My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
My 1,000
Ideas
e-Book
 
 
 
 LEVEL 3  PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


 See also...
   Level 0
   Level 1
   Level 2


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson

* MP3 (British)

* MP3 (N. America)

* MP3 (20 Qs)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Read
    (3 speeds)

* Jumble 1

* Jumble 2

* No spaces

* Text jumble

* QUIZ 

* Gap-fill

* The/An/A Gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Initials

* Initials only

* No letters

* Blank letters

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

Superman & Batman to be in same movie (23rd July, 2013)

Superman and Batman will be in the same film together for the first time ever. The movie will be in cinemas in the summer of 2015. Zack Snyder, the director of the latest Superman movie "Man Of Steel," told reporters the news on Saturday. He said many fans of the two superheroes would be happy that the two characters are going to team up. Henry Cavill, who starred in "Man Of Steel," will play Superman again in the new film. The producers don't yet know which actor will play Batman. Moviegoers are expecting an action-packed adventure that will be like no other superhero film. Mr Snyder said he could not give away any secrets about the story because the script hasn't been written yet.


 

The movie company Warner Bros. hopes the Superman-Batman duo will be as successful as the 2012 film "The Avengers". That movie made $1.5 billion worldwide and successfully brought together the main characters owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the owners of Superman and Batman) have spent many years trying to agree to the new film. Snyder told reporters just how great he thought the new movie would be, saying: "Let's face it, it's beyond mythological to have Superman and our new Batman facing off, since they are the greatest superheroes in the world." However, some fans are worried about the new movie. They think the story needs to be extra-special to be successful.

Try Level 0, Level 1 or Level 2

Sources:
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23394229
http://herocomplex.latimes.com/movies/comic-con-2013-superman-batman-movie-will-follow-man-of-steel/#/0
http://www.guardian.co.uk/film/2013/jul/21/batman-superman-comic-con-man-of-steel



 

WARM-UPS

1. SUPERHEROES: Students walk around the class and talk to other students about superheroes. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

Superman / Batman / the first time / the latest / team up / actor / adventure / script / movie company / successful / worldwide / characters / superheroes / mythical

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. HEROES: Who are yours? Complete this table and share what you wrote with your partner(s). Change partners often.

 

Who?

Why?

Family

 

 

Friend

 

 

Sports

 

 

Business

 

 

Historical

 

 

Fictional

 

 

4. SUPERMAN: Students A strongly believe Superman is better than Batman; Students B strongly believe Batman is better.  Change partners again and talk about your conversations.



MY e-BOOK
See a sample

5. CHARACTERS: Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • Superman
  • Catwoman
  • Batman
  • Bubbles (PowerPuff Girl)
  • Iron Man
  • Wonder Woman
  • Spiderman
  • Kim Possible

6. MOVIE: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'movie'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Two superheroes will appear in the same film for only the second time.

T / F

b.

We can see the movie in cinemas in 2014.

T / F

c.

The actor to play Superman also played Superman in "Man Of Steel".

T / F

d.

The script for the movie will be written later.

T / F

e.

The movie "The Avengers" made $1.5 billion in the USA.

T / F

f.

DC Comics owns the characters Superman and Batman.

T / F

g.

A director said Superman and Batman are based on ancient myths.

T / F

h.

Some fans are worried about the story for the new movie.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

ever

a.

looking for

2.

team up

b.

reveal

3.

expecting

c.

concerned

4.

give away

d.

greater than

5.

script

e.

in history

6.

duo

f.

united

7.

worldwide

g.

screenplay

8.

brought together

h.

globally

9.

beyond

i.

pair

10.

worried

j.

work together

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

together for the

a.

$1.5 billion worldwide

2.

two characters are

b.

secrets about the story

3.

Moviegoers are expecting an action-

c.

face it

4.

he could not give away any

d.

special to be successful

5.

the script hasn't

e.

first time ever

6.

That movie made

f.

going to team up

7.

spent many years

g.

been written yet

8.

Let's

h.

mythological

9.

it's beyond

i.

packed adventure

10.

the story needs to be extra-

j.

trying to agree





 

GAP FILL

Superman and Batman will be in the same film (1) ____________ for the first time ever. The movie will be in cinemas in the summer of 2015. Zack Snyder, the director of the (2) ____________ Superman movie "Man Of Steel," told reporters the news on Saturday. He said many (3) ____________ of the two superheroes would be happy that the two characters are going to (4) ____________ up. Henry Cavill, who starred in "Man Of Steel," will (5) ____________ Superman again in the new film. The producers don't yet know which actor will play Batman. Moviegoers are (6) ____________ an action-packed adventure that will be like no other superhero film. Mr Snyder said he could not give away any (7) ____________ about the story because the script hasn't been written (8) ____________.

 

 

expecting
secrets
fans
yet
together
team
latest
play

The movie company Warner Bros. (9) ____________ the Superman-Batman duo will be as successful as the 2012 film "The Avengers". That movie made $1.5 billion (10) ____________ and successfully brought together the main characters owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the (11) ____________ of Superman and Batman) have spent many years trying to (12) ____________ to the new film. Snyder told reporters just how great he thought the new movie would be, saying: "Let's face it, it's (13) ____________ mythological to have Superman and our new Batman facing off, since they are the greatest superheroes in the world." However, some fans are (14) ____________ about the new movie. They think the (15) ____________ needs to be extra-(16) ____________ to be successful.

 

owners
agree
worldwide
story
worried
hopes
special
beyond





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

Superman and Batman will be in the same film together for the ______

 

a.  first time even
b.  first time never
c.  first times ever
d.  first time ever

2)

happy that the two characters are going ______

 

a.  to tea map
b.  to tee map
c.  to team app
d.  to team up

3)

The producers don't yet know which actor ______

 

a.  will ploy Batman
b.  will ply Batman
c.  will play Batman
d.  will prey Batman

4)

Mr Snyder said he could not give ______

 

a.  away any secrets
b.  away any secret
c.  away any secretive
d.  away any secreted

5)

the script hasn't ______

 

a.  been writing yet
b.  been wrote yet
c.  been written yet
d.  been writes yet

6)

That movie made $1.5 ______

 

a.  million worldwide
b.  billion worldwide
c.  trillion worldwide
d.  quadrillion worldwide

7)

brought together the main ______ Marvel Comics

 

a.  characters owned buy
b.  characters owned bye
c.  characters owned by
d.  characters owned buyer

8)

spent many years trying ______ the new film

 

a.  too agree to
b.  to agree to
c.  two agree to
d.  to agree too

9)

it's beyond mythological to have Superman and our new ______

 

a.  Batman face in off
b.  Batman face off
c.  Batman faced off
d.  Batman facing off

10)

They think the story needs to be extra-special ______

 

a.  to be successfully
b.  to be full of success
c.  to be success-filled
d.  to be successful

LISTENING – Listen and fill in the gaps

Superman and Batman (1) ______________________ film together for the first time ever. The movie will be in cinemas in the summer of 2015. Zack Snyder, the (2) ______________________ Superman movie "Man Of Steel," told reporters the news on Saturday. He said many fans of the two superheroes would be happy that the two characters (3) ______________________. Henry Cavill, who starred in "Man Of Steel," will play Superman again in the new film. The producers (4) ______________________ actor will play Batman. Moviegoers are expecting (5) ______________________ adventure that will be like no other superhero film. Mr Snyder said he could not give away any secrets about the story because the script (6) ______________________.

The movie company Warner Bros. hopes the Superman-Batman duo will be (7) ___________________ 2012 film "The Avengers". That movie made $1.5 billion worldwide and successfully (8) ___________________ main characters owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the owners of Superman and Batman) have spent many (9) ___________________ to the new film. Snyder told reporters just how great he thought the new movie would be, saying: "(10) ___________________ beyond mythological to have Superman and our new Batman facing off, (11) ___________________ greatest superheroes in the world." However, some fans are worried about the new movie. They think the story (12) ___________________-special to be successful.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

How many times have Superman and Batman been in the same film?

2.

When will the movie be released?

3.

What movie did Zack Snyder direct?

4.

Which actor will play Batman?

5.

Why are there no secrets about the story?

6.

How much money did "The Avengers" make?

7.

Who owns Superman and Batman?

8.

What has taken many years to do?

9.

Who is worried about the new movie?

10.

What do some fans think about the story?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

How many times have Superman and Batman been in the same film?

6.

How much money did "The Avengers" make?

 

a) four
b) one
c) none
d) three

 

a) $150,000,000
b) $1,500,000,000
c) 15,000,000
d) 150,000,000,000,000

2.

When will the movie be released?

7.

Who owns Superman and Batman?

 

a) 2015 (in the summer)
b) the spring of 2014
c) fall 2015
d) for Christmas 2014

 

a) Disney
b) Marvel Comics
c) Warner Bros
d) DC Comics

3.

What movie did Zack Snyder direct?

8.

What has taken many years to do?

 

a) "Iron Man"
b) "Man Of Gold"
c) "Superman 7"
d) "Man Of Steel"

 

a) decide which superheroes
b) agree on the film
c) agree on a story
d) get Zack Snyder to direct

4.

Which actor will play Batman?

9.

Who is worried about the new movie?

 

a) Christian Bale
b) no one knows
c) Brad Pitt
d) Johnny Depp

 

a) some fans
b) Zack Snyder
c) Warner Bros.
d) Marvel Comics

5.

Why are there no secrets about the story?

10.

What do some fans think about the story?

 

a) the script is locked away
b) only one person knows the story
c) there's no screenplay
d) everybody already knows everything

 

a) it will never work
b) Superman must kill Batman
c) it needs more superheroes
d) it needs to be extra-special

ROLE PLAY

Role  A – Superman

You think Superman is the biggest hero. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their heroes. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Batman, Spiderman or James Bond (007).

Role  B – Batman

You think Batman is the biggest hero. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their heroes. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Superman, Spiderman or James Bond (007).

Role  C – Spiderman

You think Spiderman is the biggest hero. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their heroes. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Batman, Superman or James Bond (007).

Role  D – James Bond (007)

You think James Bond (007) is the biggest hero. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their heroes. Also, tell the others which is the worst of these (and why): Batman, Spiderman or Superman.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'super' and 'hero'.

super

hero

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • ever
  • summer
  • news
  • play
  • packed
  • script
  • duo
  • owned
  • spent
  • face
  • greatest
  • extra

SUPERHEROES SURVEY

Write five GOOD questions about superheroes in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

SUPERHEROES DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'superhero'?

c)

Who's better, Superman or Batman?

d)

Who is the greatest superhero ever?

e)

Do you prefer the superheroes from your culture of those from the US?

f)

Will you watch the new movie?

g)

What might the story be about?

h)

Are there enough superhero movies?

i)

Do studios make superhero movies for money or to be creative?

j)

What questions would you like to ask Batman?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

What's the best superhero movie ever?

c)

Which superhero would you like to be?

d)

Who is your superhero?

e)

Do you think the new movie will be among the best superhero movies?

f)

What message do superheroes give to children?

g)

What name would you give to the new movie?

h)

Why are some fans worried?

i)

If you wrote the script, what would happen at the end?

j)

What questions would you like to ask Superman?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

Superman and Batman will be in the (1) ____ film together for the first time ever. The movie will be in cinemas in the summer of 2015. Zack Snyder, the director of the (2) ____ Superman movie "Man Of Steel," told reporters the news on Saturday. He said many fans of the two superheroes would be happy that the two characters are going to (3) ____ up. Henry Cavill, who (4) ____ in "Man Of Steel," will play Superman again in the new film. The producers don't yet know which actor will play Batman. Moviegoers are expecting an action-(5) ____ adventure that will be like no other superhero film. Mr Snyder said he could not give away any secrets about the story because the script hasn't been (6) ____ yet.

The movie company Warner Bros. hopes the Superman-Batman (7) ____ will be as successful as the 2012 film "The Avengers". That movie (8) ____ $1.5 billion worldwide and successfully brought together the main characters owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the owners of Superman and Batman) have spent many years (9) ____ to agree to the new film. Snyder told reporters (10) ____ how great he thought the new movie would be, saying: "Let's face it, it's beyond mythological to have Superman and our new Batman facing (11) ____, since they are the greatest superheroes in the world." However, some fans are worried about the new movie. They think the story needs to be (12) ____-special to be successful.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

biggest

(b)

new

(c)

similar

(d)

same

2.

(a)

lasting

(b)

late

(c)

least

(d)

latest

3.

(a)

club

(b)

team

(c)

group

(d)

crew

4.

(a)

marred

(b)

starring

(c)

starred

(d)

marring

5.

(a)

crowded

(b)

jammed

(c)

packed

(d)

squashed

6.

(a)

written

(b)

writing

(c)

wrote

(d)

writes

7.

(a)

trio

(b)

duo

(c)

neo

(d)

bio

8.

(a)

made

(b)

did

(c)

had

(d)

gave

9.

(a)

tries

(b)

trying

(c)

tried

(d)

trial

10.

(a)

justly

(b)

justify

(c)

just

(d)

justice

11.

(a)

on

(b)

up

(c)

off

(d)

down

12.

(a)

plus

(b)

increased

(c)

more

(d)

extra

SPELLING

Paragraph 1

1.

the drrctoie of the latest Superman movie

2.

two uerphreeoss

3.

the two acstrhecra are going to team up

4.

expecting an action-packed vauerdtne

5.

he could not give away any ertscse

6.

the iprsct hasn't been written yet

Paragraph 2

7.

will be as uclsesufsc

8.

That movie made $1.5 bliolin worldwide

9.

oruhtgb together

10.

trying to agere

11.

it's beyond ocimaolyltgh

12.

the story needs to be rtxae-psiclea

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

about the new movie. They think the story needs to be extra-special to be successful.

(    )

"Let's face it, it's beyond mythological to have Superman and our new Batman facing

(    )

2012 film "The Avengers". That movie made $1.5 billion worldwide and successfully brought together the main

(    )

years trying to agree to the new film. Snyder told reporters just how great he thought the new movie would be, saying:

(    )

Superman again in the new film. The producers don't yet know which actor will play Batman. Moviegoers are

(    )

expecting an action-packed adventure that will be like no other superhero film. Mr Snyder said he could not give

(    )

The movie company Warner Bros. hopes the Superman-Batman duo will be as successful as the

1  )

Superman and Batman will be in the same film together for the first time ever. The movie will be in cinemas in the

(    )

reporters the news on Saturday. He said many fans of the two superheroes would be

(    )

off, since they are the greatest superheroes in the world." However, some fans are worried

(    )

happy that the two characters are going to team up. Henry Cavill, who starred in "Man Of Steel," will play

(    )

summer of 2015. Zack Snyder, the director of the latest Superman movie "Man Of Steel," told

(    )

characters owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the owners of Superman and Batman) have spent many

(    )

away any secrets about the story because the script hasn't been written yet.

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

2015    of   summer   the   in   cinemas    in    be    will    movie     The.    

2.

up    Happy    that    the    two    characters    are    going    to    team.    

3.

actor    Batman    don't    which    play    Producers    know    will    yet.    

4.

an     action     Moviegoers    -    are    packed    expecting    adventure.    

5.

give    away    any    secrets    about    the    story    He    could     not.    

6.

-     will     successful     Superman     duo     as     The     Batman    be.    

7.

film     years     agree    new    many     to    the    Spent    trying     to.

8.

Let's     mythological     beyond     it's     ,     it     face.    

9.

fans    are    worried    about    the    new   movie   However   ,   some.

10.

needs     story     The    successful     be    to    extra-special     be    to.   

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

Superman and Batman will be in the similar / same film together for the first time ever. The movie will be in / on cinemas in the summer of 2015. Zack Snyder, the director of the latest / lately Superman movie "Man Of Steel," told reporters the news on Saturday. He said many fans of the two superheroes would be happy that the two characters are going to club / team up. Henry Cavill, who starred / star in "Man Of Steel," will play Superman again in the new film. The producers don't yet know who / which actor will play / role Batman. Moviegoers are expected / expecting an action-packed adventure that will be like no other / another superhero film. Mr Snyder said he could not give away any secrets about the story because the script hasn't been writing / written yet.

The movie company Warner Bros. hopes the Superman-Batman duet / duo will be as successful as / was the 2012 film "The Avengers". That movie made / did $1.5 billion worldwide and successfully bought / brought together the main characters owning / owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the owners of Superman and Batman) have spent much / many years trying to agree / agreement to the new film. Snyder told reporters just how great he thought the new movie would be, saying: "Let's face it, it's beyond mythological / ecological to have Superman and our new Batman facing off, since they are the greatest superheroes in the world." However, some fans are worried around / about the new movie. They think the story needs to be extra-special to be success / successful.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

S_p_rm_n _nd B_tm_n w_ll b_ _n th_ s_m_ f_lm t_g_th_r f_r th_ f_rst t_m_ _v_r. Th_ m_v__ w_ll b_ _n c_n_m_s _n th_ s_mm_r _f 2015. Z_ck Snyd_r, th_ d_r_ct_r _f th_ l_t_st S_p_rm_n m_v__ "M_n _f St__l," t_ld r_p_rt_rs th_ n_ws _n S_t_rd_y. H_ s__d m_ny f_ns _f th_ tw_ s_p_rh_r__s w__ld b_ h_ppy th_t th_ tw_ ch_r_ct_rs _r_ g__ng t_ t__m _p. H_nry C_v_ll, wh_ st_rr_d _n "M_n _f St__l," w_ll pl_y S_p_rm_n _g__n _n th_ n_w f_lm. Th_ pr_d_c_rs d_n't y_t kn_w wh_ch _ct_r w_ll pl_y B_tm_n. M_v__g__rs _r_ _xp_ct_ng _n _ct__n-p_ck_d _dv_nt_r_ th_t w_ll b_ l_k_ n_ _th_r s_p_rh_r_ f_lm. Mr Snyd_r s__d h_ c__ld n_t g_v_ _w_y _ny s_cr_ts _b__t th_ st_ry b_c__s_ th_ scr_pt h_sn't b__n wr_tt_n y_t.

Th_ m_v__ c_mp_ny W_rn_r Br_s. h_p_s th_ S_p_rm_n-B_tm_n d__ w_ll b_ _s s_cc_ssf_l _s th_ 2012 f_lm "Th_ _v_ng_rs". Th_t m_v__ m_d_ $1.5 b_ll__n w_rldw_d_ _nd s_cc_ssf_lly br__ght t_g_th_r th_ m__n ch_r_ct_rs _wn_d by M_rv_l C_m_cs. W_rn_r Br_s. _nd DC C_m_cs (th_ _wn_rs _f S_p_rm_n _nd B_tm_n) h_v_ sp_nt m_ny y__rs try_ng t_ _gr__ t_ th_ n_w f_lm. Snyd_r t_ld r_p_rt_rs j_st h_w gr__t h_ th__ght th_ n_w m_v__ w__ld b_, s_y_ng: "L_t's f_c_ _t, _t's b_y_nd myth_l_g_c_l t_ h_v_ S_p_rm_n _nd __r n_w B_tm_n f_c_ng _ff, s_nc_ th_y _r_ th_ gr__t_st s_p_rh_r__s _n th_ w_rld." H_w_v_r, s_m_ f_ns _r_ w_rr__d _b__t th_ n_w m_v__. Th_y th_nk th_ st_ry n__ds t_ b_ _xtr_-sp_c__l t_ b_ s_cc_ssf_l.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

superman and batman will be in the same film together for the first time ever the movie will be in cinemas in the summer of 2015 zack snyder the director of the latest superman movie "man of steel" told reporters the news on saturday he said many fans of the two superheroes would be happy that the two characters are going to team up henry cavill who starred in "man of steel" will play superman again in the new film the producers don't yet know which actor will play batman moviegoers are expecting an action-packed adventure that will be like no other superhero film mr snyder said he could not give away any secrets about the story because the script hasn't been written yet

the movie company warner bros hopes the superman-batman duo will be as successful as the 2012 film "the avengers" that movie made $15 billion worldwide and successfully brought together the main characters owned by marvel comics warner bros and dc comics (the owners of superman and batman) have spent many years trying to agree to the new film snyder told reporters just how great he thought the new movie would be saying "let's face it it's beyond mythological to have superman and our new batman facing off since they are the greatest superheroes in the world" however some fans are worried about the new movie they think the story needs to be extra-special to be successful

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

SupermanandBatmanwillbeinthesamefilmtogetherforthefirsttimeever.Th
emoviewillbeincinemasinthesummerof2015.ZackSnyder,thedirectorofthe
latestSupermanmovie"ManOfSteel,"toldreportersthenewsonSaturday.He
saidmanyfansofthetwosuperheroeswouldbehappythatthetwocharactersar
egoingtoteamup.HenryCavill,whostarredin"ManOfSteel,"willplaySuperma
nagaininthenewfilm.Theproducersdon'tyetknowwhichactorwillplayBatma
n.Moviegoersareexpectinganaction-packedadventurethatwillbeliken
oothersuperherofilm.MrSnydersaidhecouldnotgiveawayanysecretsaboutt
hestorybecausethescripthasn'tbeenwrittenyet.ThemoviecompanyWarner
Bros.hopestheSupermanBatmanduowillbeassuccessfulasthe2012film"Th
eAvengers".Thatmoviemade$1.5billionworldwideandsuccessfullybroughtt
ogetherthemaincharactersownedbyMarvelComics.WarnerBros.andDCCo
mics(theownersofSupermanandBatman)havespentmanyyearstryingtoagr
eetothenewfilm.Snydertoldreportersjusthowgreathethoughtthenewmovie
wouldbe,saying:"Let'sfaceit,it'sbeyondmythologicaltohaveSupermanand
ournewBatmanfacingoff,sincetheyarethegreatestsuperheroesintheworld.
"However,somefansareworriedaboutthenewmovie.Theythinkthestorynee
dstobeextra-specialtobesuccessful.





FREE WRITING

Write about superheroes for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Compare and contrast Superman and Batman.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about superheroes. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. BATMAN & SUPERMAN: Make a poster about these two superheroes. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BEST?: Write a magazine article about Superman and Batman. Include imaginary interviews with them. Ask them who they think is stronger.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to Superman and Batman. Ask them three questions about being superheroes. Tell them three things they have to do to save our world. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

F

c

T

d

T

e

F

f

T

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

ever

a.

in history

2.

team up

b.

work together

3.

expecting

c.

looking for

4.

give away

d.

reveal

5.

script

e.

screenplay

6.

duo

f.

pair

7.

worldwide

g.

globally

8.

brought together

h.

united

9.

beyond

i.

greater than

10.

worried

j.

concerned

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

None

2.

The summer of 2015

3.

"Man Of Steel"

4.

No one knows

5.

The script hasn't been written yet

6.

$1.5 billion

7.

DC Comics

8.

For Warner Bros. and DC Comics to agree to the new film

9.

Some fans

10.

It needs to be extra-special

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

d

4.

b

5.

c

6.

d

7.

b

8.

d

9.

a

10.

d

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy