The Reading / Listening - Level 3

A new theme park will open in Osaka, Japan. Universal Studios Japan (USJ) is going to build a new attraction called Nintendoland. It will be full of rides based on Nintendo's favourite characters. A USJ spokesperson said Nintendoland would be ready in 2020. It is scheduled to open in time for the Tokyo Summer Olympics. The new park will cost $351 million to build, which is nearly $100 million more than it cost to make the Wizarding World of Harry Potter park at Universal Studios in Orlando, Florida. Nintendo said the new park would, "include major attractions…and feature Nintendo's most famous characters and games". It added that: "More details will be announced in the future."



Nintendo has not said any more about which of its brands will be part of Nintendoland. Many fans predict that they will get to interact with their favourite characters, like Mario and Luigi, Link and Zelda, and Pokemon. Fans also hope the new rides will be for people of all ages, from toddlers to pensioners. Osaka resident Mika Hashimoto said: "I'm so excited that this theme park will be built." She said many other characters (such as Harry Potter, Mickey Mouse and Hello Kitty) had a theme park, so it was good that people could have the chance to go to a Nintendo attraction. She added: "It is about time fans of Nintendo had a place to go and have fun. I can't wait for Nintendoland to open."

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2500392,00.asp
  • http://www.techtimes.com/articles/138890/20160305/mario-centered-nintendo-land-set-to-open-by-tokyo-olympics.htm
  • http://www.slashgear.com/universal-studios-japan-to-open-nintendo-land-by-2020-07430435/


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. THEME PARKS: Students walk around the class and talk to other students about theme parks. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

theme park / attraction / favourite characters / Olympics / Harry Potter / the future / brands / predict / interact / toddlers / pensioners / excited / Mickey Mouse /  Hello Kitty

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. NEW PARKS: What kind of parks could there be on these themes? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Attractions

Who would like it?

Internet

 

 

English

 

 

Facebook

 

 

Chocolate

 

 

United Nations

 

 

Pensioners

 

 

4. NATURE: Students A strongly believe parks full of nature are better than theme parks; Students B strongly believe the opposite.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. PARKS: Rank these with your partner. Put the best parks at the top. Change partners often and share your rankings.

  • theme parks

  • nature parks

  • safari parks

  • water parks

  • fitness parks

  • desert parks

  • sports parks

  • food parks

6. ATTRACTION: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "attraction". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

A new Nintendo theme park will open in Tokyo, Japan.

T / F

b.

The new theme park will open in the year 2020.

T / F

c.

The park will cost $100 million less than a Harry Potter theme park.

T / F

d.

The park will not feature any of Nintendo's games.

T / F

e.

Nintendo has not said which characters or brands will be in the park.

T / F

f.

Fans hope the park will be just for young people.

T / F

g.

A woman was happy that Nintendo characters will get a theme park.

T / F

h.

The woman said she couldn't wait for the park to open.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

build

a.

went on to say

2.

nearly

b.

citizen

3.

major

c.

made public

4.

added

d.

opportunity

5.

announced

e.

big

6.

predict

f.

construct

7.

hope

g.

enthusiasts

8.

resident

h.

forecast

9.

chance

i.

almost

10.

fans

j.

expect

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

It will be

a.

had a place to go

2.

It is scheduled to

b.

more than it cost

3.

nearly $100 million

c.

of all ages

4.

feature Nintendo's most

d.

in the future

5.

More details will be announced

e.

their favourite characters

6.

interact with

f.

full of rides

7.

the new rides will be for people

g.

for Nintendoland

8.

Osaka

h.

famous characters

9.

It is about time fans of Nintendo

i.

resident

10.

I can't wait

j.

open in time





GAP FILL

A new theme park will open in Osaka, Japan. Universal Studios Japan (USJ) is going to build a new (1) ____________ called Nintendoland. It will be full of (2) ____________ based on Nintendo's favourite characters. A USJ spokesperson said Nintendoland would be ready in 2020. It is (3) ____________ to open in time for the Tokyo Summer Olympics. The new park will cost $351 million to build, which is (4) ____________ $100 million more than it (5) ____________ to make the Wizarding World of Harry Potter park at Universal Studios in Orlando, Florida. Nintendo said the new park would, "include (6) ____________ attractions…and feature Nintendo's most famous (7) ____________ and games". It added that: "More (8) ____________ will be announced in the future."

 

 

cost
rides
nearly
characters
attraction
details
scheduled
major

Nintendo has not said any more about which of its (9) ____________ will be part of Nintendoland. Many fans (10) ____________ that they will get to interact with their favourite characters, like Mario and Luigi, Link and Zelda, and Pokemon. Fans also hope the new rides will be for people of all (11) ____________, from toddlers to pensioners. Osaka (12) ____________ Mika Hashimoto said: "I'm so excited that this theme park will be built." She said many other characters (13) ____________ as Harry Potter, Mickey Mouse and Hello Kitty) had a theme park, so it was good that people could have the (14) ____________ to go to a Nintendo attraction. She added: "It is about time (15) ____________ of Nintendo had a place to go and have fun. I can't (16) ____________ for Nintendoland to open."

 

ages
chance
predict
wait
resident
fans
brands
such

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

USJ is going to build a new attraction called Nintendoland. It will be ______

 

a.  full of riders
b.  full of rides
c.  full of ride
d.  full of rids

2)

A USJ spokesperson said Nintendoland would be ______

 

a.  ready in 2020
b.  ready on 2020
c.  ready at 2020
d.  ready to 2020

3)

The new park will cost $351 million to build, which is nearly $100 million ______

 

a.  more than it costs
b.  more than it costed
c.  more than it costly
d.  more than it cost

4)

the new park would, "include major attractions…and feature Nintendo's ______"

 

a.  most famously characters
b.  most famous character
c.  most famous characters
d.  most famously character

5)

It added that: "More details will be announced ______."

 

a.  on the future
b.  in the future
c.  at the future
d.  by the future

6)

Nintendo has not said any more about which of its brands ______ Nintendoland

 

a.  will be part of
b.  will be party of
c.  will be parts of
d.  will be partly of

7)

Many fans predict that they will get to interact with ______

 

a.  them favourite characters
b.  they favourite characters
c.  their favourite characters
d.  they're favourite characters

8)

Fans also hope the new rides will be for people of all ages, from toddlers ______

 

a.  too pensioners
b.  to pensioners
c.  two pensioners
d.  through pensioners

9)

it was good that people could have the chance ______ Nintendo attraction

 

a.  to leave to a
b.  to be to a
c.  to visit to a
d.  to go to a

10)

It is about time fans of Nintendo had a place to ______

 

a.  go and have funny
b.  go and have fund
c.  go and have funnies
d.  go and have fun

LISTENING – Listen and fill in the gaps

A new theme (1) ___________________ Osaka, Japan. Universal Studios Japan (USJ) is going (2) ___________________ attraction called Nintendoland. It will be full of rides based on Nintendo's favourite characters. A USJ spokesperson said Nintendoland would be ready in 2020. It is scheduled (3) ___________________ for the Tokyo Summer Olympics. The new park will cost $351 million to build, which is nearly $100 million more than (4) ___________________ the Wizarding World of Harry Potter park at Universal Studios in Orlando, Florida. Nintendo said the new park would, "include (5) ___________________ and feature Nintendo's most famous characters and games". It added that: "More details will be (6) ___________________."

Nintendo has not said (7) ___________________ which of its brands will be part of Nintendoland. Many fans predict that they will (8) ___________________ their favourite characters, like Mario and Luigi, Link and Zelda, and Pokemon. Fans also hope the new rides will be for people of all ages, from (9) ___________________. Osaka resident Mika Hashimoto said: "I'm (10) ___________________ theme park will be built." She said many other characters (such as Harry Potter, Mickey Mouse and Hello Kitty) had a theme park, so it was good that people could (11) ___________________ go to a Nintendo attraction. She added: "It is about time fans of Nintendo had a place to (12) ___________________. I can't wait for Nintendoland to open."

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

In which Japanese city will Nintendoland open?

2.

When will Nintendoland open?

3.

How much will Nintendoland cost to build?

4.

What cost $100 million less to build then Nintendoland?

5.

When will Nintendo announce more details?

6.

Who predicted they would get to interact with Mario and Luigi?

7.

What ages do fans hope the park will be for?

8.

Where does Mika Hashimoto live?

9.

What did Mika Hashimoto say other characters had?

10.

What did Mika Hashimoto say she couldn't wait for?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

In which Japanese city will Nintendoland open?

6.

Who predicted they would get to interact with Mario and Luigi?

 

a) Osaka
b) Hiroshima
c) Sapporo
d) Tokyo

 

a) a builder
b) Nintendo's CEO
c) Pokemon
d) fans

2.

When will Nintendoland open?

7.

What ages do fans hope the park will be for?

 

a) 2022
b) 2030
c) 2020
d) 2019

 

a) teens
b) people of all ages
c) people in their 20s and 30s
d) pensioners

3.

How much will Nintendoland cost to build?

8.

Where does Mika Hashimoto live?

 

a) $350 million
b) $351 million
c) $352 million
d) $353 million

 

a) Disneyland
b) Okinawa
c) Kyoto
d) Osaka

4.

What cost $100 million less to build then Nintendoland?

9.

What did Mika Hashimoto say other characters had?

 

a) the International Space Station
b) Disneyland
c) the Pyramids
d) Wizarding World of Harry Potter

 

a) style
b) money
c) theme parks
d) funny ears

5.

When will Nintendo announce more details?

10.

What did Mika Hashimoto say she couldn't wait for?

 

a) in the future
b) at 7pm
c) when the Internet comes back
d) 2020

 

a) Pikachu
b) Nintendoland to open
c) lunch
d) a new Nintendo character

ROLE PLAY

Role  A – Theme parks

You think theme parks are the best parks. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their parks. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why): nature parks, safari parks or water parks.

Role  B – Nature parks

You think nature parks are the best parks. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their parks. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why): theme parks, safari parks or water parks.

Role  C – Safari parks

You think safari parks are the best parks. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their parks. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why): nature parks, theme parks or water parks.

Role  D – Water parks

You think water parks are the best parks. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their parks. Also, tell the others which is the least interesting of these (and why):  nature parks, safari parks or theme parks.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'theme' and 'park'.

theme

park

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • going
  • based
  • ready
  • 100
  • games
  • future
  • brands
  • interact
  • ages
  • such
  • good
  • wait

THEME PARKS SURVEY

Write five GOOD questions about theme parks in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

THEME PARKS DISCUSSION

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'theme park'?

3)

What do you think about what you read?

4)

What is your favourite theme park, and why?

5)

What do you think of theme parks?

6)

Would you like to go to Nintendoland?

7)

What do you know about Nintendo's characters?

8)

Should Nintendo open theme parks all over the world?

9)

Which is better, Disneyland or Universal Studios? Why?

10)

Are there any bad things about theme parks?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

What do you know about Nintendo?

13)

Are theme parks good value for money?

14)

Is a natural park (with trees, etc.) better than a theme park?

15)

What characters would you like to interact with at a theme park?

16)

Why are theme parks for people of all ages?

17)

Why are Mickey Mouse and Hello Kitty so popular?

18)

What are your favourite amusement park rides?

19)

What do you think of the theme parks in your country?

20)

What questions would you like to ask the boss of Nintendo?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

--------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

A new theme park will (1) ____ in Osaka, Japan. Universal Studios Japan (USJ) is going to build a new attraction called Nintendoland. It will be (2) ____ of rides based (3) ____ Nintendo's favourite characters. A USJ spokesperson said Nintendoland would be ready in 2020. It is scheduled to open in time for the Tokyo Summer Olympics. The new park will cost $351 million to build, (4) ____ is nearly $100 million more than it cost to make the Wizarding World of Harry Potter park at Universal Studios in Orlando, Florida. Nintendo said the new park would, "include (5) ____ attractions…and feature Nintendo's most famous characters and games". It added that: "More details will be announced (6) ____ the future."

Nintendo has not said any more about which of its brands will be (7) ____ of Nintendoland. Many fans predict that they will get to interact (8) ____ their favourite characters, like Mario and Luigi, Link and Zelda, and Pokemon. Fans also hope the new rides will be for people of all (9) ____, from toddlers to pensioners. Osaka resident Mika Hashimoto said: "I'm so excited that this theme park will be built." She said many other characters (such (10) ____ Harry Potter, Mickey Mouse and Hello Kitty) had a theme park, so it was good that people could have the (11) ____ to go to a Nintendo attraction. She added: "It is about time fans of Nintendo had a place to go and have fun. I can't (12) ____ for Nintendoland to open."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

opens

(b)

opening

(c)

open

(d)

opened

2.

(a)

full

(b)

fully

(c)

filled

(d)

filling

3.

(a)

on

(b)

at

(c)

by

(d)

to

4.

(a)

which

(b)

that

(c)

so

(d)

but

5.

(a)

majority

(b)

major

(c)

majored

(d)

majors

6.

(a)

by

(b)

at

(c)

on

(d)

in

7.

(a)

party

(b)

partner

(c)

part

(d)

parts

8.

(a)

at

(b)

as

(c)

from

(d)

with

9.

(a)

ages

(b)

aged

(c)

aging

(d)

ageless

10.

(a)

was

(b)

as

(c)

has

(d)

is

11.

(a)

rhythm

(b)

chance

(c)

travel

(d)

visit

12.

(a)

visit

(b)

see

(c)

wait

(d)

enter

SPELLING

Paragraph 1

1.

A new hetme park will open

2.

a new caottrtain called Nintendoland

3.

based on Nintendo's favourite stcchaaerr

4.

It is dulcdhsee to open in time

5.

arfeetu Nintendo's most famous…

6.

More saetdil will be announced

Paragraph 2

7.

its nsbdar will be part of Nintendoland

8.

Many fans tdpicer that…

9.

they will get to ttcneria with…

10.

from odldtsre to pensioners

11.

I'm so xteecdi

12.

have the ahncec to go

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

Nintendo has not said any more about which of its brands will be part of Nintendoland. Many fans

(    )

good that people could have the chance to go to a Nintendo attraction. She added: "It is about

(    )

and Pokemon. Fans also hope the new rides will be for people of all ages, from toddlers to

(    )

other characters (such as Harry Potter, Mickey Mouse and Hello Kitty) had a theme park, so it was

(    )

predict that they will get to interact with their favourite characters, like Mario and Luigi, Link and Zelda,

(    )

build a new attraction called Nintendoland. It will be full of rides based on Nintendo's favourite characters. A USJ

1  )

A new theme park will open in Osaka, Japan. Universal Studios Japan (USJ) is going to

(    )

time for the Tokyo Summer Olympics. The new park will cost $351 million to build, which is nearly $100 million more

(    )

than it cost to make the Wizarding World of Harry Potter park at Universal Studios in Orlando, Florida. Nintendo said the new

(    )

park would, "include major attractions…and feature Nintendo's most famous characters

(    )

time fans of Nintendo had a place to go and have fun. I can't wait for Nintendoland to open."

(    )

pensioners. Osaka resident Mika Hashimoto said: "I'm so excited that this theme park will be built." She said many

(    )

spokesperson said Nintendoland would be ready in 2020. It is scheduled to open in

(    )

and games". It added that: "More details will be announced in the future."

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

theme   park   will   open   in   Osaka   ,   Japan   A   new   .  

2.

Be   characters   rides   full   Nintendo's   based   of   favourite   on   .  

3.

time   Olympics   for   the   Open   Tokyo   in   Summer   .  

4.

the   would   attractions   said   park   major  Nintendo   new  include   .

5.

characters   famous   most   Nintendo's   Feature   games   and   .  

6.

get   with   characters   will   interact   favourite   They   to   their   .  

7.

of   all   ages   The   new   rides   will   be   for   people   .  

8.

so   excited   that   this   theme   park   will   be   built   I'm   .  

9.

to   go  to  chance  the   have  could   People  attraction  Nintendo   a  .

10.

had   fans   is   go   a   of   about   place   Nintendo   time   It   to   .  

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A new theme park will open / opening in Osaka, Japan. Universal Studios Japan (USJ) is going to build a new attractive / attraction called Nintendoland. It will be full of rides / ride based on Nintendo's favourite characters. A USJ spokesperson said Nintendoland would be already / ready in 2020. It is scheduled to open in timely / time for the Tokyo Summer Olympics. The new park will cost / costed $351 million to build, which is nearly / nears $100 million more than it cost to make the Wizarding World of Harry Potter park at Universal Studios in Orlando, Florida. Nintendo said the new park would, "include / inclusive major attractions…and feature Nintendo's most famously / famous characters and games". It added that: "More details will be announced in / on the future."

Nintendo has not said any more about what / which of its brands will be part of Nintendoland. Many fans prediction / predict that they will get to interaction / interact with their favourite characters, like / such Mario and Luigi, Link and Zelda, and Pokemon. Fans also hope the new rides will be for people of every / all ages, from toddlers to pensioners. Osaka resident Mika Hashimoto said: "I'm so excited / exciting that this theme park will be built." She said many other characters (such was / as Harry Potter, Mickey Mouse and Hello Kitty) had a theme park, so it was well / good that people could have the chance to go to a Nintendo attraction. She added: "It is about time / times fans of Nintendo had a place to go and have fun. I can't wait for Nintendoland to / for open."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ n_w th_m_ p_rk w_ll _p_n _n _s_k_, J_p_n. _n_v_rs_l St_d__s J_p_n (_SJ) _s g__ng t_ b__ld _ n_w _ttr_ct__n c_ll_d N_nt_nd_l_nd. _t w_ll b_ f_ll _f r_d_s b_s_d _n N_nt_nd_'s f_v__r_t_ ch_r_ct_rs. _ _SJ sp_k_sp_rs_n s__d N_nt_nd_l_nd w__ld b_ r__dy _n 2020. _t _s sch_d_l_d t_ _p_n _n t_m_ f_r th_ T_ky_ S_mm_r _lymp_cs. Th_ n_w p_rk w_ll c_st $351 m_ll__n t_ b__ld, wh_ch _s n__rly $100 m_ll__n m_r_ th_n _t c_st t_ m_k_ th_ W_z_rd_ng W_rld _f H_rry P_tt_r p_rk _t _n_v_rs_l St_d__s _n _rl_nd_, Fl_r_d_. N_nt_nd_ s__d th_ n_w p_rk w__ld, "_ncl_d_ m_j_r _ttr_ct__ns…_nd f__t_r_ N_nt_nd_'s m_st f_m__s ch_r_ct_rs _nd g_m_s". _t _dd_d th_t: "M_r_ d_t__ls w_ll b_ _nn__nc_d _n th_ f_t_r_."

N_nt_nd_ h_s n_t s__d _ny m_r_ _b__t wh_ch _f _ts br_nds w_ll b_ p_rt _f N_nt_nd_l_nd. M_ny f_ns pr_d_ct th_t th_y w_ll g_t t_ _nt_r_ct w_th th__r f_v__r_t_ ch_r_ct_rs, l_k_ M_r__ _nd L__g_, L_nk _nd Z_ld_, _nd P_k_m_n. F_ns _ls_ h_p_ th_ n_w r_d_s w_ll b_ f_r p__pl_ _f _ll _g_s, fr_m t_ddl_rs t_ p_ns__n_rs. _s_k_ r_s_d_nt M_k_ H_sh_m_t_ s__d: "_'m s_ _xc_t_d th_t th_s th_m_ p_rk w_ll b_ b__lt." Sh_ s__d m_ny _th_r ch_r_ct_rs (s_ch _s H_rry P_tt_r, M_ck_y M__s_ _nd H_ll_ K_tty) h_d _ th_m_ p_rk, s_ _t w_s g__d th_t p__pl_ c__ld h_v_ th_ ch_nc_ t_ g_ t_ _ N_nt_nd_ _ttr_ct__n. Sh_ _dd_d: "_t _s _b__t t_m_ f_ns _f N_nt_nd_ h_d _ pl_c_ t_ g_ _nd h_v_ f_n. _ c_n't w__t f_r N_nt_nd_l_nd t_ _p_n."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

A new theme park will open in osaka japan Universal studios japan (usj) is going to build a new attraction called nintendoland It will be full of rides based on nintendo's favourite characters A usj spokesperson said nintendoland would be ready in 2020 It is scheduled to open in time for the tokyo summer olympics The new park will cost $351 million to build which is nearly $100 million more than it cost to make the wizarding world of harry potter park at universal studios in orlando florida Nintendo said the new park would "include major attractions…and feature nintendo's most famous characters and games" It added that "more details will be announced in the future"

Nintendo has not said any more about which of its brands will be part of nintendoland Many fans predict that they will get to interact with their favourite characters like mario and luigi link and zelda and pokemon Fans also hope the new rides will be for people of all ages from toddlers to pensioners Osaka resident mika hashimoto said "i'm so excited that this theme park will be built" she said many other characters (such as harry potter mickey mouse and hello kitty) had a theme park so it was good that people could have the chance to go to a nintendo attraction She added "it is about time fans of nintendo had a place to go and have fun I can't wait for nintendoland to open"





PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

AnewthemeparkwillopeninOsaka,Japan.UniversalStudiosJapan(US
J)isgoingtobuildanewattractioncalledNintendoland.Itwillbefullofride
sbasedonNintendo'sfavouritecharacters.AUSJspokespersonsaidNin
tendolandwouldbereadyin2020.ItisscheduledtoopenintimefortheTo
kyoSummerOlympics.Thenewparkwillcost$351milliontobuild,which
isnearly$100millionmorethanitcosttomaketheWizardingWorldofHar
ryPotterparkatUniversalStudiosinOrlando,Florida.Nintendosaidthen
ewparkwould,"includemajorattractions…andfeatureNintendo'smost
famouscharactersandgames".Itaddedthat:"Moredetailswillbeanno
uncedinthefuture."Nintendohasnotsaidanymoreaboutwhichofitsbra
ndswillbepartofNintendoland.Manyfanspredictthattheywillgettointe
ractwiththeirfavouritecharacters,likeMarioandLuigi,LinkandZelda,a
ndPokemon.Fansalsohopethenewrideswillbeforpeopleofallages,fro
mtoddlerstopensioners.OsakaresidentMikaHashimotosaid:"I'msoe
xcitedthatthisthemeparkwillbebuilt."Shesaidmanyothercharacters(
suchasHarryPotter,MickeyMouseandHelloKitty)hadathemepark,soi
twasgoodthatpeoplecouldhavethechancetogotoaNintendoattractio
n.Sheadded:"ItisabouttimefansofNintendohadaplacetogoandhavef
un.Ican'twaitforNintendolandtoopen."

FREE WRITING

Write about theme parks for 10 minutes. Comment on your partner’s paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Theme parks are better than parks full of nature. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google’s search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about Nintendo. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. THEME PARKS: Make a poster about theme parks. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. NINTENDOLAND: Write a magazine article about whether or not Nintendoland should open all over the world. Include imaginary interviews with people who are for and against this.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on theme parks. Ask him/her three questions about them. Give him/her three of your ideas on what makes a great theme park. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

F

d

F

e

T

f

F

g

T

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

build

a.

construct

2.

nearly

b.

almost

3.

major

c.

big

4.

added

d.

went on to say

5.

announced

e.

made public

6.

predict

f.

forecast

7.

hope

g.

expect

8.

resident

h.

citizen

9.

chance

i.

opportunity

10.

fans

j.

enthusiasts

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Osaka

2.

2020

3.

$351 million

4.

The Wizarding World of Harry Potter

5.

In the future

6.

Fans

7.

People of all ages

8.

Osaka

9.

Theme parks

10.

Nintendoland to open

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

a

2.

c

3.

b

4.

d

5.

a

6.

d

7.

b

8.

d

9.

c

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You