The Reading / Listening - Level 3

Imagine a new chocolate that keeps you younger looking. It seems too good to be true, but a team of scientists believes they have invented anti-ageing chocolate. A laboratory working with the UK's Cambridge University has been working on a method to keep away wrinkles and keep the skin looking younger. It has called its new product 'Esthechoc'. This is a combination of the words 'esthetic' (meaning all things beautiful) and 'chocolate'. The new product is also called Cambridge Beauty Chocolate. The makers will start selling it from next month. The laboratory has not said anything about the price yet, but it is likely to be quite expensive. The lab hopes young, rich business executives will buy it.



The laboratory used a special chemical called an antioxidant in the chocolate. The antioxidant they used is one that gives flamingos their pink colour. The scientists say that the antioxidant can bring parts of the skin of a 50 to 60-year-old person back to the levels of a 20 to 30-year-old. They said people who ate the chocolate could see changes in their skin within just three weeks. A spokesman for the laboratory said it took a decade of research and trials with more than 3,000 volunteers to produce Esthechoc. The chocolate bar will only be sold in boxes of 21 bars – one a day for three weeks. Other scientists say more research is needed for people to know whether or not Esthechoc actually works.

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.independent.ie/life/food-drink/food-news/scientists-invent-antiageing-chocolate-31010585.html
  • http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2961022/Too-good-true-beauty-therapy-chocolate-smooth-wrinkles-increase-blood-flow-help-skin-look-radiant.html
  • https://www.harleymedical.co.uk/news/could-anti-ageing-chocolate-really-help-reduce-wrinkles


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. AGEING: Students walk around the class and talk to other students about ageing. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

imagine / younger looking / scientists / laboratory / wrinkles / combination / expensive / chemical / flamingos / pink colour / skin / a decade of research / volunteers / boxes

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. TOO GOOD TO BE TRUE: What do you think of these 'products'? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

Name

What is it?

How good is it?

Fat Buster

 

 

Instant Language

 

 

Jet Pack

 

 

Personal Attack Shield

 

 

No Cavity Sweets

 

 

Beatty Up

 

 

4. IT WORKS: Students A strongly believe the anti-ageing chocolate works; Students B strongly believe it doesn't.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. CHOCOLATE: Rank these with your partner. Put the best chocolate products at the top. Change partners often and share your rankings.

  • chocolate bar

  • chocolate ice cream

  • chocolate cake

  • hot chocolate drink

  • chocolate cookies

  • chocolate fondue

  • chocolate milk shake

  • chocolate liqueurs

6. YOUNGER: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "younger". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

There is an imaginary new ant-ageing chocolate. It doesn't exist.

T / F

b.

Cambridge University helped work on the new chocolate.

T / F

c.

The new chocolate is called YoungChoc.

T / F

d.

The new chocolate will cost $4.99 a bar.

T / F

e.

A chemical in the dye is also found in penguins.

T / F

f.

The chocolate can make parts of the skin look up to 30 years younger.

T / F

g.

People will be able to see the difference in their skin in three weeks.

T / F

h.

The maker's laboratory said it hopes business people will buy it.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

invented

a.

begin

2

method

b.

mixture

3.

combination

c.

tests

4.

start

d.

particular

5.

likely

e.

made

6.

special

f.

inside

7.

levels

g.

really

8.

within

h.

way

9.

trials

i.

amounts

10.

actually

j.

probable

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

Imagine a new chocolate that keeps

a.

anti-ageing chocolate

2.

It seems too good

b.

of research

3.

they have invented

c.

it from next month

4.

The makers will start selling

d.

called an antioxidant

5.

rich business

e.

for people to know

6.

a special chemical

f.

you younger looking

7.

parts of the skin

g.

executives

8.

it took a decade

h.

3,000 volunteers

9.

trials with more than

i.

to be true

10.

more research is needed

j.

of a 50 to 60-year-old





GAP FILL

Imagine a new chocolate that (1) ____________ you younger looking. It seems too good to be true, but a (2) ____________ of scientists believes they have invented anti-ageing chocolate. A (3) ____________ working with the UK's Cambridge University has been working on a (4) ____________ to keep away wrinkles and keep the skin looking younger. It has called its new product 'Esthechoc'. This is a (5) ____________ of the words 'esthetic' (meaning all things beautiful) and 'chocolate'. The new product is also called Cambridge Beauty Chocolate. The (6) ____________ will start selling it from next month. The laboratory has not said anything about the price (7) ____________, but it is likely to be (8) ____________ expensive. The lab hopes young, rich business executives will buy it.

 

 

laboratory
combination
yet
keeps
quite
team
method
makers

The laboratory used a special chemical called an (9) ____________ in the chocolate. The antioxidant they used is one that gives (10) ____________ their pink colour. The scientists say that the antioxidant can bring parts of the (11) ____________ of a 50 to 60-year-old person back to the levels of a 20 to 30-year-old. They said people who ate the chocolate could see changes in their skin (12) ____________ just three weeks. A spokesman for the laboratory said it took a (13) ____________ of research and (14) ____________ with more than 3,000 volunteers to produce Esthechoc. The chocolate bar will only be sold in boxes of 21 (15) ____________ – one a day for three weeks. Other scientists say more research is needed for people to know whether or not Esthechoc (16) ____________ works.

 

within
antioxidant
bars
decade
actually
flamingos
skin
trials

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

Imagine a new chocolate that keeps you ______

 

a.  younger looking
b.  youth looking
c.  youngster looking
d.  youngsters looking

2)

It seems too good ______

 

a.  to be truth
b.  to be truly
c.  to be truism
d.  to be true

3)

Cambridge University has been working on a method to ______

 

a.  keep away ring curls
b.  keep away wink call
c.  keep away ring calls
d.  keep away wrinkles

4)

The makers will start selling it ______

 

a.  from next month
b.  for next month
c.  frame next month
d.  form next month

5)

The lab hopes young, rich business ______

 

a.  executives will pay it
b.  executives will bay it
c.  executives will pie it
d.  executives will buy it

6)

The antioxidant they used is one that gives flamingos ______

 

a.  them pink colour
b.  their pink colour
c.  they pink colour
d.  they're pink colour

7)

people who ate the chocolate could see changes in their skin ______

 

a.  within just three weeks
b.  with us in just three weeks
c.  without just three weeks
d.  withering just three weeks

8)

A spokesman for the laboratory said it took a decade ______

 

a.  of research and trails
b.  of research and try ails
c.  of research and tray ails
d.  of research and trials

9)

The chocolate bar will only be sold in boxes ______

 

a.  of 21 pars
b.  of 21 bars
c.  of 21 bares
d.  of 21 barrels

10)

more research is needed for people to know whether or not ______

 

a.  Esthechoc actual works
b.  Esthechoc actuality works
c.  Esthechoc factual works
d.  Esthechoc actually works

LISTENING – Listen and fill in the gaps

Imagine a new chocolate (1) ___________________ younger looking. It seems (2) ___________________ true, but a team of scientists believes they have invented anti-ageing chocolate. A laboratory working with the UK's Cambridge University has been working on a method (3) ___________________ wrinkles and keep the skin looking younger. It has called its new product 'Esthechoc'. This is a combination of the words 'esthetic' (meaning (4) ___________________) and 'chocolate'. The new product is also called Cambridge Beauty Chocolate. The makers will start (5) ___________________ next month. The laboratory has not said anything about the price yet, but it is (6) ___________________ expensive. The lab hopes young, rich business executives will buy it.

The laboratory (7) ___________________ chemical called an antioxidant in the chocolate. The antioxidant they used (8) ___________________ flamingos their pink colour. The scientists say that the antioxidant can bring (9) ___________________ of a 50 to 60-year-old person back to the levels of a 20 to 30-year-old. They said people who ate the chocolate could see changes in their skin (10) ___________________ weeks. A spokesman for the laboratory said it took a decade of research (11) ___________________ more than 3,000 volunteers to produce Esthechoc. The chocolate bar will only be sold in boxes of 21 bars – (12) ___________________ three weeks. Other scientists say more research is needed for people to know whether or not Esthechoc actually works.





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What seems too good to be true?

2.

What kind of team has invented an anti-ageing chocolate?

3.

Which educational institution was part of the invention?

4.

When will the new chocolate go on sale?

5.

How much will the new chocolate be?

6.

Which bird has an antioxidant that the chocolate uses?

7.

What can an antioxidant bring back to the levels of a 20 to 30-year-old?

8.

How many people were part of the tests for the chocolate?

9.

How many chocolates bar do we need to buy at one time?

10.

What do other scientists say we need more of?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What seems too good to be true?

6.

Which bird has an antioxidant that the chocolate uses?

 

a) Cambridge University
b) an anti-ageing chocolate
c) scientists
d) the truth

 

a) the penguin
b) the ostrich
c) the flamingo
d) the pigeon

2.

What kind of team has invented an anti-ageing chocolate?

7.

What can an antioxidant bring back to the levels of a 20 to 30-year-old?

 

a) a team of beauticians
b) a team of cocoa growers
c) a team of old, wrinkly people
d) a team of scientists

 

a) chocolate-eating habits
b) someone's face
c) wrinkles
d) parts of the skin of a 50-year-old

3.

Which educational institution was part of the invention?

8.

How many people were part of the tests for the chocolate?

 

a) Cambridge University
b) Hershey's College of Chocolate
c) the Centre for Wrinkle Research
d) The World Skin Foundation

 

a) over 3,000
b) 30,000
c) exactly 3,000
d) just under 3,000

4.

When will the new chocolate go on sale?

9.

How many chocolates bar do we need to buy at one time?

 

a) tomorrow
b) next year
c) next month
d) August 1

 

a) 21
b) 1
c) 11
d) 12

5.

How much will the new chocolate be?

10.

What do other scientists say we need more of?

 

a) not much
b) no one knows
c) $1 a bar
d) $4.99

 

a) antioxidants
b) research
c) wrinkles
d) cocoa beans

ROLE PLAY

Role  A – Drinks

You think drinks are the best things to put chocolate in. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't so good. Also, tell the others which is the worst of these to use chocolate in of these (and why): cakes, meat dishes or health products.

Role  B – Cakes

You think cakes are the best things to put chocolate in. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't so good. Also, tell the others which is the worst of these to use chocolate in of these (and why): drinks, meat dishes or health products.

Role  C – Meat dishes

You think meat dishes are the best things to put chocolate in. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't so good. Also, tell the others which is the worst of these to use chocolate in of these (and why): cakes, drinks or health products.

Role  D – Health products

You think health products are the best things to put chocolate in. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't so good. Also, tell the others which is the worst of these to use chocolate in of these (and why):  cakes, meat dishes or drinks.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'skin' and 'wrinkle'.

skin

wrinkle

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • true
  • method
  • words
  • also
  • next
  • buy
  • special
  • parts
  • levels
  • changes
  • took
  • whether

AGEING SURVEY

Write five GOOD questions about ageing in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

AGEING DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'chocolate'?

3)

What are the health benefits of chocolate?

4)

What do you think of the idea of anti-ageing chocolate?

5)

Is this new chocolate "too good to be true"?

6)

How much of this chocolate would you like to buy?

7)

How much do you worry about your skin?

8)

What do you do to look after your skin?

9)

What do you think of the name Esthechoc?

10)

Who do you think will buy the chocolate?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

What's the best way to keep wrinkles away?

13)

Which wrinkles are the worst, and why?

14)

Do you believe what the scientists say about the chocolate?

15)

Would you worry the flamingo antioxidant could turn our skin pink?

16)

What would it be like to volunteer for the trials?

17)

Why do you think the chocolate is sold in boxes of 21 bars?

18)

Should people be able to get their money back if they don't look younger?

19)

Will we ever be able to stay young forever?

20)

What questions would you like to ask the scientists?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

Imagine a new chocolate that keeps you younger looking. It (1) ____ too good to be true, but a team of scientists believes they have (2) ____ anti-ageing chocolate. A laboratory working with the UK's Cambridge University has been working on a method to keep (3) ____ wrinkles and keep the skin looking younger. It has called its new product 'Esthechoc'. This is a (4) ____ of the words 'esthetic' (meaning all things beautiful) and 'chocolate'. The new product is also called Cambridge Beauty Chocolate. The makers will start selling (5) ____ from next month. The laboratory has not said anything about the price yet, but it is likely to be (6) ____ expensive. The lab hopes young, rich business executives will buy it.

The laboratory used a special chemical called an antioxidant in the chocolate. The antioxidant they (7) ____ is one that gives flamingos their pink colour. The scientists say that the antioxidant can bring parts (8) ____ the skin of a 50 to 60-year-old person back to the levels of a 20 to 30-year-old. They said people who ate the chocolate could see changes in their skin (9) ____ just three weeks. A spokesman for the laboratory said it took a decade of research and (10) ____ with more than 3,000 volunteers to produce Esthechoc. The chocolate bar will only be sold (11) ____ boxes of 21 bars – one a day for three weeks. Other scientists say more research is needed for people to know (12) ____ or not Esthechoc actually works.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

sums

(b)

similar

(c)

same

(d)

seems

2.

(a)

inventing

(b)

invents

(c)

invention

(d)

invented

3.

(a)

above

(b)

away

(c)

having

(d)

wrinkling

4.

(a)

comb

(b)

combo

(c)

combination

(d)

combing

5.

(a)

them

(b)

by

(c)

it

(d)

then

6.

(a)

quite

(b)

quiet

(c)

quietly

(d)

quit

7.

(a)

uses

(b)

used

(c)

user

(d)

using

8.

(a)

of

(b)

to

(c)

by

(d)

on

9.

(a)

wither

(b)

within

(c)

without

(d)

with

10.

(a)

trails

(b)

trolls

(c)

trials

(d)

trees

11.

(a)

under

(b)

on

(c)

in

(d)

at

12.

(a)

wither

(b)

weather

(c)

whatever

(d)

whether

SPELLING

Paragraph 1

1.

igmneai a new chocolate that…

2.

a team of isstsctnie

3.

working on a mdothe

4.

keep away nwslkeri

5.

it is likely to be quite xnisevepe

6.

rich business evcuexeist

Paragraph 2

7.

a special mchlacei called an antioxidant

8.

back to the lselve of a 20 to 30-year-old

9.

A spokesman for the lrarayotob

10.

it took a ceedda of research

11.

more than 3,000 lutesneorv

12.

more shreerca is needed

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

parts of the skin of a 50 to 60-year-old person back to the levels of a 20 to 30-year-old. They said people who

(    )

The laboratory used a special chemical called an antioxidant in the chocolate. The antioxidant they

(    )

used is one that gives flamingos their pink colour. The scientists say that the antioxidant can bring

(    )

of scientists believes they have invented anti-ageing chocolate. A laboratory working with the UK's Cambridge University has

(    )

laboratory said it took a decade of research and trials with more than 3,000 volunteers to

(    )

weeks. Other scientists say more research is needed for people to know whether or not Esthechoc actually works.

(    )

product 'Esthechoc'. This is a combination of the words 'esthetic' (meaning all things beautiful) and

(    )

selling it from next month. The laboratory has not said anything about the price yet, but it is

1  )

Imagine a new chocolate that keeps you younger looking. It seems too good to be true, but a team

(    )

produce Esthechoc. The chocolate bar will only be sold in boxes of 21 bars – one a day for three

(    )

likely to be quite expensive. The lab hopes young, rich business executives will buy it.

(    )

'chocolate'. The new product is also called Cambridge Beauty Chocolate. The makers will start

(    )

ate the chocolate could see changes in their skin within just three weeks. A spokesman for the

(    )

been working on a method to keep away wrinkles and keep the skin looking younger. It has called its new

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

that   younger   Imagine   chocolate   you   new   keeps   looking   a .  

2.

UK's   laboratory   Cambridge   working   University   with   the   A .  

3.

on   to   away    .   a   Working   wrinkles   keep   method

4.

selling   next   The   start   from   will   it   month   makers .  

5.

the   The   not   about   has   anything   price   laboratory   said .  

6.

their   flamingos   gives   that   One   colour   pink .  

7.

changes   skin   three   See   their   just   in   within   weeks .  

8.

trials   decade   of   It   research   took   and   a .  

9.

in   sold   be   only   will   bar   chocolate   The   21   of   boxes .  

10.

is   research   more   say   scientists   Other   needed .  

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

Imagine / Imagined a new chocolate that keeps you younger looking. It seems too good to be true / truly, but a team of scientists believes they have inventing / invented anti-ageing chocolate. A laboratory working with the UK's Cambridge University has been working in / on a method to keep away wrinkles and keep the skin / skins looking younger. It has called its new product 'Esthechoc'. This is a combination of the word / words 'esthetic' (meaning all things beautiful) and 'chocolate'. The new product is also called / calls Cambridge Beauty Chocolate. The makes / makers will start selling it from next month. The laboratory has not said anything about the pricey / price yet, but it is likely to be quite expensive. The lab hopes / hoping young, rich business executives will buy it.

The laboratory used a special / specially chemical called an antioxidant in the chocolate. The antioxidant they usage / used is one that gives flamingos their pink colour. The scientists say that / what the antioxidant can bring parts of the skin of a 50 to 60-year-old person back / backing to the levels of a 20 to 30-year-old. They said people who ate the chocolate could see changes / challenges in their skin within just three weeks. A spokesman for the laboratory said it took a decadence / decade of research and trails / trials with more than 3,000 volunteers to produce Esthechoc. The chocolate lump / bar will only be sold in boxes for / of 21 bars – one a day for three weeks. Other scientists say more research is needed for people to know whether or not Esthechoc actually works / work.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_m_g_n_ _ n_w ch_c_l_t_ th_t k__ps y__ y__ng_r l__k_ng. _t s__ms t__ g__d t_ b_ tr__, b_t _ t__m _f sc__nt_sts b_l__v_s th_y h_v_ _nv_nt_d _nt_-_g__ng ch_c_l_t_. _ l_b_r_t_ry w_rk_ng w_th th_ _K's C_mbr_dg_ _n_v_rs_ty h_s b__n w_rk_ng _n _ m_th_d t_ k__p _w_y wr_nkl_s _nd k__p th_ sk_n l__k_ng y__ng_r. _t h_s c_ll_d _ts n_w pr_d_ct '_sth_ch_c'. Th_s _s _ c_mb_n_t__n _f th_ w_rds '_sth_t_c' (m__n_ng _ll th_ngs b___t_f_l) _nd 'ch_c_l_t_'. Th_ n_w pr_d_ct _s _ls_ c_ll_d C_mbr_dg_ B___ty Ch_c_l_t_. Th_ m_k_rs w_ll st_rt s_ll_ng _t fr_m n_xt m_nth. Th_ l_b_r_t_ry h_s n_t s__d _nyth_ng _b__t th_ pr_c_ y_t, b_t _t _s l_k_ly t_ b_ q__t_ _xp_ns_v_. Th_ l_b h_p_s y__ng, r_ch b_s_n_ss _x_c_t_v_s w_ll b_y _t.

Th_ l_b_r_t_ry _s_d _ sp_c__l ch_m_c_l c_ll_d _n _nt__x_d_nt _n th_ ch_c_l_t_. Th_ _nt__x_d_nt th_y _s_d _s _n_ th_t g_v_s fl_m_ng_s th__r p_nk c_l__r. Th_ sc__nt_sts s_y th_t th_ _nt__x_d_nt c_n br_ng p_rts _f th_ sk_n _f _ 50 t_ 60-y__r-_ld p_rs_n b_ck t_ th_ l_v_ls _f _ 20 t_ 30-y__r-_ld. Th_y s__d p__pl_ wh_ _t_ th_ ch_c_l_t_ c__ld s__ ch_ng_s _n th__r sk_n w_th_n j_st thr__ w__ks. _ sp_k_sm_n f_r th_ l_b_r_t_ry s__d _t t__k _ d_c_d_ _f r_s__rch _nd tr__ls w_th m_r_ th_n 3,000 v_l_nt__rs t_ pr_d_c_ _sth_ch_c. Th_ ch_c_l_t_ b_r w_ll _nly b_ s_ld _n b_x_s _f 21 b_rs – _n_ _ d_y f_r thr__ w__ks. _th_r sc__nt_sts s_y m_r_ r_s__rch _s n__d_d f_r p__pl_ t_ kn_w wh_th_r _r n_t _sth_ch_c _ct__lly w_rks.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

imagine a new chocolate that keeps you younger looking it seems too good to be true but a team of scientists believes they have invented anti-ageing chocolate a laboratory working with the uk's cambridge university has been working on a method to keep away wrinkles and keep the skin looking younger it has called its new product 'esthechoc' this is a combination of the words 'esthetic' (meaning all things beautiful) and 'chocolate' the new product is also called cambridge beauty chocolate the makers will start selling it from next month the laboratory has not said anything about the price yet but it is likely to be quite expensive the lab hopes young rich business executives will buy it

the laboratory used a special chemical called an antioxidant in the chocolate the antioxidant they used is one that gives flamingos their pink colour the scientists say that the antioxidant can bring parts of the skin of a 50 to 60-year-old person back to the levels of a 20 to 30-year-old they said people who ate the chocolate could see changes in their skin within just three weeks a spokesman for the laboratory said it took a decade of research and trials with more than 3000 volunteers to produce esthechoc the chocolate bar will only be sold in boxes of 21 bars – one a day for three weeks other scientists say more research is needed for people to know whether or not esthechoc actually works

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Imagineanewchocolatethatkeepsyouyoungerlooking.Itseemstoogo
odtobetrue,butateamofscientistsbelievestheyhaveinventedanti-
ageingchocolate.AlaboratoryworkingwiththeUK'sCambridgeUniver
sityhasbeenworkingonamethodtokeepawaywrinklesandkeeptheski
nlookingyounger.Ithascalleditsnewproduct'Esthechoc'.Thisisacomb
inationofthewords'esthetic'(meaningallthingsbeautiful)and'chocola
te'.ThenewproductisalsocalledCambridgeBeautyChocolate.Themak
erswillstartsellingitfromnextmonth.Thelaboratoryhasnotsaidanythi
ngaboutthepriceyet,butitislikelytobequiteexpensive.Thelabhopesy
oung,richbusinessexecutiveswillbuyit.Thelaboratoryusedaspecialch
emicalcalledanantioxidantinthechocolate.Theantioxidanttheyusedi
sonethatgivesflamingostheirpinkcolour.Thescientistssaythattheant
ioxidantcanbringpartsoftheskinofa50to60-year-oldpersonbackt
othelevelsofa20to30-year-old.Theysaidpeoplewhoatethechoco
latecouldseechangesintheirskinwithinjustthreeweeks.Aspokesmanf
orthelaboratorysaidittookadecadeofresearchandtrialswithmoretha
n3,000volunteerstoproduceEsthechoc.Thechocolatebarwillonlybes
oldinboxesof21bars–oneadayforthreeweeks.Otherscientistssaymor
eresearchisneededforpeopletoknowwhetherornotEsthechocactuall
yworks.

FREE WRITING

Write about ageing for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

We should not try to change nature. We should get old naturally. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about ageing. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. CHOCOLATE: Make a poster about the health benefits of chocolate. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. ANTI-AGEING: Write a magazine article about the anti-ageing chocolate. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on ageing. Ask him/her three questions about ageing. Give him/her three of your ideas. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

F

d

F

e

F

f

T

g

T

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

invented

a.

begin

2

method

b.

mixture

3.

combination

c.

tests

4.

start

d.

particular

5.

likely

e.

made

6.

special

f.

inside

7.

levels

g.

really

8.

within

h.

way

9.

trials

i.

amounts

10.

actually

j.

probable

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

An anti-ageing chocolate

2.

A team of scientists

3.

Cambridge University

4.

Next month

5.

No one knows

6.

The flamingo

7.

Parts of a 50-year-old's skin

8.

Over 3,000

9.

21

10.

Research

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

a

4.

c

5.

b

6.

c

7.

d

8.

a

9.

a

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You