (8) ____________________ world tour called Disney Dreamers Everywhere, paid for by Prince Fahd. It started in Hong Kong and then moved to Tokyo, California, Florida and then France. Disney spokesman Julien Guedon said (9) ____________________ someone had arranged such an amazing, private world tour. He told Britain's "Daily Telegraph" newspaper that he was (10) ____________________ about the prince, although he did (11) ____________________ fun at his three-day party at Euro Disney. He also said the prince helped to design (12) ____________________ and dance moves for the rare characters.

 

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

Exactly how much did the prince spend on the party?

2.

How many people did he ask to the party?

3.

How long was the party?

4.

What was the party for?

5.

What/Who did Euro Disney hire?

6.

Who paid for the world tour?

7.

Where did the tour start?

8.

What did Julien Guedon tell a newspaper?

9.

How did the prince enjoy the party?

10.

What did the prince help design?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

Exactly how much did the prince spend on the party?

6.

Who paid for the world tour?

 

a) $20 million
b) $19 million
c) $19.5 million
d) Almost $20 million

 

a) the Walt Disney Company
b) McDonalds
c) the prince
d) a Saudi TV company

2.

How many people did he ask to the party?

7.

Where did the tour start?

 

a) 16
b) 60
c) 66
d) 600

 

a) Hong Kong
b) France
c) Saudi Arabia
d) Florida

3.

How long was the party?

8.

What did Julien Guedon tell a newspaper?

 

a) 2 hours
b) 3 hours
c) 2 days
d) 3 days

 

a) not to report anything about the
    prince
b) some secrets about the prince
c) that he couldn't talk about the prince
d) his life story

4.

What was the party for?

9.

How did the prince enjoy the party?

 

a) to say thank you to Mickey Mouse
b) the 21st anniversary of Euro Disney
c) the prince's graduation
d) the article didn't say

 

a) he said it was the best party ever
b) he had fun
c) he said it was OK
d) he didn't like it

5.

What/Who did Euro Disney hire?

10.

What did the prince help design?

 

a) 10,000 Mickey Mouse lookalikes
b) Lady Gaga
c) a chocolate fondue maker for 10,000
    people
d) extra security staff

 

a) costumes
b) the world tour logo
c) a new rollercoaster ride
d) a new section of Euro Disney

ROLE PLAY

Role  A – Mickey Mouse

You think you are the best cartoon character ever. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with them. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Popeye, Bart Simpson or Superman.

Role  B – Popeye

You think you are the best cartoon character ever. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with them. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Mickey Mouse, Bart Simpson or Superman.

Role  C – Bart Simpson

You think you are the best cartoon character ever. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with them. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Popeye, Mickey Mouse or Superman.

Role  D – Superman

You think you are the best cartoon character ever. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with them. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Popeye, Bart Simpson or Mickey Mouse.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'prince' and 'party'.

prince

party

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • close
  • area
  • big
  • university
  • usually
  • staff
  • people
  • paid
  • first
  • talk
  • royal
  • moves

DISNEY SURVEY

Write five GOOD questions about Disney in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

DISNEY DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'Disney'?

c)

What do you think of the prince's party?

d)

What party would you have for $20 million?

e)

Is a Disney resort a good place for a 3-day party?

f)

What's the best way to celebrate graduation?

g)

Who is the best Disney character?

h)

What is the best Disney movie?

i)

Why do so many people like Disney?

j)

What questions would you like to ask the prince?

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Are the old Disney movies better than the new ones?

c)

Would you like a party at a Disney resort?

d)

What's your favourite theme park?

e)

What do you know about Walt Disney?

f)

What do you think of the prince spending $20 million on a party?

g)

What are the good and bad things about Disney?

h)

What questions would you like to ask Mickey Mouse?

i)

What do you think his answers would be?

j)

Which is better, Pixar or Disney?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

A Saudi Arabian prince spent (1) ____ to $20 million on a party at Euro Disney near Paris. Prince Fahd al-Saud (2) ____ a large area of the Disney resort for a party for himself and 60 guests. His party (3) ____ three days between 22-24 May. He invited many of his friends, as well as some big fans of Disney. Prince Fahd organised the party to celebrate (4) ____ from university. Park officials told the AFP news agency about the prince's graduation party. They said there were special, "rare Disney characters" that do not usually (5) ____ in the Disney theme parks. They also said that the prince was one of their biggest customers, so they hired extra security staff to keep him safe while he had (6) ____.

Euro Disney said it regularly (7) ____ private parties for companies or people. The prince's party was the (8) ____ event in a world tour called Disney Dreamers Everywhere, paid (9) ____ by Prince Fahd. It started in Hong Kong and then moved to Tokyo, California, Florida and then France. Disney spokesman Julien Guedon said it was the first time someone had arranged (10) ____ an amazing, private world tour. He told Britain's "Daily Telegraph" newspaper that he was not allowed to talk about the prince, although he did say the (11) ____ had fun at his three-day party at Euro Disney. He also said the prince helped to design some of the (12) ____ and dance moves for the rare characters.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

closest

(b)

closet

(c)

closed

(d)

close

2.

(a)

chaptered

(b)

paged

(c)

lined

(d)

booked

3.

(a)

wasted

(b)

lasted

(c)

fasted

(d)

hasted

4.

(a)

gradation

(b)

graduate

(c)

graduating

(d)

graduated

5.

(a)

be

(b)

look

(c)

appear

(d)

come

6.

(a)

fun

(b)

funny

(c)

funky

(d)

funnies

7.

(a)

gorges

(b)

arranges

(c)

fragrances

(d)

plagues

8.

(a)

last

(b)

lost

(c)

list

(d)

lest

9.

(a)

from

(b)

for

(c)

of

(d)

at

10.

(a)

much

(b)

so

(c)

such

(d)

many

11.

(a)

loyal

(b)

regal

(c)

royal

(d)

floral

12.

(a)

characters

(b)

invitations

(c)

rides

(d)

costumes

SPELLING

Paragraph 1

1.

He nvteiid many of his friends

2.

Prince Fahd organised the party to lractebee

3.

idnotuaarg party

4.

do not llyuaus appear

5.

so they ehird extra

6.

tsyicrue staff

Paragraph 2

7.

it aelylgrru arranges private parties

8.

world uort

9.

Disney kmpeansso

10.

he was not lwolade to talk

11.

design some of the ctesumso

12.

the rare treacrasch

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

newspaper that he was not allowed to talk about the prince, although he did

(    )

agency about the prince's graduation party. They said there were special, "rare Disney

(    )

a large area of the Disney resort for a party for himself and 60 guests. His party lasted

(    )

customers, so they hired extra security staff to keep him safe while he had fun.

(    )

characters" that do not usually appear in the Disney theme parks. They also said that the prince was one of their biggest

(    )

three days between 22-24 May. He invited many of his friends, as well as some big fans of Disney. Prince Fahd organised

(    )

design some of the costumes and dance moves for the rare characters.

(    )

the party to celebrate graduating from university. Park officials told the AFP news

(    )

Euro Disney said it regularly arranges private parties for companies or people. The prince's party was the last

(    )

say the royal had fun at his three-day party at Euro Disney. He also said the prince helped to

1  )

A Saudi Arabian prince spent close to $20 million on a party at Euro Disney near Paris. Prince Fahd al-Saud booked

(    )

event in a world tour called Disney Dreamers Everywhere, paid for by Prince Fahd. It started

(    )

the first time someone had arranged such an amazing, private world tour. He told Britain's "Daily Telegraph"

(    )

in Hong Kong and then moved to Tokyo, California, Florida and then France. Disney spokesman Julien Guedon said it was

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

Saudi     spent     $20     A     prince     to    million    Arabian    close   .    

2.

Disney    the    of    area    large    a    Booked   party   a    for    resort.    

3.

24     party     days     -     His     three    22    May    lasted    between.    

4.

Fahd    celebrate    organised    graduating    the    party    Prince     to.    

5.

keep     extra     to     safe     hired     staff     him     They     security.    

6.

parties     private     arranges     regularly     it     said     Disney.    

7.

such     world     an     tour     amazing     ,     Arranged     private.    

8.

He     allowed     about     not     talk     prince     was     to     the.    

9.

the   party   at   say   day   fun    did    had     He     three-   royal   his.    

10.

costumes     prince     design     the    The     to    of     helped     some.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A Saudi Arabian prince spent close / closed to $20 million on a party at Euro Disney near Paris. Prince Fahd al-Saud booked / authored a large area of the Disney resort / sort for a party for himself and 60 guests. His party lasted three days between 22-24 May. He invited / invitation many of his friends, as well as some big fans / pans of Disney. Prince Fahd organised the party to celebrate graduated / graduating from university. Park officials / official told the AFP news agency about the prince's graduation party. They said there were special, "rare / rarely Disney characters" that do not usually appear in the Disney theme parks. They also said that the prince was one of their biggest customs / customers, so they hired extra security staff to keep him safe while he had funny / fun.

Euro Disney said it regular / regularly arranges private parties for companies or people. The prince's party was the last / list event in a world tour called Disney Dreamers Everywhere, paid from / for by Prince Fahd. It started in Hong Kong and then / that moved to Tokyo, California, Florida and then France. Disney cartoon / spokesman Julien Guedon said it was the first time someone had arranged such / so an amazing, private world tour. He told Britain's "Daily Telegraph" newspaper that he was not let / allowed to talk about the prince, although / thorough he did say the royal had fun at his three-day party at Euro Disney. He also said the prince helped to resign / design some of the costumes and dance moves / loves for the rare characters.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ S__d_ _r_b__n pr_nc_ sp_nt cl_s_ t_ $20 m_ll__n _n _ p_rty _t __r_ D_sn_y n__r P_r_s. Pr_nc_ F_hd _l-S__d b__k_d _ l_rg_ _r__ _f th_ D_sn_y r_s_rt f_r _ p_rty f_r h_ms_lf _nd 60 g__sts. H_s p_rty l_st_d thr__ d_ys b_tw__n 22-24 M_y. H_ _nv_t_d m_ny _f h_s fr__nds, _s w_ll _s s_m_ b_g f_ns _f D_sn_y. Pr_nc_ F_hd _rg_n_s_d th_ p_rty t_ c_l_br_t_ gr_d__t_ng fr_m _n_v_rs_ty. P_rk _ff_c__ls t_ld th_ _FP n_ws _g_ncy _b__t th_ pr_nc_'s gr_d__t__n p_rty. Th_y s__d th_r_ w_r_ sp_c__l, "r_r_ D_sn_y ch_r_ct_rs" th_t d_ n_t _s__lly _pp__r _n th_ D_sn_y th_m_ p_rks. Th_y _ls_ s__d th_t th_ pr_nc_ w_s _n_ _f th__r b_gg_st c_st_m_rs, s_ th_y h_r_d _xtr_ s_c_r_ty st_ff t_ k__p h_m s_f_ wh_l_ h_ h_d f_n.

__r_ D_sn_y s__d _t r_g_l_rly _rr_ng_s pr_v_t_ p_rt__s f_r c_mp_n__s _r p__pl_. Th_ pr_nc_'s p_rty w_s th_ l_st _v_nt _n _ w_rld t__r c_ll_d D_sn_y Dr__m_rs _v_rywh_r_, p__d f_r by Pr_nc_ F_hd. _t st_rt_d _n H_ng K_ng _nd th_n m_v_d t_ T_ky_, C_l_f_rn__, Fl_r_d_ _nd th_n Fr_nc_. D_sn_y sp_k_sm_n J_l__n G__d_n s__d _t w_s th_ f_rst t_m_ s_m__n_ h_d _rr_ng_d s_ch _n _m_z_ng, pr_v_t_ w_rld t__r. H_ t_ld Br_t__n's "D__ly T_l_gr_ph" n_wsp_p_r th_t h_ w_s n_t _ll_w_d t_ t_lk _b__t th_ pr_nc_, _lth__gh h_ d_d s_y th_ r_y_l h_d f_n _t h_s thr__-d_y p_rty _t __r_ D_sn_y. H_ _ls_ s__d th_ pr_nc_ h_lp_d t_ d_s_gn s_m_ _f th_ c_st_m_s _nd d_nc_ m_v_s f_r th_ r_r_ ch_r_ct_rs.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

a saudi arabian prince spent close to $20 million on a party at euro disney near paris prince fahd al-saud booked a large area of the disney resort for a party for himself and 60 guests his party lasted three days between 22-24 may he invited many of his friends as well as some big fans of disney prince fahd organised the party to celebrate graduating from university park officials told the afp news agency about the prince's graduation party they said there were special "rare disney characters" that do not usually appear in the disney theme parks they also said that the prince was one of their biggest customers so they hired extra security staff to keep him safe while he had fun

euro disney said it regularly arranges private parties for companies or people the prince's party was the last event in a world tour called disney dreamers everywhere paid for by prince fahd it started in hong kong and then moved to tokyo california florida and then france disney spokesman julien guedon said it was the first time someone had arranged such an amazing private world tour he told britain's "daily telegraph" newspaper that he was not allowed to talk about the prince although he did say the royal had fun at his three-day party at euro disney he also said the prince helped to design some of the costumes and dance moves for the rare characters

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

ASaudiArabianprincespentcloseto$20milliononapartyatEuroDisneynearParis.
PrinceFahdal-SaudbookedalargeareaoftheDisneyresortforapartyforhimselfand
60guests.Hispartylastedthreedaysbetween22-24May.Heinvitedmany
ofhisfriends,aswellassomebigfansofDisney.PrinceFahdorganisedthepartyto
celebrategraduatingfromuniversity.ParkofficialstoldtheAFPnewsagencyabout
theprince'sgraduationparty.Theysaidtherewerespecial,"rareDisneycharacters"
thatdonotusuallyappearintheDisneythemeparks.Theyalsosaidthattheprincewas
oneoftheirbiggestcustomers,sotheyhiredextrasecuritystafftokeephimsafewhile
hehadfun.EuroDisneysaiditregularlyarrangesprivatepartiesforcompaniesor
people.Theprince'spartywasthelasteventinaworldtourcalledDisneyDreamers
Everywhere,paidforbyPrinceFahd.ItstartedinHongKongandthenmovedtoTokyo,
California,FloridaandthenFrance.DisneyspokesmanJulienGuedonsaiditwasthe
firsttimesomeonehadarrangedsuchanamazing,privateworldtour.HetoldBritain's
"DailyTelegraph"newspaperthathewasnotallowedtotalkabouttheprince,although
hedidsaytheroyalhadfunathisthree-daypartyatEuroDisney.Healsosaidtheprince
helpedtodesignsomeofthecostumesanddancemovesfortherarecharacters.





FREE WRITING

Write about Disney for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

The Disney characters are the best in the world and are good for kids.   Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about Disney. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. DISNEY: Make a poster about the different Disney theme parks around the world. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. MICKEY MOUSE: Write a magazine article about Mickey Mouse. Include imaginary interviews with someone who likes this character and someone who doesn't.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to the boss of Disney. Ask him/her three questions about Disney. Give him/her three of your opinions on it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

T

f

F

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

close

a.

near

2.

area

b.

section

3.

lasted

c.

continued

4.

invited

d.

asked

5.

usually

e.

normally

6.

regularly

f.

often

7.

arranges

g.

organises

8.

allowed

h.

permitted

9.

design

i.

plan

10.

rare

j.

uncommon

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Close to $20 million

2.

60

3.

3 days

4.

The prince's graduation

5.

Extra security staff

6.

Prince Fahd

7.

Hong Kong

8.

That he couldn't talk about the prince

9.

He had fun

10.

Costumes

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

d

2.

b

3.

d

4.

c

5.

d

6.

c

7.

a

8.

c

9.

b

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy