My
1,000 IDEAS
e-Book

Breaking News English
An EFL / ESL Lesson Plan by Sean Banville - Perfume for Babies
HOME   |   Donate   |   000s more lessons

000's more free lessons.

  E-mail this lesson to someone who would like to use it in classroom or study with it.  

   FREE Lesson
   Subscription

   E-mail this lesson
   to your student,
   friend or teacher.

 
 
 
 
 
40+ activities
 PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI lesson
    (PDF)

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Reading
    (100 - 300 wpm)

* Text jumble 15

* Text jumble 24

* No spaces

* Sentence jumble

* QUIZ 

* Grammar gap-fill

* Articles gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Missing letters

* Initials only

* No letters

* Fill-in-the-blank

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

Fashion brand makes perfume for babies (28th January, 2013)

The luxury fashion brand Dolce & Gabbana (D&G) will soon sell a perfume for babies. The new fragrance will be in 50-ml bottles and will have a price tag of $45 dollars. D&G is the latest fashion house to make a perfume for infants. A D&G spokesperson said the new scent is, "designed to cuddle and pamper every little boy and girl". D&G boss Stefano Gabbana asked people on the website Instagram: "How can babies smell even sweeter than they already do?" His answer is a mix of honey, melon, orange and some secret ingredients. Gabbana explained how he made the fragrance. He said it smells like, "The softness of baby skin, the freshness of baby breath, a mother's sweet hug, and the first smile."


 

While the new fragrance will increase D&G's profits, childcare experts are questioning the need for babies to wear perfume. They also hope parents will use their common sense. Baby doctor Sandy Tomkins said a baby's skin is very delicate and sensitive. She warned that any product used on it must be 100% safe. She added: "The last thing a mother wants is for her little one to smell nice but then have a nasty red rash." Skin doctor Jose Fernandez warned of soreness and irritation. Many people might agree with Britain's Daily Mail newspaper that babies already smell sweet enough. It wrote: "The smell of a freshly washed baby is universally understood as one of the sweetest scents in the world."

Sources:
http://www.nydailynews.com/life-style/fashion/dolce-gabbana-debuts-baby-perfume-article-1.1248572#ixzz2J9GloBbs
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2268166/Dolce--Gabbana-unveil-new-perfume-BABIES--improve-sweet-smell-infant.html#ixzz2J9HfcXsH


 
 

WARM-UPS


 

1. BABY PERFUME: Walk around the class and talk to other students about baby perfume. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

luxury / fashion / brand / perfume / babies / smell / secret / ingredients / first smile / profits / childcare / experts / common sense / skin / delicate / rash / smell sweet

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. FOR BABY: What is good and bad about these things for babies? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Good things

Bad things

Perfume

 

 

Ear rings

 

 

Wig / toupee

 

 

Bikini

 

 

Tattoos

 

 

Facebook page

 

 

4. CRAZY: Students A strongly believe perfume for babies is totally crazy; Students B strongly believe it's great.  Change partners again and talk about your conversations.

5. BABIES: What's best about babies? Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • their eyes
  • their smell
  • their smile
  • the sound of their laughter
  • the softness of their skin
  • their cute size
  • their playfulness
  • the sight of them sleeping

6. FASHION: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'fashion'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.


 
 

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

D&G started selling perfume for babies last year.

T / F

b.

The perfume is only available in half-litre bottles.

T / F

c.

D&G isn't the first company to make perfume for babies.

T / F

d.

The D&G boss said the perfume has the smell of a baby's breath.

T / F

e.

Childcare experts said perfume for babies was a great idea.

T / F

f.

A baby doctor suggested the perfume may harm a baby's skin.

T / F

g.

A U.K. newspaper wrote that babies smell bad.

T / F

h.

The newspaper said a baby after a bath has a very sweet smell.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

brand

a.

specialists

2

tag

b.

widely

3.

infants

c.

make

4.

cuddle

d.

contents

5.

ingredients

e.

doubting

6.

experts

f.

babies

7.

questioning

g.

horrible

8.

fragile

h.

hug

9.

nasty

i.

easily broken

10.

universally

j.

label

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

The luxury fashion

a.

tag of $45 dollars

2

The new fragrance will be in

b.

delicate and sensitive

3.

a price

c.

ingredients

4.

melon, orange and some secret

d.

scents in the world

5.

The softness of baby

e.

washed baby

6.

parents will use their common

f.

50-ml bottles

7.

a baby's skin is very

g.

brand

8.

have a nasty red

h.

sense

9.

The smell of a freshly

i.

skin

10.

one of the sweetest

j.

rash

GAP FILL

The (1) ____________ fashion brand Dolce & Gabbana (D&G) will soon sell a perfume for babies. The new (2) ____________ will be in 50-ml bottles and will have a price (3) ____________ of $45 dollars. D&G is the latest fashion house to make a perfume for infants. A D&G spokesperson said the new scent is, "designed to (4) ____________ and pamper every little boy and girl". D&G boss Stefano Gabbana asked people on the website Instagram: "How can babies smell even (5) ____________ than they already do?" His answer is a (6) ____________ of honey, melon, orange and some secret ingredients. Gabbana explained how he made the fragrance. He said it smells like, "The softness of baby skin, the (7) ____________ of baby breath, a mother's sweet hug, and the first (8) ____________."

 

 

 

mix
cuddle
fragrance
smile
freshness
luxury
tag
sweeter

While the new fragrance will (9) ____________ D&G's profits, childcare experts are questioning the need for babies to           (10) ____________ perfume. They also hope parents will use their common sense. Baby doctor Sandy Tomkins said a baby's skin is very (11) ____________ and sensitive.  She warned that any product used on it must be 100% (12) ____________. She added: "The last thing a mother wants is for her little one to smell nice but then have a nasty red (13) ____________." Skin doctor Jose Fernandez warned of soreness and irritation. Many people might (14) ____________ with Britain's Daily Mail newspaper that babies already smell sweet enough. It wrote: "The smell of a   (15) ____________ washed baby is (16) ____________ understood as one of the sweetest scents in the world."

 

 

rash
universally
wear
safe
agree
increase
freshly
delicate

LISTENING – Guess the answers. Listen to check

1)

The ______ Dolce & Gabbana

 

a.  fashion luxury brand
b. fashion brand luxury
c.  luxury fashion brand
d.  luxury brand fashion

2)

The new fragrance will be in 50-ml bottles and will ______ $45 dollars

 

a.  have a price tag of
b.  have a prize tag of
c.  have a price tag off
d.  have a pry stag of

3)

designed to ______ every little boy and girl

 

a.  cuddle all and pamper
b.  cuddle and pampers
c.  cuddles and pampers
d.  cuddle and pamper

4)

a mix of honey, melon, orange and ______

 

a.  sum seek rating greedy ants
b.  some secret ingredient
c.  some secrets in gradients
d.  some secret ingredients

5)

a mother's sweet hug, ______

 

a.  and the first smile
b.  and the frost smile
c.  and the final smile
d.  and the fast smile

6)

the new fragrance will increase ______

 

a.  D&G's profit
b.  D&G's prof it's
c.  D&G's profitability
d.  D&G's profits

7)

childcare experts are questioning the need for ______

 

a.  wear babies to perfume
b.  perfume babies to wear
c.  babies two where perfume
d.  babies to wear perfume

8)

She warned that any product used on it ______

 

a.  must be 100% safe
b.  must be 99% safe
c.  must be 100% safety
d.  must be 98% safely

9)

smell nice but then ______ rash

 

a.  have an artsy red
b.  have a nasty red
c.  have an arts tee red
d.  have a nasty red

10)

universally understood as one of the ______ the world

 

a.  sweet test scents in
b.  sweetest sentence
c.  sweetest sensing
d.  sweetest scents in

LISTENING – Listen and fill in the gaps

The (1) ______________________ Dolce & Gabbana (D&G) will soon sell a perfume for babies. The (2) ______________________ in 50-ml bottles and will have a price tag of $45 dollars. D&G is the latest fashion house to make a perfume for infants. A D&G spokesperson (3) ______________________, "designed to (4) ______________________ little boy and girl". D&G boss Stefano Gabbana asked people on the website Instagram: "How can babies smell even sweeter than they already do?" His answer is a mix of honey, melon, orange and (5) ______________________. Gabbana explained how he made the fragrance. He said it smells like, "The softness of baby skin, the freshness of baby breath, a (6) ______________________, and the first smile."

While the new (7) ______________________ D&G's profits, childcare experts are questioning the need for babies to wear perfume. They also hope parents will (8) ______________________. Baby doctor Sandy Tomkins said a baby's skin is very (9) ______________________.  She warned that any product used on it must be 100% safe. She added: "The last thing a mother wants is for her little one to smell nice (10) ____________________ red rash." Skin doctor Jose Fernandez (11) ______________________ and irritation. Many people might agree with Britain's Daily Mail newspaper that babies already smell sweet enough. It wrote: "The smell of a freshly washed baby is universally (12) ______________________ the sweetest scents in the world."

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What will D&G soon start selling?

2.

What size bottles will the perfume come in?

3.

Who is the perfume designed to "cuddle and pamper"?

4.

What two fruits are in the perfume?

5.

What did the article say about a mother's hug?

6.

What will the new fragrance increase?

7.

What do childcare experts hope parents will use?

8.

How safe did Sandy Tomkins say the perfume should be?

9.

What nasty thing might a baby get because of the perfume?

10.

What might people agree with the Daily Mail about?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

When will D&G start selling its perfume?

6.

What will the new perfume increase?

 

a) in a day or two
b) soon
c) on February14th
d) they haven't made plans yet

 

a) D&G's profits
b) the number of fragrances in the
    world
c) how much people like babies
d) the number of babies in the world

2.

What size bottles will the perfume come in?

7.

What do childcare experts hope parents will use?

 

a) 15-ml
b) 5-ml
c) 45-ml
d) 50-ml

 

a) their sense of smell
b) the sixth sense
c) their common sense
d) dollars and cents

3.

Who will the new perfume "cuddle and pamper"?

8.

What is the last thing a mother wants for her baby?

 

a) every little boy and girl
b) all the girls in the world
c) lucky babies
d) mothers and fathers

 

a) a nasty red rash
b) a lasting lead lash
c) an artsy red lash
d) a nastiness rash

4.

Which of these things is not in the new perfume?

9.

What did Dr Fernandez warn of?

 

a) orange
b) melon
c) strawberry
d) honey

 

a) soreness
b) brightness
c) openness
d) business

5.

Which of these things does the perfume smell like?

10.

What smell is one of the sweetest scents in the world?

 

a) baby powder
b) the breath of a baby
c) a fresh summer morning
d) freshly washed sheets

 

a) the smell of dollars and cents
b) the new D&G perfume
c) a baby's fresh breath
d) a freshly washed baby

ROLE PLAY

Role  A – D&G boss

You think your baby perfume is great. Tell the others three reasons why. Make the doctor believe it is 100% safe. Tell the baby (s)he will love it because everyone will kiss him/her. Tell the parent his/her baby will have many friends because of the nice perfume smell.

Role  B – Skin doctor

You are very worried about the new perfume. Tell the others three reasons why. Tell the D&G boss (s)he is only interested in profits and the perfume is dangerous. Tell the parent (s)he is crazy if (s)he buys the perfume. Tell the baby that the D&G boss and his/her parent doesn't know what is good for babies.

Role  C – Parent

You really want to buy the new perfume for your baby. Tell the others three reasons why. You are a little worried about it. Ask the D&G boss about the safety of the perfume. Tell the doctor your baby will be OK. Tell your baby (s)he will be even cuter if (s)he wears the perfume.

Role  D – Baby

You think the idea of baby perfume is stupid. Tell the others three reasons why. Tell the D&G boss you think the police should arrest him/her for child abuse. Tell your parent you want new parents if (s)he buys the perfume. Ask the doctor what bad skin problems you could get from the perfume.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'fashion' and 'brand'.

fashion

brand

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • soon
  • 50
  • 45
  • boss
  • mix
  • hug
  • increase
  • common
  • 100
  • last
  • agree
  • world

BABY PERFUME SURVEY

Write five GOOD questions about baby perfume in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

BABY PERFUME DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'baby'?

c)

What do you think of babies?

d)

What do you think of the idea of perfume for babies?

e)

What would be a good name for the baby perfume, and why?

f)

Is it important for babies to smell sweeter than they already do?

g)

What do you think of the ingredients in the perfume?

h)

What does "the softness of a baby's skin" smell like?

i)

How can "a first smile" have a smell?

j)

Do you think the perfume will be successful?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Do you think D&G is only interested in money?

c)

What do you think childcare experts are worried about?

d)

What do you think of parents who put perfume on their babies?

e)

Should the perfume have a warning label on it about skin rashes?

f)

Is baby perfume a sign that the world is crazy?

g)

Do you like perfume?

h)

What do you like and dislike about babies?

i)

Is the smell of a freshly washed baby "one of the sweetest scents in the world"?

j)

What questions would you like to ask D&G boss Stefano Gabbana?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

The (1) ____ fashion brand Dolce & Gabbana (D&G) will soon sell a perfume for babies. The new fragrance will be in 50-ml bottles and will have a price (2) ____ of $45 dollars. D&G is the latest fashion house to make a perfume for infants. A D&G spokesperson said the new scent is, "(3) ____ to cuddle and pamper every little boy and girl". D&G boss Stefano Gabbana asked people on the website Instagram: "How can babies smell (4) ____ sweeter than they already do?" His answer is a mix of honey, melon, orange and some secret (5) ____. Gabbana explained how he made the fragrance. He said it smells like, "The softness of baby skin, the freshness of baby breath, a mother's sweet (6) ____, and the first smile."

(7) ____ the new fragrance will increase D&G's profits, childcare experts are questioning the need for babies to (8) ____ perfume. They also hope parents will use their common sense. Baby doctor Sandy Tomkins said a baby's skin is very delicate and (9) ____.  She warned that any product used on it must be 100% safe. She added: "The last thing a mother wants is for her little (10) ____ to smell nice but then have a nasty red rash." Skin doctor Jose Fernandez warned (11) ____ soreness and irritation. Many people might agree with Britain's Daily Mail newspaper that babies already smell sweet enough. It wrote: "The smell of a freshly washed baby is universally (12) ____ as one of the sweetest scents in the world."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

luxurious

(b)

laxative

(c)

luxury

(d)

lucks

2.

(a)

tag

(b)

bag

(c)

rag

(d)

lag

3.

(a)

designer

(b)

designed

(c)

designs

(d)

design

4.

(a)

evens

(b)

eventually

(c)

event

(d)

even

5.

(a)

gradients

(b)

greedy

(c)

ingredients

(d)

experiments

6.

(a)

tug

(b)

hug

(c)

bug

(d)

mug

7.

(a)

While

(b)

Wish

(c)

Whirl

(d)

Whisper

8.

(a)

let

(b)

pour

(c)

carry

(d)

wear

9.

(a)

senses

(b)

sensation

(c)

sensitive

(d)

sense

10.

(a)

bit

(b)

things

(c)

smell

(d)

one

11.

(a)

by

(b)

of

(c)

as

(d)

to

12.

(a)

understood

(b)

understands

(c)

understanding

(d)

understand

SPELLING

Paragraph 1

1.

ruluxy fashion brand

2.

The new anegrfarc will be in 50-ml bottles

3.

a perfume for nsitafn

4.

eidndesg to cuddle

5.

secret nergtidnesi

6.

the freshness of baby erbhat

Paragraph 2

7.

ricsneea D&G's profits

8.

common snees

9.

a baby's skin is very eletcdia and sensitive

10.

have a tanys red rash

11.

Fernandez warned of rsseeson

12.

sylrnuealvi understood

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

house to make a perfume for infants. A D&G spokesperson said the new scent is, "designed to cuddle and

(    )

pamper every little boy and girl". D&G boss Stefano Gabbana asked people on the website Instagram: "How can babies smell even

(    )

with Britain's Daily Mail newspaper that babies already smell sweet enough. It wrote: "The smell

(    )

While the new fragrance will increase D&G's profits, childcare experts are questioning the need for babies to wear

(    )

perfume. They also hope parents will use their common sense. Baby doctor Sandy Tomkins said a baby's skin is very

(    )

rash." Skin doctor Jose Fernandez warned of soreness and irritation. Many people might agree

(    )

of a freshly washed baby is universally understood as one of the sweetest scents in the world."

(    )

fragrance will be in 50-ml bottles and will have a price tag of $45 dollars. D&G is the latest fashion

(    )

delicate and sensitive.  She warned that any product used on it must be 100%

(    )

safe. She added: "The last thing a mother wants is for her little one to smell nice but then have a nasty red

1  )

The luxury fashion brand Dolce & Gabbana (D&G) will soon sell a perfume for babies. The new

(    )

ingredients. Gabbana explained how he made the fragrance. He said it smells like, "The softness

(    )

of baby skin, the freshness of baby breath, a mother's sweet hug, and the first smile."

(    )

sweeter than they already do?" His answer is a mix of honey, melon, orange and some secret

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

babies     soon     a     for     will     sell     perfume     .     D&G

2.

bottles     fragrance     in     ml     new     be     -     The     will     50.

3.

every     to     little     cuddle     boy     and     pamper     Designed.    

4.

Melon     ingredients     secret     some     and     orange     ,     .    

5.

said     it     smells     like     the     softness     of     baby     skin     He.    

6.

new     increase     D&G's     The     will     fragrance     profits.    

7.

need     perfume     for     babies     Questioning     to     the     wear.    

8.

common     They     parents     their    hope    use    sense    also    will.    

9.

but     a     rash     nice     have     red     Smell     then     nasty.    

10.

The     baby     washed     freshly     a     of     smell.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The luxury fashion bland / brand Dolce & Gabbana (D&G) will soon sell a perfume for babies. The new fragrant / fragrance will be in 50-ml bottles and will have a price tag / tug of $45 dollars. D&G is the latest fashion house to make a perfume for / from infants. A D&G spokesperson said the new sent / scent is, "designed to cuddle and pamper every little boy and girl". D&G bossy / boss Stefano Gabbana asked people on the website Instagram: "How can babies smell even / evenly sweeter than they already do?" His answer is a mix of honey, melon, orange and some secretly / secret ingredients. Gabbana explained how he made the fragrance. He said it smells like, "The softness / softly of baby skin, the freshness of baby breath, a mother's sweet shrug / hug, and the first smile."

While the new fragrance will increase D&G's profits, childcare experts are questioning / questioned the need for babies to wear / bear perfume. They also hope parents will use their common cents / sense. Baby doctor Sandy Tomkins said a baby's skin / skinny is very delicate and sensitive.  She warned / warning that any product uses / used on it must be 100% safe. She added: "The last thing a mother wants is for her little / big one to smell nice but then have a nasty red lash / rash." Skin doctor Jose Fernandez warned of soreness and irritation. Many people might agree with Britain's Daily Mail newspaper that babies already smell / smelly sweet enough. It wrote: "The smell of a freshly washed baby is universal / universally understood as one of the sweetest scents in the world."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ l_x_ry f_sh__n br_nd D_lc_ & G_bb_n_ (D&G) w_ll s__n s_ll _ p_rf_m_ f_r b_b__s. Th_ n_w fr_gr_nc_ w_ll b_ _n 50-ml b_ttl_s _nd w_ll h_v_ _ pr_c_ t_g _f $45 d_ll_rs. D&G _s th_ l_t_st f_sh__n h__s_ t_ m_k_ _ p_rf_m_ f_r _nf_nts. _ D&G sp_k_sp_rs_n s__d th_ n_w sc_nt _s, "d_s_gn_d t_ c_ddl_ _nd p_mp_r _v_ry l_ttl_ b_y _nd g_rl". D&G b_ss St_f_n_ G_bb_n_ _sk_d p__pl_ _n th_ w_bs_t_ _nst_gr_m: "H_w c_n b_b__s sm_ll _v_n sw__t_r th_n th_y _lr__dy d_?" H_s _nsw_r _s _ m_x _f h_n_y, m_l_n, _r_ng_ _nd s_m_ s_cr_t _ngr_d__nts. G_bb_n_ _xpl__n_d h_w h_ m_d_ th_ fr_gr_nc_. H_ s__d _t sm_lls l_k_, "Th_ s_ftn_ss _f b_by sk_n, th_ fr_shn_ss _f b_by br__th, _ m_th_r's sw__t h_g, _nd th_ f_rst sm_l_."

Wh_l_ th_ n_w fr_gr_nc_ w_ll _ncr__s_ D&G's pr_f_ts, ch_ldc_r_ _xp_rts _r_ q__st__n_ng th_ n__d f_r b_b__s t_ w__r p_rf_m_. Th_y _ls_ h_p_ p_r_nts w_ll _s_ th__r c_mm_n s_ns_. B_by d_ct_r S_ndy T_mk_ns s__d _ b_by's sk_n _s v_ry d_l_c_t_ _nd s_ns_t_v_.  Sh_ w_rn_d th_t _ny pr_d_ct _s_d _n _t m_st b_ 100% s_f_. Sh_ _dd_d: "Th_ l_st th_ng _ m_th_r w_nts _s f_r h_r l_ttl_ _n_ t_ sm_ll n_c_ b_t th_n h_v_ _ n_sty r_d r_sh." Sk_n d_ct_r J_s_ F_rn_nd_z w_rn_d _f s_r_n_ss _nd _rr_t_t__n. M_ny p__pl_ m_ght _gr__ w_th Br_t__n's D__ly M__l n_wsp_p_r th_t b_b__s _lr__dy sm_ll sw__t _n__gh. _t wr_t_: "Th_ sm_ll _f _ fr_shly w_sh_d b_by _s _n_v_rs_lly _nd_rst__d _s _n_ _f th_ sw__t_st sc_nts _n th_ w_rld."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the luxury fashion brand dolce & gabbana (d&g) will soon sell a perfume for babies the new fragrance will be in 50-ml bottles and will have a price tag of $45 dollars d&g is the latest fashion house to make a perfume for infants a d&g spokesperson said the new scent is "designed to cuddle and pamper every little boy and girl" d&g boss stefano gabbana asked people on the website instagram "how can babies smell even sweeter than they already do" his answer is a mix of honey melon orange and some secret ingredients gabbana explained how he made the fragrance he said it smells like "the softness of baby skin the freshness of baby breath a mother's sweet hug and the first smile"

while the new fragrance will increase d&g's profits childcare experts are questioning the need for babies to wear perfume they also hope parents will use their common sense baby doctor sandy tomkins said a baby's skin is very delicate and sensitive  she warned that any product used on it must be 100% safe she added "the last thing a mother wants is for her little one to smell nice but then have a nasty red rash" skin doctor jose fernandez warned of soreness and irritation many people might agree with britain's daily mail newspaper that babies already smell sweet enough it wrote "the smell of a freshly washed baby is universally understood as one of the sweetest scents in the world"

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

TheluxuryfashionbrandDolce&Gabbana(D&G)willsoonsellaperfumeforbabies.
Thenewfragrancewillbein50-mlbottlesandwillhaveapricetagof$45dollars.D&G
isthelatestfashionhousetomakeaperfumeforinfants.AD&Gspokespersonsaidthe
newscentis,"designedtocuddleandpampereverylittleboyandgirl".D&Gboss
StefanoGabbanaaskedpeopleonthewebsiteInstagram:"Howcanbabiessmelleven
sweeterthantheyalreadydo?"Hisanswerisamixofhoney,melon,orangeandsome
secretingredients.Gabbanaexplainedhowhemadethefragrance.Hesaiditsmells
like,"Thesoftnessofbabyskin,thefreshnessofbabybreath,amother'ssweethug,
andthefirstsmile."WhilethenewfragrancewillincreaseD&G'sprofits,childcare
expertsarequestioningtheneedforbabiestowearperfume.Theyalsohopeparents
willusetheircommonsense.BabydoctorSandyTomkinssaidababy'sskinisvery
delicateandsensitive.Shewarnedthatanyproductusedonitmustbe100%safe.She
added:"Thelastthingamotherwantsisforherlittleonetosmellnicebutthenhavea
nastyredrash."SkindoctorJoseFernandezwarnedofsorenessandirritation.Many
peoplemightagreewithBritain'sDailyMailnewspaperthatbabiesalreadysmell
sweetenough.Itwrote:"Thesmellofafreshlywashedbabyisuniversallyunderstood
asoneofthesweetestscentsintheworld."

FREE WRITING

Write about baby perfume for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Creating a perfume for babies is crazy.   Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about baby perfumes. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. PERFUME: Make a poster about perfume. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BABY PERFUME: Write a magazine article about D&G's baby perfume. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to Stefano Gabbana. Ask him three questions about his baby perfume. Give him three of your opinions on it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

F

c

T

d

T

e

F

f

T

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

brand

a.

make

2

tag

b.

label

3.

infants

c.

babies

4.

cuddle

d.

hug

5.

ingredients

e.

contents

6.

experts

f.

specialists

7.

questioning

g.

doubting

8.

fragile

h.

easily broken

9.

nasty

i.

horrible

10.

universally

j.

widely

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

A perfume for babies

2.

50-ml

3.

Every little boy and girl

4.

Melon and orange

5.

It's sweet

6.

D&G's profits

7.

Their common sense

8.

100% safe

9.

A red rash

10.

That babies already smell sweet enough

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

a

4.

c

5.

b

6.

a

7.

c

8.

a

9.

a

10.

d

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Privacy Policy | Current Events | Links | About | Shop | Podcast