The Reading / Listening - Level 3

The online shopping giant Amazon has entered the grocery delivery business in the UK. Its new service is called Amazon Pantry. A traditional pantry is a small room or cupboard in a house where people put food, plates and cutlery. Amazon's new product will provide customers with a next-day delivery service of groceries. It will mean there will be a lot of competition for the UK's traditional supermarkets. Amazon Pantry customers will be able to select from more than 4,000 goods ranging from food and drinks to health and beauty products. Customers will not be able to buy fresh fruit and vegetables yet. A new service for this called Amazon Fresh is in the planning stage and will be available later.



UK shoppers may not be all rushing to use Amazon's new grocery delivery service. There is a charge. All customers must already be members of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which costs $120 a year. They will also have to pay a delivery charge of $4.50 for the first 20kg of shopping. Amazon Pantry spokeswoman Helene Parthenay said she thought people would like the convenience of the service. She said it would, "take the heavy lifting out of replenishing the basics and store cupboard essentials that people need every day." She added: "We are always looking to innovate on behalf of our customers and find ways to save them time and money."

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.dailyrecord.co.uk/news/science-technology/amazon-launches-next-day-grocery-6827450
  • http://www.thenewsindependent.com/amazon-poses-threats-to-top-uk-supermarkets/6279/
  • http://nysepost.com/amazon-launches-grocery-delivery-service-pantry-42053


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. GROCERIES: Students walk around the class and talk to other students about groceries. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

online / shopping / giant / traditional / customers / delivery / beauty products / fresh / grocery / members / express / charge / convenience / basics / essentials / save money

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. ONLINE SHOPPING: What are the pros and cons of buying these things online? Complete this table with your partner(s). Change partners and share what you wrote.

 

Pros

Cons

Beauty products

 

 

Books

 

 

Music

 

 

Car

 

 

Fruit

 

 

Airplane tickets

 

 

4. ONLINE: Students A strongly believe shopping online is better than going to shops; Students B strongly believe the opposite.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. BASICS: Rank these grocery basics with your partner. Put the most important at the top. Change partners often and share your rankings.

  • toothpaste

  • chocolate

  • milk

  • bread

  • water

  • washing powder

  • fruit

  • coffee

6. DELIVERY: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "delivery". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Amazon's new delivery service is called Deliver.

T / F

b.

A pantry is a small room where people keep their food and plates.

T / F

c.

Amazon's new service will offer same-day delivery.

T / F

d.

Customers will be able to order from 4,000 different beauty products.

T / F

e.

The article says UK shoppers will be rushing to use the service.

T / F

f.

It costs $4.50 to have a 20kg box of groceries delivered.

T / F

g.

Amazon's new service will mean people have to do less heavy lifting.

T / F

h.

Amazon said it is always looking for ways to make more money.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

entered

a.

hurrying

2.

traditional

b.

supply

3.

provide

c.

ready for use

4.

select

d.

refilling

5.

available

e.

joined

6.

rushing

f.

fee

7.

charge

g.

ease of use

8.

convenience

h.

customary

9.

replenishing

i.

original

10.

innovative

j.

choose

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

The online shopping

a.

and cutlery

2.

where people put food, plates

b.

time and money

3.

select from

c.

need every day

4.

ranging from food and drinks to health

d.

stage

5.

Amazon Fresh is in the planning

e.

behalf of our customers

6.

Amazon's express

f.

more than 4,000 goods

7.

pay a delivery

g.

and beauty products

8.

essentials that people

h.

charge of $4.50

9.

innovate on

i.

delivery service

10.

find ways to save them

j.

giant Amazon





GAP FILL

The online shopping (1) ____________ Amazon has entered the grocery delivery (2) ____________ in the UK. Its new service is called Amazon Pantry. A traditional pantry is a small room or (3) ____________ in a house where people put food, plates and (4) ____________. Amazon's new product will provide customers with a next-day delivery service of groceries. It will (5) ____________ there will be a lot of competition for the UK's traditional supermarkets. Amazon Pantry customers will be able to select from more than 4,000 goods (6) ____________ from food and drinks to health and beauty (7) ____________. Customers will not be able to buy fresh fruit and vegetables yet. A new service for this called Amazon Fresh is in the planning (8) ____________ and will be available later.

 

 

cutlery
business
mean
products
cupboard
stage
giant
ranging

UK shoppers may not be all (9) ____________ to use Amazon's new grocery delivery service. There is a (10) ____________. All customers must already be members of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which (11) ____________ $120 a year. They will also have to (12) ____________ a delivery charge of $4.50 for the first 20kg of shopping. Amazon Pantry spokeswoman Helene Parthenay said she thought people would like the (13) ____________ of the service. She said it would, "take the heavy lifting out of replenishing the (14) ____________ and store cupboard essentials that people need every day." She added: "We are always looking to (15) ____________ on behalf of our customers and find ways to save them (16) ____________ and money."

 

convenience
costs
charge
innovate
rushing
pay
time
basics

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

The online shopping giant Amazon has entered the grocery ______

 

a.  delivering business
b.  deliveries business
c.  delivered business
d.  delivery business

2)

a small room or cupboard in a house where people put food, ______

 

a.  platelets and arteries
b.  plates and cutlery
c.  places and cutlery
d.  plates and cutting

3)

Amazon Pantry customers will be able to select from more ______

 

a.  than 4,000 goodness
b.  than 4,000 foods
c.  than 4,000 goods
d.  than 4,000 goads

4)

Customers will not be able to buy fresh fruit and ______

 

a.  vegetables wet
b.  vegetables bet
c.  vegetables let
d.  vegetables yet

5)

A new service for this called Amazon Fresh is in the planning stage and will ______

 

a.  be available latter
b.  be available later
c.  be available late are
d.  be available lay tar

6)

be members of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which ______

 

a.  costs $120 a year
b.  costs $120 per year
c.  costs $120 each year
d.  costs $120 the year

7)

They will also have to pay a delivery charge of $4.50 for the first ______

 

a.  20kg for shopping
b.  20kg off shopping
c.  20kg from shopping
d.  20kg of shopping

8)

Helene Parthenay said she thought people would like the convenience ______

 

a.  of the serviced
b.  of the service
c.  of the services
d.  of the sir vice

9)

replenishing the basics and store cupboard essentials that people ______

 

a.  need every daily
b.  need every day
c.  need every days
d.  needs every day

10)

We are always looking to innovate on ______ customers

 

a.  the half of our
b.  behave of our
c.  beef half of our
d.  behalf of our

LISTENING – Listen and fill in the gaps

The online shopping giant Amazon (1) ___________________ grocery delivery business in the UK. Its new service is called Amazon Pantry. A traditional pantry is a small room or cupboard in a house where people put food, (2) ___________________. Amazon's new product will provide customers with a next-day delivery service of groceries. It will mean there (3) ___________________ competition for the UK's traditional supermarkets. Amazon Pantry customers (4) ___________________ select from more than 4,000 goods ranging from food and drinks to health and beauty products. Customers will not be able to buy                                    (5) ___________________ vegetables yet. A new service for this called Amazon Fresh is in the planning stage and will (6) ___________________.

UK shoppers may not (7) ___________________ to use Amazon's new grocery delivery service. There is a charge. All customers must already be members of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which costs $120 a year. They will also (8) ___________________ delivery charge of $4.50 for the first 20kg of shopping. Amazon Pantry spokeswoman Helene Parthenay said she thought people (9) ___________________ convenience of the service. She said it would, "take the heavy (10) _________________ replenishing the basics and store cupboard essentials that people need every day." She added: "We are always looking (11) ___________________ behalf of our customers and find ways (12) ___________________ time and money."





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What is the name of Amazon's new grocery delivery service?

2.

What do people put in a pantry besides food and plates?

3.

For whom will Amazon provide a lot of competition?

4.

How many goods will Amazon customers be able to choose from?

5.

What will Amazon customers be able to buy later?

6.

What will UK shoppers not be doing regarding Amazon's new service?

7.

What quantity of groceries can you get for a $4.50 delivery charge?

8.

What did a spokeswoman say customers would like about the service?

9.

What kind of lifting would Amazon customers no longer need to do?

10.

What is Amazon trying to save customers?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What is the name of Amazon's new grocery delivery service?

6.

What will UK shoppers not be doing regarding Amazon's new service?

 

a) Delivery
b) Cutlery
c) Pantry
d) Grocery

 

a) joining
b) rushing
c) saving
d) competing

2.

What do people put in a pantry besides food and plates?

7.

What quantity of groceries can you get for a $4.50 delivery charge?

 

a) cutlery
b) cutlets
c) cuttings
d) cuttle

 

a) 20kg
b) 25kg
c) 30kg
d) 35kg

3.

For whom will Amazon provide a lot of competition?

8.

What did a spokeswoman say customers would like about the service?

 

a) UK supermarkets
b) eBay
c) small grocery shops
d) Nestle

 

a) the quality
b) the prices
c) the convenience
d) the website

4.

How many goods will Amazon customers be able to choose from?

9.

What kind of lifting would Amazon customers no longer need to do?

 

a) 3,500
b) 4,000
c) 4,500
d) 5,000

 

a) manual
b) rice and potatoes
c) automatic
d) heavy

5.

What will Amazon customers be able to buy later?

10.

What is Amazon trying to save customers?

 

a) stocks and shares
b) dessert
c) coffee
d) fresh fruit and vegetables

 

a) time and money
b) coupons
c) petrol
d) calories

ROLE PLAY

Role  A – Toothpaste

You think toothpaste is the most important grocery item. Tell the others three reasons why. Tell them why their things are unnecessary. Also, tell the others which is the least important of these (and why): chocolate, fruit or bread.

Role  B – Chocolate

You think chocolate is the most important grocery item. Tell the others three reasons why. Tell them why their things are unnecessary. Also, tell the others which is the least important of these (and why): toothpaste, fruit or bread.

Role  C – Fruit

You think fruit is the most important grocery item. Tell the others three reasons why. Tell them why their things are unnecessary. Also, tell the others which is the least important of these (and why): chocolate, toothpaste or bread.

Role  D – Bread

You think bread is the most important grocery item. Tell the others three reasons why. Tell them why their things are unnecessary. Also, tell the others which is the least important of these (and why):  chocolate, fruit or toothpaste.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'shopping' and 'market'.

shopping

market

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • giant
  • room
  • provide
  • select
  • fresh
  • stage
  • shoppers
  • members
  • pay
  • convenience
  • heavy
  • time

GROCERIES SURVEY

Write five GOOD questions about groceries in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

GROCERIES DISCUSSION

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'groceries'?

3)

What do you think of grocery shopping?

4)

Do you have any grocery shopping habits?

5)

What is your favourite grocery store, and why?

6)

What do you think of shopping online for groceries?

7)

Which is better, going to a grocery store, or shopping online?

8)

Would you use Amazon Pantry?

9)

Would you buy fresh fruit and vegetables from Amazon?

10)

Is Amazon taking over the world of shopping?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

What do you think about the online giant Amazon?

13)

What do you think of the charges for Amazon Pantry?

14)

What grocery items might it be better to buy online?

15)

What are the good and bad things about grocery shopping?

16)

How convenient do you think Amazon Pantry might be?

17)

How could real grocery stores be better?

18)

Is grocery shopping too difficult and too heavy?

19)

How could stores save customers more money?

20)

What questions would you like to ask the boss of Amazon?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

The online shopping giant Amazon has (1) ____ the grocery delivery business in the UK. Its new service is called Amazon Pantry. A traditional pantry is a small room or cupboard in a house where people put food, plates and (2) ____. Amazon's new product will provide customers with a next-day delivery service of groceries. It will (3) ____ there will be a lot of competition for the UK's traditional supermarkets. Amazon Pantry customers will be able to select (4) ____ more than 4,000 goods (5) ____ from food and drinks to health and beauty products. Customers will not be able to buy fresh fruit and vegetables yet. A new service for this called Amazon Fresh is in the (6) ____ stage and will be available later.

UK shoppers may not be (7) ____ rushing to use Amazon's new grocery delivery service. There is a charge. All customers must already be (8) ____ of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which costs $120 a year. They will also have to pay a delivery (9) ____ of $4.50 for the first 20kg of shopping. Amazon Pantry spokeswoman Helene Parthenay said she thought people would like the  (10) ____ of the service. She said it would, "take the heavy lifting out of replenishing the (11) ____ and store cupboard essentials that people need every day." She added: "We are always looking to innovate (12) ____ behalf of our customers and find ways to save them time and money."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

entering

(b)

entered

(c)

enters

(d)

enter

2.

(a)

archery

(b)

cutlery

(c)

artery

(d)

fishery

3.

(a)

meanie

(b)

meant

(c)

means

(d)

mean

4.

(a)

of

(b)

from

(c)

by

(d)

at

5.

(a)

arranging

(b)

ranging

(c)

deranging

(d)

damaging

6.

(a)

planting

(b)

planning

(c)

planning

(d)

panning

7.

(a)

every

(b)

whole

(c)

all

(d)

entire

8.

(a)

remembers

(b)

memories

(c)

members

(d)

memorials

9.

(a)

chaste

(b)

change

(c)

chance

(d)

charge

10.

(a)

convenience

(b)

convenient

(c)

conveniently

(d)

conveniences

11.

(a)

basics

(b)

basically

(c)

basic

(d)

basicity

12.

(a)

in

(b)

to

(c)

on

(d)

at

SPELLING

Paragraph 1

1.

The online shopping gatin

2.

food, plates and lryutec

3.

a lot of tocoimtienp

4.

the UK's ilaodtatnri supermarkets

5.

health and yuateb products

6.

aevlaabli later

Paragraph 2

7.

shoppers may not be all sgruinh

8.

speexsr delivery

9.

people would like the nevcecieonn of the service

10.

store cupboard tneassiels

11.

We are always looking to nineoavt

12.

on albehf of our customers

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

to select from more than 4,000 goods ranging from food and drinks to health and beauty

(    )

plates and cutlery. Amazon's new product will provide customers with a next-day delivery service of groceries. It will

(    )

mean there will be a lot of competition for the UK's traditional supermarkets. Amazon Pantry customers will be able

(    )

UK shoppers may not be all rushing to use Amazon's new grocery delivery service. There is a

(    )

behalf of our customers and find ways to save them time and money."

(    )

service is called Amazon Pantry. A traditional pantry is a small room or cupboard in a house where people put food,

(    )

convenience of the service. She said it would, "take the heavy lifting out of replenishing the basics and store

(    )

charge. All customers must already be members of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which costs

(    )

of shopping. Amazon Pantry spokeswoman Helene Parthenay said she thought people would like the

(    )

cupboard essentials that people need every day." She added: "We are always looking to innovate on

(    )

$120 a year. They will also have to pay a delivery charge of $4.50 for the first 20kg

(    )

products. Customers will not be able to buy fresh fruit and vegetables yet. A new service for this called

1  )

The online shopping giant Amazon has entered the grocery delivery business in the UK. Its new

(    )

Amazon Fresh is in the planning stage and will be available later.

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

the  UK   Amazon  has   entered  the   grocery   delivery  business   in  .

2.

Provide   a   day   with   -   service   customers   next   delivery   .  

3.

mean   there   will   be   a   lot   of   competition   It   will   .  

4.

select Customers  4,000  to  than  able goods  more  be   from  will  ,  .

5.

and   stage   planning   the   in  is   Fresh   later   available   be   will   .  

6.

service   Amazon's   new   Rushing   grocery   to   delivery   use   .  

7.

pay   charge   will   to   delivery   They   have   a   also   .  

8.

would   people   thought   She   convenience   the   like   .  

9.

every   essentials   day   that   people   Store   need   cupboard   .  

10.

of   to   our   innovate   customers   on   behalf   Looking   .  

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The online shopping monster / giant Amazon has entered the grocery delivery business in the UK. Its new service is called Amazon Pantry. A traditional / traditionally pantry is a small room or cupboard in a house where people put food, plates and toiletries / cutlery. Amazon's new product will provide customers with a next-day delivered / delivery service of groceries. It will mean / meaning there will be a lot of competition for the UK's traditional supermarkets. Amazon Pantry customers will be able to select / selection from more than 4,000 goods / good ranging from food and drinks to health and beauty production / products. Customers will not be able to buy fresh fruit and vegetables yet / still. A new service for this called Amazon Fresh is in the planning stage and will be availability / available later.

UK shoppers may not be all rushed / rushing to use Amazon's new grocery delivery service. There is a charge / charges. All customers must already be members / membership of Amazon's express delivery service Amazon Prime, which costs / cost $120 a year. They will also have to pay a delivery charge of $4.50 for the first 20kg for / of shopping. Amazon Pantry spokeswoman Helene Parthenay said she thought people would like the convenient / convenience of the service. She said it would, "take the heavy / heavily lifting out of replenishing the basically / basics and store cupboard essentials that people need every day." She added: "We are always looking to innovate / renovate on behalf of our customers and find / found ways to save them time and money."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ _nl_n_ sh_pp_ng g__nt _m_z_n h_s _nt_r_d th_ gr_c_ry d_l_v_ry b_s_n_ss _n th_ _K. _ts n_w s_rv_c_ _s c_ll_d _m_z_n P_ntry. _ tr_d_t__n_l p_ntry _s _ sm_ll r__m _r c_pb__rd _n _ h__s_ wh_r_ p__pl_ p_t f__d, pl_t_s _nd c_tl_ry. _m_z_n's n_w pr_d_ct w_ll pr_v_d_ c_st_m_rs w_th _ n_xt-d_y d_l_v_ry s_rv_c_ _f gr_c_r__s. _t w_ll m__n th_r_ w_ll b_ _ l_t _f c_mp_t_t__n f_r th_ _K's tr_d_t__n_l s_p_rm_rk_ts. _m_z_n P_ntry c_st_m_rs w_ll b_ _bl_ t_ s_l_ct fr_m m_r_ th_n 4,000 g__ds r_ng_ng fr_m f__d _nd dr_nks t_ h__lth _nd b___ty pr_d_cts. C_st_m_rs w_ll n_t b_ _bl_ t_ b_y fr_sh fr__t _nd v_g_t_bl_s y_t. _ n_w s_rv_c_ f_r th_s c_ll_d _m_z_n Fr_sh _s _n th_ pl_nn_ng st_g_ _nd w_ll b_ _v__l_bl_ l_t_r.

_K sh_pp_rs m_y n_t b_ _ll r_sh_ng t_ _s_ _m_z_n's n_w gr_c_ry d_l_v_ry s_rv_c_. Th_r_ _s _ ch_rg_. _ll c_st_m_rs m_st _lr__dy b_ m_mb_rs _f _m_z_n's _xpr_ss d_l_v_ry s_rv_c_ _m_z_n Pr_m_, wh_ch c_sts $120 _ y__r. Th_y w_ll _ls_ h_v_ t_ p_y _ d_l_v_ry ch_rg_ _f $4.50 f_r th_ f_rst 20kg _f sh_pp_ng. _m_z_n P_ntry sp_k_sw_m_n H_l_n_ P_rth_n_y s__d sh_ th__ght p__pl_ w__ld l_k_ th_ c_nv_n__nc_ _f th_ s_rv_c_. Sh_ s__d _t w__ld, "t_k_ th_ h__vy l_ft_ng __t _f r_pl_n_sh_ng th_ b_s_cs _nd st_r_ c_pb__rd _ss_nt__ls th_t p__pl_ n__d _v_ry d_y." Sh_ _dd_d: "W_ _r_ _lw_ys l__k_ng t_ _nn_v_t_ _n b_h_lf _f __r c_st_m_rs _nd f_nd w_ys t_ s_v_ th_m t_m_ _nd m_n_y."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the online shopping giant amazon has entered the grocery delivery business in the uk its new service is called amazon pantry a traditional pantry is a small room or cupboard in a house where people put food plates and cutlery amazon's new product will provide customers with a next-day delivery service of groceries it will mean there will be a lot of competition for the uk's traditional supermarkets amazon pantry customers will be able to select from more than 4000 goods ranging from food and drinks to health and beauty products customers will not be able to buy fresh fruit and vegetables yet a new service for this called amazon fresh is in the planning stage and will be available later

uk shoppers may not be all rushing to use amazon's new grocery delivery service there is a charge all customers must already be members of amazon's express delivery service amazon prime which costs $120 a year they will also have to pay a delivery charge of $450 for the first 20kg of shopping amazon pantry spokeswoman helene parthenay said she thought people would like the convenience of the service she said it would "take the heavy lifting out of replenishing the basics and store cupboard essentials that people need every day" she added "we are always looking to innovate on behalf of our customers and find ways to save them time and money"

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

TheonlineshoppinggiantAmazonhasenteredthegrocerydeliverybusi
nessintheUK.ItsnewserviceiscalledAmazonPantry.Atraditionalpantr
yisasmallroomorcupboardinahousewherepeopleputfood,platesandc
utlery.Amazon'snewproductwillprovidecustomerswithanext-dayd
eliveryserviceofgroceries.Itwillmeantherewillbealotofcompetitionfo
rtheUK'straditionalsupermarkets.AmazonPantrycustomerswillbeab
letoselectfrommorethan4,000goodsrangingfromfoodanddrinkstohe
althandbeautyproducts.Customerswillnotbeabletobuyfreshfruitand
vegetablesyet.AnewserviceforthiscalledAmazonFreshisintheplanni
ngstageandwillbeavailablelater.UKshoppersmaynotbeallrushingtou
seAmazon'snewgrocerydeliveryservice.Thereisacharge.Allcustome
rsmustalreadybemembersofAmazon'sexpressdeliveryserviceAmaz
onPrime,whichcosts$120ayear.Theywillalsohavetopayadeliverycha
rgeof$4.50forthefirst20kgofshopping.AmazonPantryspokeswoman
HeleneParthenaysaidshethoughtpeoplewouldliketheconvenienceoft
heservice.Shesaiditwould,"taketheheavyliftingoutofreplenishingth
ebasicsandstorecupboardessentialsthatpeopleneedeveryday."Shea
dded:"Wearealwayslookingtoinnovateonbehalfofourcustomersandf
indwaystosavethemtimeandmoney."

FREE WRITING

Write about groceries for 10 minutes. Comment on your partner’s paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

What are the good and bad things about online shopping? Do you like it? Why?

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google’s search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about Amazon Pantry. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. GROCERY SHOPPING: Make a poster about grocery shopping. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. AMAZON PANTRY: Write a magazine article about Amazon Pantry. Include imaginary interviews with people who think it is better than going to a shop to buy groceries, and with people who think the opposite.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on online shopping. Ask him/her three questions about this. Give him/her three of your ideas on how to make it better. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

F

d

F

e

F

f

T

g

T

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

entered

a.

joined

2

traditional

b.

customary

3.

provide

c.

supply

4.

select

d.

choose

5.

available

e.

ready for use

6.

rushing

f.

hurrying

7.

charge

g.

fee

8.

convenience

h.

ease of use

9.

replenishing

i.

refilling

10.

innovative

j.

original

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Pantry

2.

Cutlery

3.

UK Supermarkets

4.

4,000

5.

Fresh fruit and vegetables

6.

Rushing (to use it)

7.

20kg

8.

The convenience

9.

Heavy lifting

10.

Time and money

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

a

4.

b

5.

d

6.

b

7.

a

8.

c

9.

d

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You