The Reading / Listening - Level 3

A top member of France's government has said European countries must "wake up" to terror threats because of the attacks on Paris on November the 13th. French Interior Minister Bernard Cazeneuve told reporters that: "It is urgent that Europe wakes up, organises itself and defends itself against the terrorist threat." The Paris attacks left 129 people dead, with over 350 injured. Dozens of those injured are still in hospital in critical condition. Mr Cazeneuve said Europe must tighten its borders as it was too easy for terrorists to move around Europe. One of the Paris attackers entered Europe from Syria through Greece. He was reportedly pretending to be a Syrian refugee.



The French Ambassador Francois Richier echoed Mr Cazeneuve's words. He said: "I believe no country in the world will tolerate this. Terrorism is an important issue. It needs to be addressed. We are currently raising this issue at the UN Security Council this week and will propose an amendment against terrorism." More and more countries are joining the fight against terrorism. The British government wants to take part in air strikes in Syria. Britain's leader will soon ask politicians to vote on this. Russia is also very active in air strikes on terrorist targets in Syria following the bombing of a Russian passenger plane over Egypt on October the 31st that killed 224 people.

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.bbc.com/news/world-europe-34875999
  • http://www.newindianexpress.com/nation/Paris-Attack-Wake-up-Call-for-Indifferent-Nations-French-Envoy/2015/11/19/article3136410.ece
  • https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2015/11/16/paris-attacks-should-be-wake-up-call-for-more-digital-surveillance-cia-director-says/


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. TERROR THREATS: Students walk around the class and talk to other students about terror threats. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

government / wake up / terror / attacks / threat / defend / dozens / injured / refugee / ambassador / tolerate / important / issue / currently / air strikes / politicians / plane

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. ANSWERS: Would these things help to reduce terror attacks? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Yes (why?)

No (why not?)

Education

 

 

Talking

 

 

Air strikes

 

 

Cut off money

 

 

More soldiers

 

 

Tighter borders

 

 

4. PEACE: Students A strongly believe the world will be at peace one day; Students B strongly believe the opposite.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. CAUSES: Rank these with your partner. Put the biggest causes of terrorism at the top. Change partners often and share your rankings.

  • lack of jobs

  • lack of education

  • religion

  • lack of tolerance

  • foreign policy

  • the Internet

  • migration

  • politics

6. WAKE UP: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "wake up". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The article says France's president said Europe must wake up.

T / F

b.

France's interior minister said European countries must wake up.

T / F

c.

The interior minister said Europe must tighten its borders.

T / F

d.

One of the Paris attackers may have entered Europe through Greece.

T / F

e.

An ambassador to France agreed with the interior minister's words.

T / F

f.

France has no plans to talk to the UN Security Council.

T / F

g.

Britain's government does not want to take part in air strikes.

T / F

h.

A Russian passenger plane was bombed in October. 

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

threats

a.

hurt

2.

urgent

b.

making believe

3.

injured

c.

join in

4.

tighten

d.

crucial

5.

pretending

e.

repeated

6.

echoed

f.

dangers

7.

tolerate

g.

tackled

8.

addressed

h.

after

9.

take part

i.

accept

10.

following

j.

strengthen

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

A top member of

a.

words

2.

organises itself and

b.

this issue

3.

in hospital in critical

c.

to be a Syrian refugee

4.

Europe must tighten

d.

passenger plane

5.

He was reportedly pretending

e.

France's government

6.

echoed Mr Cazeneuve's

f.

condition

7.

no country in the world will

g.

defends itself

8.

We are currently raising

h.

air strikes

9.

take part in

i.

its borders

10.

the bombing of a Russian

j.

tolerate this





GAP FILL

A top (1) ____________ of France's government has said European countries must "wake up" to terror threats because of the attacks on Paris on November the 19th. French Interior Minister Bernard Cazeneuve told reporters that: "It is (2) ____________ that Europe wakes up, organises itself and defends itself (3) ____________ the terrorist threat." The Paris attacks left 129 people dead, with over 350 injured. Dozens of those (4) ____________ are still in hospital in critical (5) ____________. Mr Cazeneuve said Europe must (6) ____________ its borders as it was too (7) ____________ for terrorists to move around Europe. One of the Paris attackers entered Europe from Syria through Greece. He was reportedly pretending to be a Syrian (8) ____________.

 

 

injured
urgent
easy
member
condition
refugee
against
tighten

The French Ambassador Francois Richier (9) ____________ Mr Cazeneuve's words. He said: "I believe no country in the world will (10) ____________ this. Terrorism is an important (11) ____________. It needs to be addressed. We are currently raising this issue at the UN Security Council this week and will (12) ____________ an amendment against terrorism." More and more countries are joining the fight against terrorism. The British government wants to take (13) ____________ in air strikes in Syria. Britain's (14) ____________ will soon ask politicians to vote on this. Russia is also very (15) ____________ in air strikes on terrorist targets in Syria following the bombing of a Russian (16) ____________ plane over Egypt on October the 31st that killed 224 people.

 

issue
part
active
echoed
passenger
propose
tolerate
leader

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

European countries must "wake up" to terror threats because of ______

 

a.  the attacks on Paris
b.  the attackers on Paris
c.  more attacks on Paris
d.  many attacks on Paris

2)

It is urgent that Europe wakes up, organises itself and defends itself against ______

 

a.  the terrorist threats
b.  the terrorist threatens
c.  the terrorist threatening
d.  the terrorist threat

3)

Dozens of those injured are still in hospital ______

 

a.  in critically condition
b.  in critical condition
c.  in criticality condition
d.  in criticalness condition

4)

Mr Cazeneuve said Europe must tighten its borders as it was too ______

 

a.  easy from terrorists
b.  easy of terrorists
c.  easy for terrorists
d.  easy via terrorists

5)

He was reportedly pretending to be ______

 

a.  a Syrian refugee
b.  a Syrian refugees
c.  a Syrian refuge
d.  a Syrian refuges

6)

The French Ambassador Francois Richier echoed ______

 

a.  Mr Cazeneuve's worded
b.  Mr Cazeneuve's wording
c.  Mr Cazeneuve's wordy
d.  Mr Cazeneuve's words

7)

He said: "I believe no country in the world ______"

 

a.  will tolerate those
b.  will tolerate these
c.  will tolerate this
d.  will tolerate them

8)

More and more countries are joining the fight ______

 

a.  again terrorism
b.  against terrorism
c.  against a terrorism
d.  against this terrorism

9)

Britain's leader will soon ask politicians to ______

 

a.  vote in this
b.  vote down this
c.  vote an this
d.  vote on this

10)

following the bombing of a Russian passenger ______

 

a.  planes over Egypt
b.  plain over Egypt
c.  planed over Egypt
d.  plane over Egypt

LISTENING – Listen and fill in the gaps

(1) ___________________ France's government has said European countries must "wake up" to terror threats (2) ___________________ attacks on Paris on November the 19th. French Interior Minister Bernard Cazeneuve told reporters that: "It (3) ___________________ Europe wakes up, organises itself and defends itself against the terrorist threat." The Paris attacks left 129 people dead, with over 350 injured. Dozens (4) ___________________ are still in hospital in critical condition. Mr Cazeneuve said Europe must tighten its borders (5) ___________________ easy for terrorists to move around Europe. One of the Paris attackers entered Europe from Syria through Greece. He was reportedly (6) ___________________ be a Syrian refugee.

The French Ambassador Francois Richier echoed Mr Cazeneuve's words. He said: "I believe (7) ___________________ the world will tolerate this. Terrorism is an important issue. It needs (8) ___________________. We are currently raising (9) ___________________ the UN Security Council this week and will propose an amendment against terrorism." More and more countries are joining (10) ___________________ terrorism. The British government wants to take part in air strikes in Syria. Britain's leader will soon ask politicians (11) ___________________ this. Russia is also very active in air strikes on terrorist targets in Syria following the bombing of a Russian passenger (12) ___________________ Egypt on October the 31st that killed 224 people.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

When were the attacks on Paris?

2.

Who is Bernard Cazeneuve?

3.

What kind of condition are many of the injured in hospital still in?

4.

What does Mr Cazeneuve want Europe to tighten?

5.

What was a Paris attacker pretending to be in Greece?

6.

Who is Francois Richier?

7.

What did Mr Richier say needed to be addressed?

8.

What are more and more countries doing?

9.

What might British politicians soon do?

10.

When was the bombing of the Russian airplane?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

When were the attacks on Paris?

6.

Who is Francois Richier?

 

a) November 13
b) November 15
c) November 17
d) November 18

 

a) a police officer
b) a journalist
c) a counter-terrorism expert
d) a French ambassador

2.

Who is Bernard Cazeneuve?

7.

What did Mr Richier say needed to be addressed?

 

a) France's anti-terrorism chief
b) France's Defence Secretary
c) France's Interior Minister
d) France's army chief

 

a) border controls
b) terrorism
c) migration
d) police funding

3.

What kind of condition are many of the injured in hospital still in?

8.

What are more and more countries doing?

 

a) intensive
b) critical
c) stable
d) fair

 

a) accepting refugees
b) closing their borders
c) talking
d) fighting against terrorism

4.

What does Mr Cazeneuve want Europe to tighten?

9.

What might British politicians soon do?

 

a) gaps
b) regulations
c) screws
d) borders

 

a) fight
b) visit Paris
c) vote
d) march

5.

What was a Paris attacker pretending to be in Greece?

10.

When was the bombing of the Russian airplane?

 

a) a Syrian refugee
b) Greek
c) a policeman
d) an Iraqi

 

a) October 30
b) October 31
c) October 28
d) October 29

ROLE PLAY

Role  A – Lack of jobs

You think a lack of jobs is the biggest cause of terrorism. Tell the others three reasons why. Tell them why things do not really cause terrorism. Also, tell the others which of these has the least effect on terrorism (and why): a lack of education, religion or the Internet.

Role  B – Lack of education

You think a lack of education is the biggest cause of terrorism. Tell the others three reasons why. Tell them why things do not really cause terrorism. Also, tell the others which of these has the least effect on terrorism (and why): a lack of jobs, religion or the Internet.

Role  C – Religion

You think religion is the biggest cause of terrorism. Tell the others three reasons why. Tell them why things do not really cause terrorism. Also, tell the others which of these has the least effect on terrorism (and why): a lack of education, a lack of jobs or the Internet.

Role  D – The Internet

You think the Internet is the biggest cause of terrorism. Tell the others three reasons why. Tell them why things do not really cause terrorism. Also, tell the others which of these has the least effect on terrorism (and why):  a lack of education, religion or a lack of jobs.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'terror' and 'threat'.

terror

threat

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • urgent
  • 350
  • critical
  • easy
  • Greece
  • refugee
  • words
  • tolerate
  • UN
  • joining
  • ask
  • plane

TERROR THREATS SURVEY

Write five GOOD questions about terror threats in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

TERROR THREATS DISCUSSION

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'terrorism'?

3)

How has terrorism affected your country?

4)

How old is terrorism?

5)

Why is there terrorism in Europe now?

6)

What should Europe do to 'wake up' to terror threats?

7)

How much do you worry about terrorism?

8)

Should European countries tighten all their borders?

9)

Where else in the world is there terrorism?

10)

What will Europe be like in 20 years from now?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

Why are terrorists attacking France?

13)

Would / do you feel safe walking around European cities?

14)

Will the 'war on terror' ever be won?

15)

What can the UN Security Council do about terrorism?

16)

What do you think of more countries bombing in Syria?

17)

Is it better to talk or drop bombs?

18)

Do you think this situation will get better or worse?

19)

What advice do you have for the people of Paris?

20)

What questions would you like to ask France's president?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

A (1) ____ member of France's government has said European countries must "wake up" to terror threats because (2) ____ the attacks on Paris on November the 19th. French Interior Minister Bernard Cazeneuve told reporters that: "It is           (3) ____ that Europe wakes up, organises itself and defends itself against the terrorist threat." The Paris attacks (4) ____ 129 people dead, with over 350 injured. Dozens of those injured are still in hospital (5) ____ critical condition. Mr Cazeneuve said Europe must tighten its borders as it was too easy for terrorists to move around Europe. One of the Paris attackers entered Europe from Syria through Greece. He was reportedly (6) ____ to be a Syrian refugee.

The French Ambassador Francois Richier (7) ____ Mr Cazeneuve's words. He said: "I believe no country in the world will tolerate this. Terrorism is an important issue. It needs to be (8) ____. We are currently (9) ____ this issue at the UN Security Council this week and will propose an amendment (10) ____ terrorism." More and more countries are joining the fight against terrorism. The British government wants to take part in air strikes in Syria. Britain's leader will soon ask politicians to (11) ____ on this. Russia is also very active in air strikes on terrorist targets in Syria following the (12) ____ of a Russian passenger plane over Egypt on October the 31st that killed 224 people.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

topping

(b)

atop

(c)

topped

(d)

top

2.

(a)

for

(b)

as

(c)

to

(d)

of

3.

(a)

urgently

(b)

urgent

(c)

urgency

(d)

emergency

4.

(a)

did

(b)

realised

(c)

left

(d)

understood

5.

(a)

in

(b)

to

(c)

at

(d)

on

6.

(a)

pretending

(b)

pretend

(c)

pretends

(d)

pretense

7.

(a)

etch

(b)

etched

(c)

echo

(d)

echoed

8.

(a)

addressed

(b)

concerned

(c)

worried

(d)

done

9.

(a)

rising

(b)

raising

(c)

razing

(d)

arising

10.

(a)

anti

(b)

towards

(c)

against

(d)

versus

11.

(a)

deal

(b)

speaking

(c)

vote

(d)

pay

12.

(a)

missile

(b)

bombing

(c)

shoot

(d)

hit

SPELLING

Paragraph 1

1.

A top rmeemb of France's government

2.

zednos of those injured

3.

in hospital in critical otiinocnd

4.

Europe must tgethni its borders

5.

He was reportedly ngredpinet

6.

a Syrian reefueg

Paragraph 2

7.

no country in the world will etrteola this

8.

It needs to be sdeaerdsd

9.

We are enyrcultr raising this issue

10.

joining the fight against eirtmrrso

11.

following the gbnibmo

12.

a Russian erpesgnas plane

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

in hospital in critical condition. Mr Cazeneuve said Europe must tighten its borders as it was too

(    )

Minister Bernard Cazeneuve told reporters that: "It is urgent that Europe wakes up, organises itself and defends itself

(    )

plane over Egypt on October the 31st that killed 224 people.

(    )

from Syria through Greece. He was reportedly pretending to be a Syrian refugee.

1  )

A top member of France's government has said European countries must "wake

(    )

easy for terrorists to move around Europe. One of the Paris attackers entered Europe

(    )

issue at the UN Security Council this week and will propose an amendment against terrorism." More and more

(    )

up" to terror threats because of the attacks on Paris on November the 19th. French Interior

(    )

active in air strikes on terrorist targets in Syria following the bombing of a Russian passenger

(    )

in the world will tolerate this. Terrorism is an important issue. It needs to be addressed. We are currently raising this

(    )

strikes in Syria. Britain's leader will soon ask politicians to vote on this. Russia is also very

(    )

The French Ambassador Francois Richier echoed Mr Cazeneuve's words. He said: "I believe no country

(    )

countries are joining the fight against terrorism. The British government wants to take part in air

(    )

against the terrorist threat." The Paris attacks left 129 people dead, with over 350 injured. Dozens of those injured are still

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

countries   to   European   up'   'wake   threats   must   terror   .  

2.

still   in   are   hospital   condition   injured   in   critical   Those   .  

3.

Europe   too   terrorists   around   was   for   move   It   easy   to   .  

4.

Paris   Europe   the   entered   Syria   of   attackers   from   One   .  

5.

reportedly   Syrian   be   He   refugee   pretending   was   a   to   .  

6.

the   world   will   tolerate   this   I   believe   no   country   in   .  

7.

currently   the   issue   We   UN   raising   are   at   this   .  

8.

joining   and   the   more   fight   countries   are   More   .  

9.

will   soon   ask   politicians   to   vote   on   this   Britain's   leader   .  

10.

of   over   passenger   The   Egypt   a   bombing   plane   Russian   .  

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A top member of France's government has said European countries must "wake up" to terror threats because / due of the attacks on Paris on November the 19th. French Interior Minister Bernard Cazeneuve told reporters that: "It is urgently / urgent that Europe wakes up, organises itself and defends oneself / itself against the terrorist threat / threatens." The Paris attacks left / leave 129 people dead, with over 350 injured. Dozen / Dozens of those injured are still on / in hospital in critical condition. Mr Cazeneuve said Europe must tight / tighten its borders as it was too easy for terrorists to move around Europe. One of the Paris attackers entry / entered Europe from Syria through Greece. He was reportedly pretending / pretends to be a Syrian refugee.

The French Ambassador Francois Richier echoed / echo Mr Cazeneuve's words. He said: "I believe no / not country in the world will tolerance / tolerate this. Terrorism is an important issue / tissue. It needs to be addressed. We are currently raising this issue at the UN Security Council this week and will proposal / propose an amendment against terrorism." More and more countries are joined / joining the fight against terrorism. The British government wants to take apart / part in air strikes in Syria. Britain's leader will soon ask politicians to / for vote on this. Russia is also very actively / active in air strikes on terrorist targets in Syria following the bombing / bombed of a Russian passenger plane over Egypt on October the 31st that killed 224 people.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ t_p m_mb_r _f Fr_nc_'s g_v_rnm_nt h_s s__d __r_p__n c__ntr__s m_st "w_k_ _p" t_ t_rr_r thr__ts b_c__s_ _f th_ _tt_cks _n P_r_s _n N_v_mb_r th_ 19th. Fr_nch _nt_r__r M_n_st_r B_rn_rd C_z_n__v_ t_ld r_p_rt_rs th_t: "_t _s _rg_nt th_t __r_p_ w_k_s _p, _rg_n_s_s _ts_lf _nd d_f_nds _ts_lf _g__nst th_ t_rr_r_st thr__t." Th_ P_r_s _tt_cks l_ft 129 p__pl_ d__d, w_th _v_r 350 _nj_r_d. D_z_ns _f th_s_ _nj_r_d _r_ st_ll _n h_sp_t_l _n cr_t_c_l c_nd_t__n. Mr C_z_n__v_ s__d __r_p_ m_st t_ght_n _ts b_rd_rs _s _t w_s t__ __sy f_r t_rr_r_sts t_ m_v_ _r__nd __r_p_. _n_ _f th_ P_r_s _tt_ck_rs _nt_r_d __r_p_ fr_m Syr__ thr__gh Gr__c_. H_ w_s r_p_rt_dly pr_t_nd_ng t_ b_ _ Syr__n r_f_g__.

Th_ Fr_nch _mb_ss_d_r Fr_nc__s R_ch__r _ch__d Mr C_z_n__v_'s w_rds. H_ s__d: "_ b_l__v_ n_ c__ntry _n th_ w_rld w_ll t_l_r_t_ th_s. T_rr_r_sm _s _n _mp_rt_nt _ss__. _t n__ds t_ b_ _ddr_ss_d. W_ _r_ c_rr_ntly r__s_ng th_s _ss__ _t th_ _N S_c_r_ty C__nc_l th_s w__k _nd w_ll pr_p_s_ _n _m_ndm_nt _g__nst t_rr_r_sm." M_r_ _nd m_r_ c__ntr__s _r_ j__n_ng th_ f_ght _g__nst t_rr_r_sm. Th_ Br_t_sh g_v_rnm_nt w_nts t_ t_k_ p_rt _n __r str_k_s _n Syr__. Br_t__n's l__d_r w_ll s__n _sk p_l_t_c__ns t_ v_t_ _n th_s. R_ss__ _s _ls_ v_ry _ct_v_ _n __r str_k_s _n t_rr_r_st t_rg_ts _n Syr__ f_ll_w_ng th_ b_mb_ng _f _ R_ss__n p_ss_ng_r pl_n_ _v_r _gypt _n _ct_b_r th_ 31st th_t k_ll_d 224 p__pl_.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

a top member of france's government has said european countries must "wake up" to terror threats because of the attacks on paris on november the 19th french interior minister bernard cazeneuve told reporters that "it is urgent that europe wakes up organises itself and defends itself against the terrorist threat" the paris attacks left 129 people dead with over 350 injured dozens of those injured are still in hospital in critical condition mr cazeneuve said europe must tighten its borders as it was too easy for terrorists to move around europe one of the paris attackers entered europe from syria through greece he was reportedly pretending to be a syrian refugee

the french ambassador francois richier echoed mr cazeneuve's words he said "i believe no country in the world will tolerate this terrorism is an important issue it needs to be addressed we are currently raising this issue at the un security council this week and will propose an amendment against terrorism" more and more countries are joining the fight against terrorism the british government wants to take part in air strikes in syria britain's leader will soon ask politicians to vote on this russia is also very active in air strikes on terrorist targets in syria following the bombing of a russian passenger plane over egypt on october the 31st that killed 224 people

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

AtopmemberofFrance'sgovernmenthassaidEuropeancountriesmust
"wakeup"toterrorthreatsbecauseoftheattacksonParisonNovembert
he19th.FrenchInteriorMinisterBernardCazeneuvetoldreportersthat
:"ItisurgentthatEuropewakesup,organisesitselfanddefendsitselfaga
insttheterroristthreat."TheParisattacksleft129peopledead,withover
350injured.Dozensofthoseinjuredarestillinhospitalincriticalconditio
n.MrCazeneuvesaidEuropemusttightenitsbordersasitwastooeasyfor
terroriststomovearoundEurope.OneoftheParisattackersenteredEur
opefromSyriathroughGreece.HewasreportedlypretendingtobeaSyri
anrefugee.TheFrenchAmbassadorFrancoisRichierechoedMrCazene
uve'swords.Hesaid:"Ibelievenocountryintheworldwilltoleratethis.T
errorismisanimportantissue.Itneedstobeaddressed.Wearecurrently
raisingthisissueattheUNSecurityCouncilthisweekandwillproposeana
mendmentagainstterrorism."Moreandmorecountriesarejoiningthefi
ghtagainstterrorism.TheBritishgovernmentwantstotakepartinairstr
ikesinSyria.Britain'sleaderwillsoonaskpoliticianstovoteonthis.Russi
aisalsoveryactiveinairstrikesonterroristtargetsinSyriafollowingtheb
ombingofaRussianpassengerplaneoverEgyptonOctoberthe31stthat
killed224people.

FREE WRITING

Write about terror threats for 10 minutes. Comment on your partner’s paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

All border controls around the world should be stronger. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google’s search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about terror threats. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. TERROR THREATS: Make a poster about terrorism around the world. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BORDERS: Write a magazine article about making immigration checks at borders stronger. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on terrorism. Ask him/her three questions about it. Give him/her three of your ideas on what we need to do to reduce the treat of terror. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

T

e

F

f

F

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

threats

a.

dangers

2

urgent

b.

crucial

3.

injured

c.

hurt

4.

tighten

d.

strengthen

5.

pretending

e.

making believe

6.

echoed

f.

repeated

7.

tolerate

g.

accept

8.

addressed

h.

tackled

9.

take part

i.

join in

10.

following

j.

after

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

November 13

2.

France’s Interior Minister

3.

Critical

4.

Its borders

5.

A Syrian refugee

6.

A French Ambassador

7.

Terrorism

8.

Joining the fight against terrorism

9.

Vote

10.

October 31

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

a

2.

c

3.

b

4.

d

5.

a

6.

d

7.

b

8.

d

9.

c

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You