The Reading / Listening - Level 3

A new McDonald's restaurant that will soon open in the USA will offer all-you-can-eat French fries. The new store in St. Joseph, Missouri, is set to open in July. The company has called it the restaurant "of the future" because of the many features it will have. In addition to bottomless fries, the new location will have couches, armchairs and a large space for children to play in. Customers will also be able to sit at their table and order food from the waiting staff. There will also be a self-service kiosk where customers can personalise their orders by selecting the toppings or fillings they want. The restaurant owner said: "There really are hundreds of different choices to build the burger of your dreams."



The addition of all-you-can-eat fries to the menu is just one of many recent changes at McDonald's. New CEO Steve Easterbrook took over as boss last year and has been trying many new things since then. His job is to get the company to make more profit. Some of the changes include an all-day breakfast menu, touch-screen ordering and taking certain items off the menu. People have mixed views about McDonald's offering all-you-can-eat fries. Health campaigners say it will lead to a further rise in the levels of obesity. They say McDonald's should be offering healthier food. Many of the restaurant's customers say endless fries are a great idea. One said she couldn't wait and will be going to McDonald's more often.

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.inquisitr.com/3005569/st-joseph-missouri-to-open-the-McDonald's-of-the-future/
  • http://www.dailydot.com/lol/future-McDonald's-all-you-can-eat-fries/
  • http://www.businessinsider.com/McDonald's-new-restaurant-offers-all-you-can-eat-fries-2016-4


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. FRENCH FRIES: Students walk around the class and talk to other students about French fries. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

restaurant / French fries / the future / location / armchairs / children / self service / menu / changes / profit / breakfast / touch screen / campaigners / obesity / great idea

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. ALL-YOU-CAN: What do you think of these things? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

All-you-can…

Good points?

Bad points?

drink soft drinks

 

 

watch movies

 

 

play games

 

 

eat cakes

 

 

ride trains

 

 

use Internet

 

 

4. ALL-YOU-CAN-EAT FRIES: Students A strongly believe all-you-can-eat fries are a great idea; Students B strongly believe they are a terrible idea.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. FAST FOOD: Rank these with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • French fries

  • pizza

  • fried chicken

  • sandwiches

  • noodles

  • tacos

  • sushi

  • shawarma

6. McDONALD'S: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "McDonald's". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

A new McDonald's in France will offer all-you-can-eat French fries.

T / F

b.

McDonald's say the restaurant is the restaurant of the future.

T / F

c.

Customers at the restaurant will be able to choose their own fillings.

T / F

d.

McDonald's say you will be able to build your dream burger.

T / F

e.

The new boss of McDonald's has made many changes.

T / F

f.

The new boss of McDonald's took over this year

T / F

g.

Campaigners say the all-you-can-eat fries will keep calories down.

T / F

h.

A McDonald's customer said she would no longer eat there.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

offer

a.

factors

2.

features

b.

opinions

3.

location

c.

choosing

4.

selecting

d.

head

5.

build

e.

provide

6.

recent

f.

create

7.

boss

g.

unlimited

8.

items

h.

place

9.

views

i.

things

10.

endless

j.

current

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

In addition

a.

the waiting staff

2.

order food from

b.

profit

3.

customers can

c.

choices

4.

hundreds of different

d.

many recent changes

5.

build the burger

e.

wait

6.

just one of

f.

personalise their orders

7.

make more

g.

in the levels of obesity

8.

touch-

h.

of your dreams

9.

a further rise

i.

screen ordering

10.

One said she couldn't

j.

to bottomless fries





GAP FILL

A new McDonald's restaurant that will (1) ____________ open in the USA will offer all-you-can-eat French fries. The new store in St. Joseph, Missouri, is (2) ____________to open in July. The company has called it the restaurant "of the (3) ____________" because of the many features it will have. In addition to bottomless fries, the new (4) ____________will have couches, armchairs and a large space for children to play in. Customers will also be able to sit at their table and (5) ____________food from the waiting staff. There will also be a self-service (6) ____________where customers can personalise their orders by selecting the toppings or (7) ____________they want. The restaurant owner said: "There really are hundreds of different choices to build the burger of your (8) ____________."

 

 

location
set
order
fillings
future
dreams
soon
kiosk

The addition of all-you-can-eat fries to the (9) ____________is just one of many recent changes at McDonald's. New CEO Steve Easterbrook took over as (10) ____________last year and has been trying many new things since then. His job is to get the company to make more (11) ____________. Some of the changes (12) ____________an all-day breakfast menu, touch-screen ordering and taking (13) ____________items off the menu. People have mixed views about McDonald's offering all-you-can-eat fries. Health (14) ____________say it will lead to a further rise in the levels of obesity. They say McDonald's should be (15) ____________healthier food. Many of the restaurant's customers say (16) ____________fries are a great idea. One said she couldn't wait and will be going to McDonald's more often.

 

certain
offering
menu
include
boss
endless
campaigners
profit

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

The new store in St. Joseph, Missouri, is ______ July

 

a.  set to open in
b.  sent to opening
c.  set to opening in
d.  sent to open in

2)

the restaurant "of the future" because of the many ______ have

 

a.  feature sit will
b.  features it will
c.  futures it will
d.  future sit will

3)

Customers will also be able to sit at their table and order food from ______

 

a.  the waiting stuff
b.  the waiting staff
c.  the waiting stiff
d.  the wait in staff

4)

There will also be a self-service kiosk where customers can personalise ______

 

a.  they're orders
b.  them orders
c.  their orders
d.  their reorders

5)

There really are hundreds of different choices to build the burger ______

 

a.  of your dreams
b.  of your dream
c.  of our dreams
d.  off your dreams

6)

The addition of all-you-can-eat fries to the menu is just one of many ______

 

a.  resent changes
b.  recently changes
c.  recent change is
d.  recent changes

7)

Easterbrook took over as boss last year and has been trying many new ______

 

a.  things since Zen
b.  thing since Zen
c.  thing since then
d.  things since them

8)

an all-day breakfast menu, touch-screen ordering and taking certain items ______

 

a.  off a menu
b.  off the menu
c.  off the menus
d.  of the menu

9)

Health campaigners say it will lead to a further rise in the ______

 

a.  level of obesity
b.  levels of obesity
c.  levels off obesity
d.  level off obesity

10)

Many of the restaurant's customers say endless fries are ______

 

a.  as great idea
b.  a great idea
c.  a greet idea
d.  a great ideas

LISTENING – Listen and fill in the gaps

A new McDonald's restaurant that (1) ___________________ in the USA will offer all-you-can-eat French fries. The new store in St. Joseph, Missouri, is (2) ___________________ July. The company has called it the restaurant "of the future" because of the many features it will have. In addition to bottomless fries, (3) ___________________ will have couches, armchairs and a large space for children to play in. Customers will also be able to sit at their table and (4) ___________________ the waiting staff. There will also be a (5) ___________________ where customers can personalise their orders by selecting the toppings or fillings they want. The restaurant owner said: "There really are hundreds of different choices to (6) ___________________ of your dreams."

The addition of all-you-can-eat fries to the menu (7) ___________________ many recent changes at McDonald's. New CEO Steve Easterbrook took over (8) ___________________ year and has been trying many new things since then. His job is to get the company to (9) ___________________. Some of the changes include an all-day breakfast menu, touch-screen ordering and taking certain (10) ___________________ menu. People have mixed views about McDonald's offering all-you-can-eat fries. Health campaigners say it will lead to a further rise in the (11) ___________________. They say McDonald's should be offering healthier food. Many of the restaurant's customers say endless fries (12) ___________________. One said she couldn't wait and will be going to McDonald's more often.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

In what U.S. state will the new McDonald's open?

2.

When will the new restaurant open?

3.

What kind of space will children be able to play in?

4.

What kind of kiosk will let customers personalise their orders?

5.

What kind of burger will people be able to build?

6.

Who is Steve Easterbrook?

7.

What is it Steve Easterbrook's job to make?

8.

What kind of views do people have on all-you-can-eat fries?

9.

What do health campaigners say will rise because of the fries?

10.

What did one customer say about the endless fries?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

In what U.S. state will the new McDonald's open?

6.

Who is Steve Easterbrook?

 

a) Mississippi
b) Missouri
c) Michigan
d) Montana

 

a) the McDonald's CEO
b) a burger maker
c) a McDonald's customer
d) a restaurant designer

2.

When will the new restaurant open?

7.

What is it Steve Easterbrook's job to make?

 

a) September
b) August
c) June
d) July

 

a) children's parks
b) restaurants
c) profit
d) fries

3.

What kind of space will children be able to play in?

8.

What kind of views do people have on all-you-can-eat fries?

 

a) a modern one
b) a free one
c) a large one
d) a creative one

 

a) mixed
b) passionate
c) sea
d) healthy

4.

What kind of kiosk will let customers personalise their orders?

9.

What do health campaigners say will rise because of the fries?

 

a) a self-service one
b) a gas station one
c) an express one
d) a personal one

 

a) fat content
b) height
c) prices
d) obesity

5.

What kind of burger will people be able to build?

10.

What did one customer say about the endless fries?

 

a) a vegetarian one
b) their dream burger
c) their fantasy burger
d) a healthy one

 

a) they are a bad idea
b) she hasn't decided
c) they are a great idea
d) she will go to KFC

ROLE PLAY

Role  A – French fries

You think French fries are the best fast food. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fast foods. Also, tell the others which is the worst of these (and why): sandwiches, noodles or sushi.

Role  B – Sandwiches

You think sandwiches are the best fast food. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fast foods. Also, tell the others which is the worst of these (and why): French fries, noodles or sushi.

Role  C – Noodles

You think noodles are the best fast food. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fast foods. Also, tell the others which is the worst of these (and why): sandwiches, French fries or sushi.

Role  D – Sushi

You think sushi is the best fast food. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fast foods. Also, tell the others which is the worst of these (and why):  sandwiches, noodles or French fries.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'menu' and 'order'.

menu

order

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • soon
  • set
  • features
  • staff
  • want
  • dreams
  • just
  • boss
  • some
  • mixed
  • rise
  • wait

FRENCH FRIES SURVEY

Write five GOOD questions about French fries in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

FRENCH FRIES DISCUSSION

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'fries'?

3)

What do you think about what you read?

4)

What do you think of McDonald's?

5)

What should a restaurant of the future be like?

6)

What do you think of all-you-can-eat fries?

7)

How popular do you think the all-you-can-eat fries will be?

8)

How important is having waiting staff in McDonald's?

9)

How important is it for customers to be able to personalize their burgers?

10)

What is the burger of your dreams?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

What do you think of French fries?

13)

What menu changes would you suggest to McDonald's?

14)

What do you think of the idea of an all-day breakfast?

15)

Should McDonald's think more about health?

16)

What is the best fast food restaurant in the world?

17)

What other all-you-can-eat restaurants would you like to see?

18)

What is your favourite restaurant and why?

19)

Is it possible for McDonald's to be McDonald's if they offer healthy food?

20)

What questions would you like to ask the boss of McDonald's?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

---------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

A new McDonald's restaurant that will soon open in the USA will (1) ____ all-you-can-eat French fries. The new store in St. Joseph, Missouri, is (2) ____ to open in July. The company has called it the restaurant "of the future" because of the many features it will have. In (3) ____ to bottomless fries, the new location will have couches, armchairs and a large space for children to play (4) ____. Customers will also be able to sit at their table and order food from the waiting staff. There will also be a self-service kiosk where customers can personalise their orders (5) ____ selecting the toppings or fillings they want. The restaurant owner said: "There really are hundreds of different choices to build the burger of your (6) ____."

The addition of all-you-can-eat fries to the menu is just one of many (7) ____ changes at McDonald's. New CEO Steve Easterbrook took (8) ____ as boss last year and has been trying many new things (9) ____ then. His job is to get the company to make more profit. Some of the changes include an all-day breakfast menu, touch-screen ordering and taking (10) ____ items off the menu. People have mixed views about McDonald's offering all-you-can-eat fries. Health campaigners say it will lead to a further rise in the levels (11) ____ obesity. They say McDonald's should be offering healthier food. Many of the restaurant's customers say (12) ____ fries are a great idea. One said she couldn't wait and will be going to McDonald's more often.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

doffer

(b)

coffer

(c)

proffer

(d)

offer

2.

(a)

met

(b)

get

(c)

let

(d)

set

3.

(a)

subtraction

(b)

addition

(c)

minus

(d)

plus

4.

(a)

on

(b)

at

(c)

in

(d)

as

5.

(a)

by

(b)

to

(c)

on

(d)

at

6.

(a)

dreams

(b)

nightmares

(c)

sleeps

(d)

naps

7.

(a)

recants

(b)

recant

(c)

recently

(d)

recent

8.

(a)

over

(b)

under

(c)

through

(d)

around

9.

(a)

by

(b)

since

(c)

of

(d)

for

10.

(a)

sure

(b)

curtain

(c)

certain

(d)

shore

11.

(a)

at

(b)

by

(c)

of

(d)

in

12.

(a)

ending

(b)

endless

(c)

ended

(d)

end

SPELLING

Paragraph 1

1.

the restaurant "of the urfuet"

2.

In oiadndit to bottomless fries

3.

a large cpesa for children to play in

4.

a self-service kskio

5.

selecting the sponipgt or fillings they want

6.

hundreds of different ioeccsh

Paragraph 2

7.

one of many ncerte changes

8.

make more ftproi

9.

taking craneti items off the menu

10.

People have mixed iwsve

11.

a efhtrur rise in the levels of obesity

12.

ihelherta food

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

of the many features it will have. In addition to bottomless fries, the new location will have couches, armchairs and a large

(    )

staff. There will also be a self-service kiosk where customers can personalise their orders

(    )

customers say endless fries are a great idea. One said she couldn't wait and will be going to McDonald's more often.

(    )

levels of obesity. They say McDonald's should be offering healthier food. Many of the restaurant's

(    )

The addition of all-you-can-eat fries to the menu is just one of many recent changes

(    )

views about McDonald's offering all-you-can-eat fries. Health campaigners say it will lead to a further rise in the

(    )

menu, touch-screen ordering and taking certain items off the menu. People have mixed

1  )

A new McDonald's restaurant that will soon open in the USA will offer all-you-can-eat French fries. The new

(    )

store in St. Joseph, Missouri, is set to open in July. The company has called it the restaurant "of the future" because

(    )

at McDonald's. New CEO Steve Easterbrook took over as boss last year and has been trying many new things since

(    )

then. His job is to get the company to make more profit. Some of the changes include an all-day breakfast

(    )

by selecting the toppings or fillings they want. The restaurant owner said: "There really are hundreds

(    )

of different choices to build the burger of your dreams."

(    )

space for children to play in. Customers will also be able to sit at their table and order food from the waiting

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

it   of   The   called   restaurant   future   has   the   the   company   .  

2.

to   play   in   Armchairs   and   a   large   space   for   children   .  

3.

and   table   their   at   Sit   staff   waiting   the   from   food   order   .  

4.

the   selecting   by   orders   their   Personalise   toppings   .  

5.

different   burger   choices   to   Hundreds   build   of   the   .  

6.

addition  eat   of   fries   all   to   -  the   you   menu   -   can   The  -   .

7.

the   get   to   is   job   His   profit   more   make   to   company   .  

8.

menu   breakfast  day   -  all   an   include  changes   the   of   Some   .  

9.

further   lead   levels   rise   to   It   of   in   a   will   obesity   the   .  

10.

Customers   a   say   great   endless   idea   fries   are   .  

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A new McDonald's restaurant that / what will soon open in the USA will offer all-you-can-eat French fries. The new store in St. Joseph, Missouri, is set to open / opening in July. The company has called it the restaurant "of the future" because of the many futures / features it will have. In added / addition to bottomless fries, the new / newly location will have couches, armchairs and a large space for children to play on / in. Customers will also be able to sit at / on their table and order food from the waiting stuff / staff. There will also be a self-service kiosk where customers can personalize / personalities their orders by selecting the toppings or fillings they want. The restaurant owner said: "There really are hundreds of / for different choices to build the burger of your dreams."

The addition of all-you-can-eat fries to the menu is just one of / for many recent changes at McDonald's. New CEO Steve Easterbrook took under / over as boss last year and has been trying / tried many new things since then. His job is to get the company to make more / many profit. Some of the changes include an all-day breakfast menu, touch-screen ordered / ordering and taking curtain / certain items off the menu. People have mixed views about / around McDonald's offering all-you-can-eat fries. Health campaigners say it will lead to a further risen / rise in the levels of obesity. They say McDonald's should be offering healthy / healthier food. Many of the restaurant's customers say endless fries are a great idea. One said she couldn't wait / weight and will be going to McDonald's more often.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ n_w McD_n_ld's r_st__r_nt th_t w_ll s__n _p_n _n th_ _S_ w_ll _ff_r _ll-y__-c_n-__t Fr_nch fr__s. Th_ n_w st_r_ _n St. J_s_ph, M_ss__r_, _s s_t t_ _p_n _n J_ly. Th_ c_mp_ny h_s c_ll_d _t th_ r_st__r_nt "_f th_ f_t_r_" b_c__s_ _f th_ m_ny f__t_r_s _t w_ll h_v_. _n _dd_t__n t_ b_tt_ml_ss fr__s, th_ n_w l_c_t__n w_ll h_v_ c__ch_s, _rmch__rs _nd _ l_rg_ sp_c_ f_r ch_ldr_n t_ pl_y _n. C_st_m_rs w_ll _ls_ b_ _bl_ t_ s_t _t th__r t_bl_ _nd _rd_r f__d fr_m th_ w__t_ng st_ff. Th_r_ w_ll _ls_ b_ _ s_lf-s_rv_c_ k__sk wh_r_ c_st_m_rs c_n p_rs_n_l_s_ th__r _rd_rs by s_l_ct_ng th_ t_pp_ngs _r f_ll_ngs th_y w_nt. Th_ r_st__r_nt _wn_r s__d: "Th_r_ r__lly _r_ h_ndr_ds _f d_ff_r_nt ch__c_s t_ b__ld th_ b_rg_r _f y__r dr__ms."

Th_ _dd_t__n _f _ll-y__-c_n-__t fr__s t_ th_ m_n_ _s j_st _n_ _f m_ny r_c_nt ch_ng_s _t McD_n_ld's. N_w C__ St_v_ __st_rbr__k t__k _v_r _s b_ss l_st y__r _nd h_s b__n try_ng m_ny n_w th_ngs s_nc_ th_n. H_s j_b _s t_ g_t th_ c_mp_ny t_ m_k_ m_r_ pr_f_t. S_m_ _f th_ ch_ng_s _ncl_d_ _n _ll-d_y br__kf_st m_n_, t__ch-scr__n _rd_r_ng _nd t_k_ng c_rt__n _t_ms _ff th_ m_n_. P__pl_ h_v_ m_x_d v__ws _b__t McD_n_ld's _ff_r_ng _ll-y__-c_n-__t fr__s. H__lth c_mp__gn_rs s_y _t w_ll l__d t_ _ f_rth_r r_s_ _n th_ l_v_ls _f _b_s_ty. Th_y s_y McD_n_ld's sh__ld b_ _ff_r_ng h__lth__r f__d. M_ny _f th_ r_st__r_nt's c_st_m_rs s_y _ndl_ss fr__s _r_ _ gr__t _d__. _n_ s__d sh_ c__ldn't w__t _nd w_ll b_ g__ng t_ McD_n_ld's m_r_ _ft_n.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

a new mcdonald's restaurant that will soon open in the usa will offer all-you-can-eat french fries the new store in st joseph missouri is set to open in july the company has called it the restaurant "of the future" because of the many features it will have in addition to bottomless fries the new location will have couches armchairs and a large space for children to play in customers will also be able to sit at their table and order food from the waiting staff there will also be a self-service kiosk where customers can personalise their orders by selecting the toppings or fillings they want the restaurant owner said "there really are hundreds of different choices to build the burger of your dreams"

the addition of all-you-can-eat fries to the menu is just one of many recent changes at mcdonald's new ceo steve easterbrook took over as boss last year and has been trying many new things since then his job is to get the company to make more profit some of the changes include an all-day breakfast menu touch-screen ordering and taking certain items off the menu people have mixed views about mcdonald's offering all-you-can-eat fries health campaigners say it will lead to a further rise in the levels of obesity they say mcdonald's should be offering healthier food many of the restaurant's customers say endless fries are a great idea one said she couldn't wait and will be going to mcdonald's more often

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

AnewMcDonald'srestaurantthatwillsoonopenintheUSAwillofferall-y
ou-can-eatFrenchfries.ThenewstoreinSt.Joseph,Missouri,issettoo
peninJuly.Thecompanyhascalledittherestaurant"ofthefuture"becau
seofthemanyfeaturesitwillhave.Inadditiontobottomlessfries,thene
wlocationwillhavecouches,armchairsandalargespaceforchildrentopl
ayin.Customerswillalsobeabletositattheirtableandorderfoodfromth
ewaitingstaff.Therewillalsobeaself-servicekioskwherecustomer
scanpersonalisetheirordersbyselectingthetoppingsorfillingstheywa
nt.Therestaurantownersaid:"Therereallyarehundredsofdifferentcho
icestobuildtheburgerofyourdreams."Theadditionofall-you-can-eatf
riestothemenuisjustoneofmanyrecentchangesatMcDonald's.NewCE
OSteveEasterbrooktookoverasbosslastyearandhasbeentryingmany
newthingssincethen.Hisjobistogetthecompanytomakemoreprofit.S
omeofthechangesincludeanall-daybreakfastmenu,touch-screeno
rderingandtakingcertainitemsoffthemenu.Peoplehavemixedviewsa
boutMcDonald'sofferingall-you-can-eatfries.Healthcampaignerssa
yitwillleadtoafurtherriseinthelevelsofobesity.TheysayMcDonald'ssh
ouldbeofferinghealthierfood.Manyoftherestaurant'scustomerssaye
ndlessfriesareagreatidea.Onesaidshecouldn'twaitandwillbegoingto
McDonald'smoreoften.

FREE WRITING

Write about French fries for 10 minutes. Comment on your partner’s paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Governments should ban all-you-can-eat fries. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google’s search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about the all-you-can-eat fries. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. MCDONALD'S: Make a poster about McDonald's. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. FRIES: Write a magazine article about the all-you-can-eat fries. Include imaginary interviews with people who are for and against them.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on health. Ask him/her three questions about the all-you-can-eat fries. Give him/her three of your ideas on them. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

T

e

T

f

F

g

F

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

offer

a.

provide

2.

features

b.

factors

3.

location

c.

place

4.

selecting

d.

choosing

5.

build

e.

create

6.

recent

f.

current

7.

boss

g.

head

8.

items

h.

things

9.

views

i.

opinions

10.

endless

j.

unlimited

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Missouri

2.

July

3.

A large space

4.

A self-service kiosk

5.

Their dream burger

6.

The McDonald’s CEO

7.

Profit

8.

Mixed views

9.

Levels of obesity

10.

They are a great idea

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

c

4.

a

5.

b

6.

a

7.

c

8.

a

9.

d

10.

c

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You